hirdetés

VIDEÓK

Először lépett kapcsolatba a külvilággal egy törzs

Nem sok ehhez hasonló képsort láthattatok eddig. Egy fürt banánt fogadtak el, de rendkívül bizalmatlanok voltak, és rögtön visszaszaladtak a dzsungelbe.

Link másolása

hirdetés

A brazil bennszülöttügyi hivatal, a Funai videóján láthatjátok, amint egy, eddig a civilizációtól elszigetelten élő amazonasi bennszülöttcsoport egy fürt banán fölött találkozik néhány asaninka indiánnal. Az egyik indián felkínálja nekik a gyümölcsöt, amit némi tartózkodás után az őslakosok el is fogadnak, majd visszavonulnak a zsákmánnyal együtt az erdőbe. Az "idegenek" a panó nyelvcsalád egy változatát beszélik és nagy valószínűséggel ők azok, akiket a Rio Xinane népeként azonosítanak.

Szakértők szerint a mintegy ötvenfős csoport Peruból, favágók és drogcsempészek elől menekülhetett Brazíliába. A bennszülöttek elmondták, hogy a közelmúltban többször érte őket támadás nem-őslakosok részéről, valamint jó néhányan meg is haltak influenzában és diftériában. Ez azért különösen aggasztó, mert jó néhány múltbeli példa akad arra, hogy a járvány egész törzseket irtott ki - mutatott rá a Survival International, az őslakosok jogaiért küzdő nemzetközi mozgalom.

Amazónia brazíliai részén mintegy 77 olyan közösség él még, amely a civilizációtól teljesen érintetlen maradt, létszámuk 5 és 100 fő között mozog.

via: Guardian

hirdetés

Ha tetszett a videó, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
VIDEÓK

Nagyon csúnyán beégett a menőző Mustangos sofőr

Itt egy újabb bizonyíték arra, hogy a lóerő nem minden.

Link másolása

hirdetés

Houstonban egy autós eseményen egy férfi nagyon meg akarta mutatni, hogy milyen nagyon tud vezetni. Mint a filmeken, gumicsikorgással, füstöléssel... Ám az eredmény balul sült el. Még szerencse, hogy nem lett komolyabb baj. A sofőr pedig a végén nyugodtan integetett a nézőknek, hogy bocsika.

Ha érdekes volt, oszd meg másokkal is!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
VIDEÓK

Calidora: Én már nem című dalát a szerző saját élete ihlette

Oberritter Dóra első magyar nyelvű dalát szeptemberben mutatta be.

Link másolása

hirdetés

A fiatal énekesnő nem csak remekül gitározik, hanem saját dalokat is ír. Szepesi Zsolt segítségével most bemutatta egyik szerzeményét.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
VIDEÓK

Így emlékezett meghalt riporterére a Fókusz

Fürge Anett tévés karrierjének emlékezetes, számára kedves pillanatok felidézésével búcsúznak a kollégák.

Link másolása

hirdetés

Hétfőn lett volna negyvenegy éves az RTL Klub riportere, Fürge Anett. A Fókusz riportere péntek este otthon hunyta le örökre a szemét. Édesanyja és férje mindvégig mellette volt. Anett évek óta daganatos betegséggel küzdött.

Ahogy az RTL Klub honlapján írják:

Úgy tudta megmutatni a világunkat, ahogy csak kevesen képesek, humorral, együttérzéssel, hatalmas szívvel. Utolsó riportját állatmentőkről forgatta, egy hete láthatták a Fókuszban. Van úgy, hogy minden szó kevés kifejezni, amit érzünk.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
VIDEÓK

VIDEÓ: Fantasztikus látvány az első magyar animációs tűzfal

Az animáció Budapesten, az Arany János és Sas utca sarkán látható, és mindenképpen érdemes megnézned.

Link másolása

hirdetés

Az idei Színes Város Budapest Fesztivál jellemzően tűzfalfestésekre épülő, egy hónapos rendezvénysorozat, amely a város színesítésén túl kulturális és zenei programokat is kínál. A harmadszorra jelentkező fesztivál most egy különleges vizuális és egyben virtuális tartalommal bővült.

Hogy te is láthasd ezt a fantasztikus animációt töltsd le a LARA applikációt telefonodra, és keltsd életre a tűzfalat! Az animáció nappali fényben jól látható. A falfestménnyel szembe állva az alkalmazást használva kiterjesztett valóságként nézheted végig a rövid történetet, így elevenedik meg számodra is a tűzfalat díszítő színes mese.

VIDEÓ - Augmented reality

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: