VIDEÓK

Egy videóban a legemlékezetesebb szinkronhangok

Bujtor és Piedone, Sztankay és a Csupasz Pisztoly főhőse, Csákányi László és Balu - a sort hosszan lehetne folytatni...

Link másolása

A világviszonylatban is kiemelkedően jónak mondott magyar szinkron ebben az évben 80 éve. Idén 80 éve ugyanis, hogy 1935-ben készült hazánkban az első szinkron egy belvárosi filmműhelyben. Az eredetileg német nyelvű Négy és fél muskétás c. filmet Lakner Artúr fordította magyarra. Azóta a legnagyobb magyar színészek sora adta a hangját jobbnál jobb filmek, sorozatok és rajzfilmek hőseinek, hangban is bravúros alakítást nyújtva.

Idézzünk most fel néhányat a legnagyobb szinkronhangok közül!

Nem véletlenül tartják nagyra a magyar szinkront, hiszen a sort szinte a végtelenségig lehetne folytatni: Szabo Ottó, Kenderesi Tibor, Kárpáti Tibor, Kristóf Tibor, Kocsis György, Balázsi Gyula, Dobránszky Zoltán, Vizy György, Szabó Gyula, Breyer Zoltán,Gábor Éva, Hollósi Frigyes Prókai Annamária, Hacser Józsa, Helyey László, Gruber Hugó, Izsóf Vilmos, Fülöp Zsigmond, Koroknay Géza, Nagy Attila, Pataki Imre, és Haás Vander Péter is méltán szerepelhetne egy ilyen videóban - a többiekről, akik ezúttal kimaradtak, nem is beszélve.

A videóban megszólal-megjelenik:

Bajor Imre (Jó reggelt, Vietnám), Básti Lajos (Királylány a feleségem), Bujtor István (Piedone Egyiptomban), Csákányi László (A dzsungel könyve), Domján Edit (Királylány a feleségem), Juhász Jácint (Osceola), Káldy Nóra (Kék madár), Kránitz Lajos (Dallas), Mádi Szabó Gábor (Rio Lobo), Márkus László (Rózsaszín párduc), Selmeczi Roland (Zorro legendája), Szakácsi Sándor (Tövismadarak), Sinkovits Imre (Hupikék törpikék), Sztankay István (Csupasz pisztoly), Tolnay Klári (Csip-csup csodák), Váradi Hédi (Van, aki forrón szereti), Velenczey István (Királylány a feleségem), Bor Zoltán, Végvári Tamás (Angyalok Amerikában), Galambos Péter (Halálos iramban 1-100)

Korábbi cikkünket a 10 legjobb magyar szinkronszínészről itt olvashatjátok. Hogy ki a legjobb 10 szinkronszínészünk szerintetek, ebből a cikkből kiderül. Itt pedig egy korábbi, népszerű kvízünket találjátok, amelyben kipróbálhatjátok, felismeritek-e a tíz legnépszerűbb szinkronszínészt.

A videó egyébként a november 20-21-i Szinkronszemle nevű rendezvényt harangozza be, amire a Puskin moziban kerül majd sor.

Ha te is szereted a magyar szinkront, nyomj egy lájkot!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


VIDEÓK
Nagyon csúnyán beégett a menőző Mustangos sofőr
Itt egy újabb bizonyíték arra, hogy a lóerő nem minden.

Link másolása

Houstonban egy autós eseményen egy férfi nagyon meg akarta mutatni, hogy milyen nagyon tud vezetni. Mint a filmeken, gumicsikorgással, füstöléssel... Ám az eredmény balul sült el. Még szerencse, hogy nem lett komolyabb baj. A sofőr pedig a végén nyugodtan integetett a nézőknek, hogy bocsika.

Ha érdekes volt, oszd meg másokkal is!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

VIDEÓK
Calidora: Én már nem című dalát a szerző saját élete ihlette
Oberritter Dóra első magyar nyelvű dalát szeptemberben mutatta be.

Link másolása

A fiatal énekesnő nem csak remekül gitározik, hanem saját dalokat is ír. Szepesi Zsolt segítségével most bemutatta egyik szerzeményét.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

Link másolása
KÖVESS MINKET:


VIDEÓK
Így emlékezett meghalt riporterére a Fókusz
Fürge Anett tévés karrierjének emlékezetes, számára kedves pillanatok felidézésével búcsúznak a kollégák.

Link másolása

Hétfőn lett volna negyvenegy éves az RTL Klub riportere, Fürge Anett. A Fókusz riportere péntek este otthon hunyta le örökre a szemét. Édesanyja és férje mindvégig mellette volt. Anett évek óta daganatos betegséggel küzdött.

Ahogy az RTL Klub honlapján írják:

Úgy tudta megmutatni a világunkat, ahogy csak kevesen képesek, humorral, együttérzéssel, hatalmas szívvel. Utolsó riportját állatmentőkről forgatta, egy hete láthatták a Fókuszban. Van úgy, hogy minden szó kevés kifejezni, amit érzünk.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


VIDEÓK
VIDEÓ: Fantasztikus látvány az első magyar animációs tűzfal
Az animáció Budapesten, az Arany János és Sas utca sarkán látható, és mindenképpen érdemes megnézned.

Link másolása

Az idei Színes Város Budapest Fesztivál jellemzően tűzfalfestésekre épülő, egy hónapos rendezvénysorozat, amely a város színesítésén túl kulturális és zenei programokat is kínál. A harmadszorra jelentkező fesztivál most egy különleges vizuális és egyben virtuális tartalommal bővült.

Hogy te is láthasd ezt a fantasztikus animációt töltsd le a LARA applikációt telefonodra, és keltsd életre a tűzfalat! Az animáció nappali fényben jól látható. A falfestménnyel szembe állva az alkalmazást használva kiterjesztett valóságként nézheted végig a rövid történetet, így elevenedik meg számodra is a tűzfalat díszítő színes mese.

VIDEÓ - Augmented reality

Link másolása
KÖVESS MINKET: