hirdetés

VIDEÓK

Bombák földjén – halálos veszélyben a tűzszerészek a Hortobágyon

A lőteret legelővé akarják alakítani, de sok éles bomba rejlik még a földben, ezek egyike robbant fel. Így dolgoznak a tűzszerészek.

Link másolása

hirdetés

A 4 halálos áldozatot követelő robbanás egy olyan területen történt, ahol az utóbbi évek legveszélyesebb körülményei között kell a tűzszerészeknek helytállniuk. A Hortobágyi Nemzeti Park területén található bombázó lőtéren ugyanis évtizedekig gyakorlatoztak. Olyan kísérleti harcászati eszközöket is használtak itt, amikkel máshol nem találkozhattak a tűzszerészek. Ráadásul ekkora területen ennyi veszélyes szerkezetet még sohasem kellett hatástalanítaniuk.

A munkákban oroszlánrészt vállalnak az I. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred szakemberei. "A honvéd tűzszerészek hősies munkát végeznek. Nagy bátorságot, gyakorlatot és szakértelmet kíván ez a munka" - mondta róluk tavaly Hende Csaba akkori honvédelmi miniszter.

VIDEÓ: Ilyen egy lőszermentesítés az egykori hortobágyi lőtéren:

VIDEÓ: Bemutató-film a lőszermentesítésről:

VIDEÓ: "A felvonulási útvonalak nem mindig ideálisak":

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
VIDEÓK
Nagyon csúnyán beégett a menőző Mustangos sofőr
Itt egy újabb bizonyíték arra, hogy a lóerő nem minden.

Link másolása

hirdetés

Houstonban egy autós eseményen egy férfi nagyon meg akarta mutatni, hogy milyen nagyon tud vezetni. Mint a filmeken, gumicsikorgással, füstöléssel... Ám az eredmény balul sült el. Még szerencse, hogy nem lett komolyabb baj. A sofőr pedig a végén nyugodtan integetett a nézőknek, hogy bocsika.

Ha érdekes volt, oszd meg másokkal is!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
VIDEÓK
Calidora: Én már nem című dalát a szerző saját élete ihlette
Oberritter Dóra első magyar nyelvű dalát szeptemberben mutatta be.

Link másolása

hirdetés

A fiatal énekesnő nem csak remekül gitározik, hanem saját dalokat is ír. Szepesi Zsolt segítségével most bemutatta egyik szerzeményét.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
VIDEÓK
Így emlékezett meghalt riporterére a Fókusz
Fürge Anett tévés karrierjének emlékezetes, számára kedves pillanatok felidézésével búcsúznak a kollégák.

Link másolása

hirdetés

Hétfőn lett volna negyvenegy éves az RTL Klub riportere, Fürge Anett. A Fókusz riportere péntek este otthon hunyta le örökre a szemét. Édesanyja és férje mindvégig mellette volt. Anett évek óta daganatos betegséggel küzdött.

Ahogy az RTL Klub honlapján írják:

Úgy tudta megmutatni a világunkat, ahogy csak kevesen képesek, humorral, együttérzéssel, hatalmas szívvel. Utolsó riportját állatmentőkről forgatta, egy hete láthatták a Fókuszban. Van úgy, hogy minden szó kevés kifejezni, amit érzünk.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
VIDEÓK
VIDEÓ: Fantasztikus látvány az első magyar animációs tűzfal
Az animáció Budapesten, az Arany János és Sas utca sarkán látható, és mindenképpen érdemes megnézned.

Link másolása

hirdetés

Az idei Színes Város Budapest Fesztivál jellemzően tűzfalfestésekre épülő, egy hónapos rendezvénysorozat, amely a város színesítésén túl kulturális és zenei programokat is kínál. A harmadszorra jelentkező fesztivál most egy különleges vizuális és egyben virtuális tartalommal bővült.

Hogy te is láthasd ezt a fantasztikus animációt töltsd le a LARA applikációt telefonodra, és keltsd életre a tűzfalat! Az animáció nappali fényben jól látható. A falfestménnyel szembe állva az alkalmazást használva kiterjesztett valóságként nézheted végig a rövid történetet, így elevenedik meg számodra is a tűzfalat díszítő színes mese.

VIDEÓ - Augmented reality

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: