hirdetés

VIDEÓK

22 felemelő és letaglózó fotó az emberi életről

Che Guevara, Einstein, tankok a Tienanmen téren, éhező család gazdasági világválság után, a koreai háború... Ezek a képek tényleg többet mondanak ezer szónál.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. május 17.

hirdetés

Képek, amelyek elhozták nekünk a világot, képek, amelyek megváltoztatták a világot.

Che Guevara portréja, amely később a forradalmak jelképe lett; Albert Einstein ikonikussá vált képe; Florence Owens Thompson portréja, aki a világválság után az éhező amerikaiak tömegéhez tartozott, és sátorban élt 2500 másik emberrel együtt - a fotó megjelenése után egy nagyobb összeget kapott a tábor élelmiszerre.

A fiatal pár, akinek nem sokkal ezelőtt ragadta el gyermekét a vadul hullámzó tenger; a kutya, amelyik nem tágít halott gazdája sírja mellől; a tankok 1989-ben a pekingi Tienanmen téren, pillanatokkal azelőtt, hogy agyontaposták volna a békésen tiltakozó diákot; 1968-ban az olimpiai dobogón álló Tommie Smith és John Carlos az afroamerikaiakért emeli fel a kezét; Himmler egy szovjet foglyot szemlél - kevesen tudják, de a második világháború alatt szovjet civilek és katonák milliói haltak meg azért, hogy megállítsák a hitleri birodalom terjeszkedését.

Egyetlen zsidó nő az izraeli katonákkal szemben; Luis Padillo atya feladja az utolsó kenetet egy sebesült katonának Venezuelában; édesanya ritka daganatos betegségben szenvedő fiával; a szerelő, aki mesterségesen lélegezteti áramütést szenvedett kollégáját - a munkatársának ugyanis leállt a szívműködése a baleset miatt. Idős pár ünnepli, hogy a melegházasság engedélyezésével végre egybekelhettek. Fiatal lány, aki virággal tiltakozik a vietnami háború ellen; kiscicát etető katona a lövészárokban a koreai háború idején; az első emberi lábnyom a Holdon.

hirdetés

A berlini fal lebontása. Nelson Mandela 27 év börtön után újra szabad; Dalí bohóckodása és a híres reggeli szédítő magasságban a felhőkarcoló építésekor.

Ha érdekes volt a videó, oszd meg másokkal is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
VIDEÓK

Nagyon csúnyán beégett a menőző Mustangos sofőr

Itt egy újabb bizonyíték arra, hogy a lóerő nem minden.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. október 02.

hirdetés

Houstonban egy autós eseményen egy férfi nagyon meg akarta mutatni, hogy milyen nagyon tud vezetni. Mint a filmeken, gumicsikorgással, füstöléssel... Ám az eredmény balul sült el. Még szerencse, hogy nem lett komolyabb baj. A sofőr pedig a végén nyugodtan integetett a nézőknek, hogy bocsika.

Ha érdekes volt, oszd meg másokkal is!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
VIDEÓK

Calidora: Én már nem című dalát a szerző saját élete ihlette

Oberritter Dóra első magyar nyelvű dalát szeptemberben mutatta be.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. október 04.

hirdetés

A fiatal énekesnő nem csak remekül gitározik, hanem saját dalokat is ír. Szepesi Zsolt segítségével most bemutatta egyik szerzeményét.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
VIDEÓK

Így emlékezett meghalt riporterére a Fókusz

Fürge Anett tévés karrierjének emlékezetes, számára kedves pillanatok felidézésével búcsúznak a kollégák.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. október 03.

hirdetés

Hétfőn lett volna negyvenegy éves az RTL Klub riportere, Fürge Anett. A Fókusz riportere péntek este otthon hunyta le örökre a szemét. Édesanyja és férje mindvégig mellette volt. Anett évek óta daganatos betegséggel küzdött.

Ahogy az RTL Klub honlapján írják:

Úgy tudta megmutatni a világunkat, ahogy csak kevesen képesek, humorral, együttérzéssel, hatalmas szívvel. Utolsó riportját állatmentőkről forgatta, egy hete láthatták a Fókuszban. Van úgy, hogy minden szó kevés kifejezni, amit érzünk.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
VIDEÓK

VIDEÓ: Fantasztikus látvány az első magyar animációs tűzfal

Az animáció Budapesten, az Arany János és Sas utca sarkán látható, és mindenképpen érdemes megnézned.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. október 03.

hirdetés

Az idei Színes Város Budapest Fesztivál jellemzően tűzfalfestésekre épülő, egy hónapos rendezvénysorozat, amely a város színesítésén túl kulturális és zenei programokat is kínál. A harmadszorra jelentkező fesztivál most egy különleges vizuális és egyben virtuális tartalommal bővült.

Hogy te is láthasd ezt a fantasztikus animációt töltsd le a LARA applikációt telefonodra, és keltsd életre a tűzfalat! Az animáció nappali fényben jól látható. A falfestménnyel szembe állva az alkalmazást használva kiterjesztett valóságként nézheted végig a rövid történetet, így elevenedik meg számodra is a tűzfalat díszítő színes mese.

VIDEÓ - Augmented reality

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: