VIDEÓK

12 év után látta viszont szerelmét

A nő elé egyik performanszán váratlanul leült rég nem látott nagy szerelme. A tekintetük mindent elmond kapcsolatukról.

Link másolása

A szerb-horvát származású Marina Abramović évtizedek óta az USA-ban él. A performanszművész gazdag előadói múlttal rendelkezik, számos híres bemutatója volt. Az egyik legismertebb a 2010-ben New York-ban, a Momában megrendezett projektje volt. A művésznő egy teremben ült mozdulatlanul napi 8 órában, összesen 763 órát. A látogatók leülhettek elé, és pár percig nézhették egymást, szótlanul. A lényeg az egymásra hangolódás volt. A vállalását csak egyszer törte meg, mikor Ulay, élete nagy szerelme ült le vele szemben. A pár 12 éve nem látta egymást. Ami a pár percben történt, azt nem lehet leírni, azt nézni kell. Egy egész vallomás van a szemükben.

(A filmben 1,20-nál találkoznak a szerelmesek)

Marina Abramović 1946. november 30-án született Szerbiában. Kalandos útja során bejárta a világot. Egyik leghíresebb performansza a Ritmus 0 volt 1974. Arra vállalkozott, hogy 6 órán keresztül áll mozdulatlanul a közönség előtt. Kikészített maga mellé mindenféle tárgyakat, hogy azokkal a látogatók tegyenek azt, amit jónak látnak. Volt aki simogatta, volt aki rózsát nyújtott felé, hogy szagolja meg, de a végére eldurvultak és már a ruháját kezdték vagdosni, vagy tűzzel égették. Mikor megmozdult, a közönség rádöbbenve tetteikre, rémülten menekült előle.

Később nagy szerelmével, a német Ulay-jal éltek és alkottak együtt. Közös előadásaikban többször is igazi kihívások elé állították egymást. Volt, hogy együtt feszítettek ki egy íjat, és ha akár csak egyikük hibázik, a nyílvessző a művésznő szívébe fúródik. Szakításuk szintén drámai volt, a Kínai Nagy falon 2500 km távolságból indultak el egymással szemben, majd mikor találkoztak, elköszöntek egymástól. Ennek 2010-ben volt 12 éve.

Bár a könnyes találkozás már több éve történt, most a világháló megint felkapta és újra terjeszti a rendkívüli pillanatokról készült képeket.

Abramović-ot művészi munkájának, befolyásának köszönhetően 2014-ben a Time a 100 legbefolyásosabb ember közé választotta.

(via Index)

Ha téged is meghatott a videó, nyomj egy lájkot!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


VIDEÓK
Nagyon csúnyán beégett a menőző Mustangos sofőr
Itt egy újabb bizonyíték arra, hogy a lóerő nem minden.

Link másolása

Houstonban egy autós eseményen egy férfi nagyon meg akarta mutatni, hogy milyen nagyon tud vezetni. Mint a filmeken, gumicsikorgással, füstöléssel... Ám az eredmény balul sült el. Még szerencse, hogy nem lett komolyabb baj. A sofőr pedig a végén nyugodtan integetett a nézőknek, hogy bocsika.

Ha érdekes volt, oszd meg másokkal is!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

VIDEÓK
Calidora: Én már nem című dalát a szerző saját élete ihlette
Oberritter Dóra első magyar nyelvű dalát szeptemberben mutatta be.

Link másolása

A fiatal énekesnő nem csak remekül gitározik, hanem saját dalokat is ír. Szepesi Zsolt segítségével most bemutatta egyik szerzeményét.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

Link másolása
KÖVESS MINKET:


VIDEÓK
Így emlékezett meghalt riporterére a Fókusz
Fürge Anett tévés karrierjének emlékezetes, számára kedves pillanatok felidézésével búcsúznak a kollégák.

Link másolása

Hétfőn lett volna negyvenegy éves az RTL Klub riportere, Fürge Anett. A Fókusz riportere péntek este otthon hunyta le örökre a szemét. Édesanyja és férje mindvégig mellette volt. Anett évek óta daganatos betegséggel küzdött.

Ahogy az RTL Klub honlapján írják:

Úgy tudta megmutatni a világunkat, ahogy csak kevesen képesek, humorral, együttérzéssel, hatalmas szívvel. Utolsó riportját állatmentőkről forgatta, egy hete láthatták a Fókuszban. Van úgy, hogy minden szó kevés kifejezni, amit érzünk.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


VIDEÓK
VIDEÓ: Fantasztikus látvány az első magyar animációs tűzfal
Az animáció Budapesten, az Arany János és Sas utca sarkán látható, és mindenképpen érdemes megnézned.

Link másolása

Az idei Színes Város Budapest Fesztivál jellemzően tűzfalfestésekre épülő, egy hónapos rendezvénysorozat, amely a város színesítésén túl kulturális és zenei programokat is kínál. A harmadszorra jelentkező fesztivál most egy különleges vizuális és egyben virtuális tartalommal bővült.

Hogy te is láthasd ezt a fantasztikus animációt töltsd le a LARA applikációt telefonodra, és keltsd életre a tűzfalat! Az animáció nappali fényben jól látható. A falfestménnyel szembe állva az alkalmazást használva kiterjesztett valóságként nézheted végig a rövid történetet, így elevenedik meg számodra is a tűzfalat díszítő színes mese.

VIDEÓ - Augmented reality

Link másolása
KÖVESS MINKET: