hirdetés

UTAZZ
A Rovatból
hirdetés

Több mint 100 kilométernyi kerékpáros csillagtúra lehetőség vár Rév-Komáromban és környékén

Családoknak is ajánlott, mert jól kiépített, kényelmes terepen halad az út. Láthatsz vízimalmot, kóstolhatsz bort, élvezheted a helyi gasztronómiát, és a szállások is felkészültek a bringások fogadására.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 21.

hirdetés

Több mint száz kilométernyi kerékpáros csillagtúra lehetőség vár az idei nyártól Rév-Komáromban és környékén. Sőt, már Komáromtól Pozsonyig is elbiciklizhetsz egy kiépített kerékpárúton.

A Komárom és Karva közti Dunamente térsége kiváló lehetőségeket kínál a kerékpáros kirándulásokhoz.

Ha hosszabb útra vállalkozol, akkor irány a Pozsonyt Karvával összekötő kerékpárútvonal, amely egy emelkedők nélküli, kiváló adottságokkal rendelkező kerékpárút. Ezen a kevésbé rutinos biciklisek is elindulhatnak. A Dunamente azonban azok számára is ajánlott, akik jobban szeretik a rövidebb távú csillagtúrákat.

Karva polgármestere, a Dunamente TDM igazgatója, Duka Gábor szerint

a terepi adottságok kiválóan alkalmasak arra, hogy jelentős megterhelés nélkül biciklizhessenek akár családok is a térségben. Végig kiépített, aszfaltozott kerékpárút hálózat van, az egyes településeken pedig számos olyan látnivaló is, amelyek korlátozás nélkül felkereshetőek. Az éttermek, kávézók pedig felkészültek a vendégek fogadására a kötelező előírások szigorú betartása mellett.

hirdetés

A Duna északi partján a szállások is szívesen fogadják a kerékpáros turistákat. Sok helyen remek ételekkel is szolgálnak és az útvonal-tervezésben is segítenek.

Komárom az a hely, ahonnan kellemes kerékpártúra szervezhető Izsára, az egykori római erőd nyomaihoz, vagy akár Karváig is el lehet biciklizni a Duna partján vezető Eurovelo6 kerékpárúton. Itt, a karvai Dunakorzón a páratlan panorámát a magasból is meg lehet csodálni a település kilátójából.

A merészebbek, rutinosabb biciklisták számára javasolt egy Komárom-Muzsla túra, amelyet érdemes egy borkóstolóssal vagy birtoklátogatással egybekötni. Ha más irányba indulsz, akár a Gútai Vízimalomig is el lehet kerekezni.

Bővebb információk a Dunamente térség weboldalánITT olvashatók. A térség turisztikai applikációját, a GUIDE@HAND Podunajsko - Dunamente appot letöltve pedig ehhez offline is használható térképek és útvonaltervező is rendelkezésre áll.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk