/utazz/terhesen-csonakaztam-a-varos-alatt-es-nem-bantam-meg/
hirdetés

Terhesen csónakáztam a város alatt, és nem bántam meg

A gyönyörű partra vetett halak miatt még lépcsőztem is Tapolcán.
Orosz Emese cikke - szmo.hu
2019. augusztus 11.

hirdetés

Hat hónapos terhes voltam, amikor nyaralni indultunk a Balatonhoz. Mivel azonban nem csak lustálkodni akartunk a vízparton, tettünk egy párnapos városnézős kitérőt Tapolcára is.

A Malom-tó partján szálltunk meg, így bármerre néztünk, bármerre indultunk, gyönyörű részleteken akadt meg a szemünk.

A tó partján vettem észre a város egy szép érdekességét, ezeket a partra, pontosabban lépcsőre vetett halakat.

A nagyvilágban ma már elég elterjedt jelenség a tűzfalakat és lépcsőket borító street art. A tapolcai Malom-tóhoz vezető lépcső viszont az első olyan hazai példa, amikor nem egy épületen, hanem egy lépcsőn láthatunk ilyen szép dekorációt.

Varjas Judit képző- és iparművészt Tapolca városvezetése kérte fel arra, hogy segítsen újra bevonni a város életébe az egyik tópartra vezető lépcsősort. Az ihletet a Malom-tóban úszkáló koi pontyok, illetve a híres chilei Valparaisóban található lépcsősor adta. Bár témájában engem jobban emlékeztet a Szöuli lépcsőre.

hirdetés
Valparaisói lépcső
Szöuli lépcső

Az elkészült Halas-lépcsőt végül a 2016-os Pisztráng Fesztiválron avatták fel. Nagy sikert aratott, és mára a város egyik nevezetességévé vált. Még Facebook-oldala is van, ahol rengeteg lépcsőszelfi bizonyítja népszerűségét.

A gömbölyödő hasam ellenére is szájtátva lépcsőztem fel-le a színes halakon, és természetesen én sem hagyhattam ki a pózolást.

Lapozz a továbbiakért:
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk