/utazz/szaz-baba-idezi-meg-a-regi-hagyomanyokat-hires-embereket-egy-130-eves-orsegi-hazban/
hirdetés

UTAZZ

Száz baba idézi meg a régi hagyományokat, híres embereket egy 130 éves őrségi házban

Marozsyné Guba Rózsa babakészítő alkotásait már világszerte ismerik, most otthonába hívja a látogatókat.
hirdetés

Babakiállítás nyílik az Őrségi Nemzeti Park „kapujában” található Ivánc településen. Marozsyné Guba Rózsa babakészítő iparművész közel száz saját készítésű alkotását láthatod a különleges bemutatón.

Guba Rózsa a bemutatót saját otthoni galériájában rendezi be egy kivételes adottságú 130 éves autentikus őrségi házban. Ez a kiállítási forma, az ún. „home gallery” jelenleg egyre divatosabb, mivel lehetőséget ad közvetlen beszélgetésekre, kikapcsolódásokra is a megszokott kiállítási vagy múzeumi légkörrel szemben.

"Aki szeretné megtekinteni az alkotásaimat, őket egy bejelentkezés után szívesen látom a kiállításon, sőt még egy kemencés pogácsával is meg tudom kínálni egy kivételes hangulatú környezetben" - mondta a művész.

A babák segítségével szinte megelevenednek az ismert történelmi figurák, több európai ország talán kevésbé ismert viselete, ruházata és Magyarország népszokásainak sok, mára gyakran elfeledett pillanatai, jelenetei is.

A babakészítő népi iparművész rendkívül fontosnak tartja, hogy idén is a külföldi, nemzetközi bemutatók, kiállítások mellett legalább egy alkalommal Magyarországon is megtekinthetők legyenek az alkotásai.

hirdetés

A kiállítás nyilvános és ingyenesen, júniusban hétvégenként látogatható, pénteken 14.00-18.00 óráig, szombaton és vasárnap pedig 11.00 – 18.00 óráig.

További információk ITT.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk