hirdetés

UTAZZ
A Rovatból
hirdetés

Sarkifény-néző repülőjáratot indítanak Új-Zélandról jövőre

A repülőből lehet megcsodálni a páratlan jelenséget, ráadásul az utasoknak ki sem kell tenni a lábukat a járműből.
Fotó: Illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2020. október 08.

hirdetés

Olyan különleges repülőgép-járatot indítanak jövő márciustól Új-Zélandról a Déli-sark felé, amely nem száll le a fagyott kontinensen, csupán tesz egy kört, hogy az utasai a lehető legközelebbről láthassák a sarki fényt - írja a Ladbible.

Az új-zélandi Viva Expeditions utazási iroda ötletével két legyen ütött egy csapásra: egyrészt olyanok számára is elérhető közelségbe hozzák az egyedülálló természeti jelenséget, akik nem terveznek a Déli- vagy az Északi-sarkon eltölteni napokat azért, hogy láthassák, másrészt a járványhelyzet miatti bizonytalan helyzetben szívesen repülnének, de a korlátozások miatt nehézségekbe ütköznek. A Viva Expeditions járata ugyanis

Christchurchből indul, és oda is tér vissza, 10 órát tölt a levegőben, ezalatt elrepül a Déli-sark egy része fölött, célja pedig az, hogy utasai az első sorból figyelhessék meg a különleges látványt.

Ezen kívül mást is kínál az utazási iroda: egy csapat asztrofizikus is velük utazik majd, akik kommentálják a látottakat, és érdekes információkkal látják el az utasokat. A tízórás út alatt ételeket is felszolgálnak majd.

Mindehhez nyilván ne a fapados árakat képzeljük hozzá, a sarkifény-néző repülés ugyanis nem lesz olcsó:

hirdetés

a legolcsóbb jegy 1945 új-zélandi dollárba, azaz 390 ezer forintba kerül, de a business class-repülőjegyek árai pár dollár híján egészen 7000 új-zélandi dollárig (1,4 millió forintig) kúsznak fel.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk