hirdetés

UTAZZ
A Rovatból
hirdetés

10+1 ok, amiért érdemes Ceglédre látogatni

Többek között különleges kalandpark, extrém vízicsúszda, a hazai leghosszabb gokartpálya, családi borpince vár benneteket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2014. április 15.

hirdetés

Május 8-án lesz 650 éves Cegléd. A jeles napot nagyszabású rendezvénysorozattal ünneplik a városban. Az idei évben különösen érdemes ellátogatni ebbe a sokszínű városba.

Sokan nem is sejtik, hogy az Alföld kapujában lévő Cegléden mennyi érdekesség várja az erre járókat. A város ma a felüdülésre, kikapcsolódásra vágyók igazi paradicsoma. Összeszedtük a legjobb programokat nektek.

VIDEÓ: a városról

1. Gyógy- és strandfürdő:

hirdetés

Egész évben látogatható. Jódos, 54 fokos termálvíz, gyógyászati kezelések, egészségmegőrző szolgáltatások sora vár titeket. A fürdő különlegessége az éjszakai fürdőzés, sejtelmes hangulatban.

CegledTermal

2. Aqua Centrum:

A 17 különleges csúszda között található ingacsúszda Magyarország 5 legextrémebb csúszdájának egyike. A centrum egy középkori vár hangulatát idézi, mesés, játékos elemekkel. A „gyermek szigeten” sárkánycsúszda, gyermekcsúszdák találhatók, míg a vadfolyó, és a csőcsúszdák, zárt-, nyitott-, hullámforma csúszdák a felnőtt közönséget várják. Közös családi élményt a 4 sávos családi csúszda és a lassúfolyó biztosítja. A legvakmerőbbek a kamikaze, a feketelyuk illetve a hagyma csúszdán tehetik próbára bátorságukat.

CedlegAqua

3. Kalandpark:

A város új attrakciója a tó felett és az erdőben épült fel. A 43 pálya igazi kihívás a kalandvágyóknak. A Kalandparkban gyakorló és gyermekpálya, kezdő és profi pálya, valamint a 6 átcsúszásból álló canopy egyaránt megtalálható. A vegyes fákból álló erdőben és a tó felett átvezető canopyvalódi elszántságot igényel, 6,5 méter magasságból másképp néz ki a világ.

CegledKaland

4. Gokart:

Az ország leghosszabb pályája a város szélén található, 820 méter hosszú.

5. Abonyi Állatkert:

Az égig érő fák alatt több száz állatot nézhettek meg. A ligetes területen nem csak sétálni lehet, hanem főzésre, sütögetésre is van külön hely kialakítva.

CegledKossuthMuz

6. Kossuth Múzeum:

Pest megye egyik legnagyobb múzeuma. Helytörténeti, néprajzi anyaga mellett különlegessége, hogy az országban egyedülálló Kossuth-gyűjteménye van. Itt látható Patkós Irma legendás színésznő hagyatéka is.

CegledDob

7. Dobmúzeum:

Hangszerkészítők és a remekműveik láthatók ezen az érdekes bemutatón. A Kármán Sándor által összegyűjtött anyag a könnyűzene, a jazz és a klasszikus zene ütőhangszereinek fejlődését mutatja be 1900-tól napjainkig.

8. Aranyhegy:

A dombság lankáin termő szőlőből készül a híres cserszegi fűszeres. A hegyen több régi pincerendszert is felújították, ahol most családi borászatok működnek és várnak kóstolásra. A Gödöllői dombságnak ez a vidéke az egyik legnaposabb vidék Magyarországon.

9. Füle tanya:

Igazi családi programot kínálnak a tanyán. Lehet sétakocsikázni, lovagolni és állatot simogatni.

CegledFule

CegledFozoverseny

10. Laska fesztivál:

Cegléd városának hagyományos étele a laskaleves. A Tiszától nyugatra ezt az önteni való sült, tördelt süteményt nevezték laska tésztának. Neve a Tiszántúlon lángelő, rongyos kapca. Felhasználáskor szitába, szűrőbe téve öntötték le forró vízzel, megpuhulva különféle ízesítőkkel - elsősorban mákkal, túróval - ették. Napjainkban minden évben főzőversenyt rendeznek, ahol a különféle laskából készült ételek versengenek egymással.

+1 Zöldházak:

A családi cukrászat különleges látványcukrászattal várja a vendégeit. A vidék alapanyagait használják fel. Helyi specialitásuk a szilvalekváros-tepertős papucs. Ők nyerték meg a város tortája versenyt is a gesztenyés-körtés tortával.

Programok:

Május 1. III. Utcazene Fesztivál

Május 2-3-4. Cegléd 650 éves ünnepségsorozat

Május 10. 20. Dobos- és Ütős Gála

Június 8. VII. Nyitott Pince Nap

Június 20-21-22. VII. Ceglédi Bor- és Laskafesztivál

Szeptember 26-27-28. XIX. Kossuth-toborzó

CegdelHorgaszto

cegledBor

Ha te is kirándulnál Ceglédre, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk