/utazz/gasztrofalu-jollakni-lehet-de-betelni-vele-lehetetlen/
hirdetés

UTAZZ

Gasztrofalu: jóllakni lehet, de betelni vele lehetetlen

Nem csak a Balaton közelsége és a fantasztikus borok, de a vendégszeretet és a páratlan ízek miatt is kihagyhatatlan Köveskál.

Link másolása

hirdetés

Köveskálon jó lenni és jó enni. Azt mondják, itt megáll az idő. Vagy inkább csak

"
itt jut idő mindenre és egymásra: egy palack finom borra, egy mellé illő beszélgetésre, nézelődésre, ízlelésre, figyelésre, pihenésre.

Azt mondják, Köveskál a Káli-medence közepe. Nos, az ottaniak szerint pedig egyenesen a világ közepe! Nem messze hullámzik a Balaton, a zánkai lejtőkön szőlőföldek gyűjtik be a napfényt, ásványos, különleges borokat adva. A távolból a Hegyestű figyel, közel van a szentbékállai kőtenger is, Köveskál határáig szelíden kacskaringós utak vezetnek minden irányból. Érkezhetsz autóval, két keréken vagy lóháton, jöhetsz északról vagy épp délről, itt mindig szíves fogadtatásra és finom harapnivalókra számíthatsz.

1

Döbröntei Ildikó és Csaba

hirdetés

2kaliartinn3

A KáliArtInn

3kaliartinn2

A KáliArtInn

kaja

Tavaszi ízkavalkád Köveskálon

kaja2

kaja3

Köveskál a Káli-medence gasztronómiai közepe: a 400 fős település három jegyzett minőségi étteremmel és több pincészettel büszkélkedhet, és majd minden évben szárba szökken egy új gasztronómiai kezdeményezés. A falu főutcáján haladva sorra érik egymást a finom borok és elsőosztályú fogások, ez a gondolat hívta életre a Gasztrofalu kezdeményezést is.

Az ötletgazdák a KáliArtInn házigazdái, Döbröntei Ildikó és Csaba, akik úgy gondolták, érdemes formába önteni Köveskál gasztronómiai látványosságait, együttműködni, együtt gondolkodni és közös eseményekkel Köveskálra csábítani a vendégeket. Az itteni vendéglátóhelyekben közös, hogy bárhová is térsz be, otthonos fogadtatásra, maximális minőségre, helyi alapanyagokból készült fogásokra, házi lekvárokra, szörpökre és friss fűszerekre számíthatsz.

4kovirag2_1200x797

Egy másik nagyszerű köveskáli étterem: a Kővirág...

5miako_1200x800

ez pedig már a Miakő

6kalikovek_1200x797

Kóstolóval vár a Káli Kövek borászat

trombitastamas_1200x797

Bormustra a Trombitás Pincében

Az év első – és soron következő – esemény a Gasztrofalu megalakulásának szentelt

május 1-jén lesz, amikor reggeltől estig programokkal várják az ide látogatókat. Lesz szőlőtőke-ültetés a falu közepén, lehet bort kóstolni, bemutatkoznak a néptáncosok és a legkisebbek is külön műsorral készülnek.

Nyitva lesznek az éttermek és a borászatok, sőt, a helyi porták és kertek is kinyitnak, ahol a falubeliek várják majd házi harapnivalókkal, sütikkel, pogácsával a betérőket.

Ha szívesen eltöltenél egy napot Köveskálon, nyomj egy lájlkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk