UTAZZ

„Egy euróért vettünk házat Olaszországban” – ez történt utána


Link másolása

A chicagói pénzügyi tanácsadó, Meredith Tabbone azon 16 vásárló között volt, akik egy régi telket "nyertek el" a szicíliai Sambuca-ban, ami arab stílusú udvarairól híres.

Az új tulajdonosnak pedig szicíliai vér csörgedezik az ereiben.

Miután a CNN januárban először közzétette az 1 eurós hírt és, hogy a település elhagyott épületeket árusít az elnéptelenedés megállítása érdekében, a falu az ingatlanok megrohamozásával szembesült. Az érdeklődő vásárlók a világ minden tájáról özönlöttek Sambuca-ba és több ezer ajánlat született.

A polgármester persze megérezte az üzleti lehetőséget és úgy döntött, hogy aukción árverezi el az épületeket azoknak, akik a legtöbbet ígérik. A házak ára így az 1 euróról akár a 25 ezerre (~ 8 millió 400 ezer forint) is felkúszott, de az embereknek még mindig megérte.

Meredith két házra tett ajánlatot anélkül, hogy a városba látogatott volna.

"Amikor a barátaim megmutatták a cikket, akkor realizáltam, hogy Sambuca az a város, ahonnan az őseim származnak. A dédapám emigrált az Egyesült Államokba annak idején. Mindig is el akartam látogatni Szicíliába. Már 10 éve terveztem, de nem volt rá lehetőségem"

- meséli a nő. Ráadásul az is kiderült, hogy új háza közelében még mindig élnek rokonai.

Meredith 5555 eurót ajánlott mindegyik ingatlanért, vagyis nagyjából 1 millió 850 ezer forintot, ami még így is hihetetlenül alacsony ár egy otthonért.

A nő kedvenc száma az 5-ös, ezért esett a választása erre az árra és az 5. utcában lévő ingatlanra. Végül ezt a házat "nyerte" el májusban.

A papírmunkát aztán online végezte el és a Google Maps-ben keresett rá új otthonára.

Mivel eltörte a bokáját, így el kellett halasztania az utazást júniusig - tehát látatlanban vásárolta meg az épületet. Szerencséjére a három hálószobás, teraszos lakhely jobb állapotnak örvend, mint remélte.

A hölgy végső célja az, hogy megszerezze az olasz állampolgárságot, és Sambuca legyen jövőbeli nyugdíjas otthona.

"Egyelőre évi pár hónapot fogok ott tölteni. Még csak 40 éves vagyok, de már elkezdtem gondolkodni a jövőmön, hogy mi lesz, ha nyugdíjba vonulok. A sambucai emberek pedig nagyon kedvesek és imádnivalóak."

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljukLink másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk