hirdetés

UTAZZ
A Rovatból
hirdetés

Biciklizd körbe a Velencei-tavat!

Ha szereted az aktív pihenést, akkor pattanj biciklire, és tekerd körbe a Velencei-tavat. Mutatjuk az útvonalat!
Mindenki utazhat, Címlapfotó: Scheffer János - szmo.hu
2013. június 29.

hirdetés

A Velencei-tó körül végig kijelölt úton tekerhetsz. Négy óra alatt kényelmesen körbe tudsz érni, még egy fagyi-program beiktatásával is. Nem kell hozzá különösebb edzettség, szinte végig sík terepen lehet tekerni. Kicsiknek-nagyoknak, pároknak, barátoknak különösen ajánljuk!

Budapestről óránként indul alacsony padlós légkondicionált vonat a Velencei-tóhoz, mely ideális a kerékpárok szállítására. A vonat a Déli-pályaudvarról indul, amelyre Kelenföld vasútállomáson is fel tudsz szállni, illetve átszállva a Keleti-pályaudvarról is eljuthatsz a tóhoz. A kerékpárjegy ára oda-vissza olcsóbb, mint három gombóc fagylalt (560 Ft).

sebokmercedesz

Fotó: Sebők Mercédesz

hirdetés

TÉRKÉP a túrához:
Velencei tó kerékpárút nagyobb térképen való megjelenítése

A túrát Dinnyés megállóhelyről érdemes elkezdened, majd az órajárásával megegyezően kerüld meg a tavat. Ez körülbelül 30-35 kilométer hosszú út.

Ha nagyon elfáradsz, akkor Velencén is befejezheted a túrát és felszállhatsz a főváros felé tartó vonatra. Óránként két vonat is jár ezen a vonalon.

A nagy meleg se riasszon vissza, mert az út több szakaszán árnyékos részeken lehet tekerni, ráadásul biciklizés közben a szembe jövő levegő folyamatosan hűt. Sapka, naptej és elegendő folyadék mindenképpen legyen nálad!

szalaiattila

Illusztráció: Szalai Attila

SchefferJanos

Fotó: Scheffer János

InkeyTibor

Gémeskút Sukorónál. Fotó: Inkey Tibor

A kerékpár út mellett található ivókutaknál felfrissítheted magad, illetve a déli parton számos bolt is található.

A út nagyjából felénél található a Pákozdi Arborétum és a Katonai Emlékpark, amik jó kis megállók, ha még több természetre vagy történelmi élményekre vágysz.

AttilaFotography

Fotó: Attila Fotography

Szasz

Fotó: Szasz

TatarPeter

Fotó: Tatár Péter

A wakedboard pálya mellett is elhaladsz, amit egyszer az életben mindenképp érdemes kipróbálnod! A kör vége felé a déli parton érdemes egyet csobbanni is a tóban, de arra figyelj, hogy a tekerés miatt a vízben az izmaid könnyen begörcsölhetnek.

Mozgás, természet, jó levegő - kell ennél több?

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk