/utazz/aki-luxusvonatokon-kostol-kivalo-eteleket/
hirdetés

UTAZZ

Aki luxusvonatokon kóstol kiváló ételeket

A Jonathan Phang Ínyencvonataiban a tévés szakács egy-egy város ételkülönlegességeit is bemutatja. Ismét Budapesten járt.
Link másolása

hirdetés

Jonathan Phang az az ember, akiről egyből beugrik a kérdés: vajon hogyan szerezte a munkáját? Mindennapi kenyerét ugyanis gyakorlatilag azzal keresi, hogy körbeutazza a világot különböző luxusvonatokon, közben a legkiválóbb ételeket kell megkóstolnia. Ezt a Travel Channelön futó sorozata keretében teszi, ami a Jonathan Phang Ínyencvonatai névre hallgat. Az új évad elkészülte után látogatott vissza Budapestre, ami elmondása szerint az egyik kedvenc városa a világon.

Jonathant kínai-guyanai szülők nevelték fel Londonban. Családja életében mindig is az étel volt a fókuszpontban. Gyakran főztek együtt, és édesanyja kiválóan meg is tanította a karibi konyha legjobb fogásait. Iskolái befejeztével Phangnak még esze ágában sem volt a gasztronómia felé venni az irányt, ugyanis a divatszakmában helyezkedett el. Igen hamar vált fontos tényezővé a szakmában, hiszen ő fedezett fel és menedzselt olyan későbbi világsztárokat, mint Liv Tyler vagy Naomi Campbell.

jp_canada2_s

IMG_9190

hirdetés

Jonathan Phang nevéhez azonban nem csak ezek a pozitív történetek fűződnek. 1989. augusztus 20-án egy születésnapi bulit rendezett legjobb barátjának egy Marchioness nevű hajón, ami a Temzén vitte kirándulni a bulizókat. A hajón 131-en tartózkodtak, amikor hirtelen egy hatalmas kotróhajó gyakorlatilag fellökte, majd maga alá gyűrte a Marchionesst és utasait - a hajó mindössze 30 másodperc alatt elsüllyedt. 51-en haltak meg a balesetben, köztük a szülinapos és Jonathan legjobb barátai is.

Phang évekig nem tudta feldolgozni a történteket, és magát okolta, mivel ő rendezte a partit. 2009-ben a BBC egy dokumentumfilmet készített a tragédiáról, amiben ő is megszólalt túlélőként. A televízió képernyőjére akkor került, amikor majdnem két évtizeddel később felkérték a Britain’s Next Top Model c. divatműsor zsűrijébe.

jp_kanada

Tévés szakács szerepben akkor mutatkozott be, amikor megnyerte a Good Food Channel The People’s Cookbook elnevezésű megmérettetését. Ezután kapott saját műsort a Travel Channelen, a Caribbian Cookbook-ot, amiben az édesanyjától tanult karibi ízekkel ismertette meg a nézőket.

63289_10151288627275853_1500995303_n

Legújabb sorozata a Magyarországon Jonathan Phang Ínyencvonatai. Az első évadban főleg az Orient Expressz-el utazgatott, és nyűgözte le a nézőket a vonaton felszolgált ételekkel, valamint a vonatok érintette városokban helyi séfekkel együtt főzött, így bemutatva az adott város gasztronómiai különlegességeit. 2012-ben az Orient Expresszre Budapesten szállt fel, ezért egy külön műsort szántak városunknak. Mautner Zsófiával kóstoltak töpörtyűt a Vásárcsarnokban, valamint meglátogatta Bíró Lajost is a Bock Bisztróban.

Kedden újra Budapestre látogatott, hogy a sorozat új évadáról és a forgatás közben átélt kalandjairól meséljen, hiszen beutazták Ausztráliát, Kanadát, Perut és Skóciát is különböző vonatokkal. Rövid kirándulást tettünk a Vasúttörténeti Parkba, ahol Jonathannak bemutatták a magyar vasút történetét. Ezután egy frenetikus vacsora közben kötetlenül beszélgettünk vele, ahol megosztotta velünk, miként jutott eddig.

IMG_9498

IMG_9259

Mivel a munkája túl szép, hogy igaz legyen, megkérdeztük arról is, hogy milyen árnyoldalai vannak ennek az életnek. Jonathan nevetve elmondta, hogy meglepődnénk, mennyire sok kellemetlenséggel találkozik. Például nem tud aludni a vonatokon, és borzasztóan fáradt állandóan, valamint az sem mindig könnyű, hogy a nap minden szakában többfogásos luxusmenüket kell fogyasztania, néha csak egyszerűen csak bekapna egy szendvicset.

Ennek ellenére igazán izgalmas műsort készítettek, ezúttal olyan tájakon, amelyeken nem is gondolnánk, hogy vasútvonallal rendelkeznek. A Jonathan Pang Ínyencvonatai második évadját április 11-től 19 órától tekinthetjük meg a Travel Channelön.

IMG_9106


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk