/utazz/a-nyar-nagy-durranasa-etkezokocsi-a-balaton-expresszen/
hirdetés

UTAZZ

A nyár nagy durranása: étkezőkocsi a Balaton Expresszen

Háromkilencven a csapolt sör, de kedvező áron jóllakni is lehet a Balaton Expresszek nemrég indult új étkezőkocsijain.
Forrás:Indóház közlekedési portál, Fotók: Vörös Attila - szmo.hu
2019. június 19.

hirdetés

Különvonaton mutatta be június közepén délben, a MÁV-Start a nyár legnagyobb durranását, a visszatérő étkezőkocsikat. Új kínálat (az étlap pdf-ben itt), új, sokkal kedvezőbb árak. Ki is próbálhattuk, nagyon pozitív a kritikánk az ételekkel kapcsolatban. A hideg csapolt sör meg főleg jól esik a nagy kánikulában. Az étlap pedig további érdekességeket is rejt. Miközben faltunk, elmesélték, mik az újdonságok és a korábbi években bevált elemek az idei nyári menetrendben, első sorban a Balaton környékén, a Velencei-tónál és az adriai desztinációkban.

A 2019-es nyári menetrendben az étkezőkocsik a balatoni forgalomban tesztjelleggel fognak közlekedni Budapest-Déli és Keszthely között.

Ez napi 16 járatot jelent, ahol többek között streetfood jellegű ételeket és italokat vásárolhatnak az utasok, lesz például csapolt sör és hamburger is.

A Balaton expresszen közlekedő étkezőkocsit 88-71 sorozatszámon gyártották 1995-ben a németországi DWA járműgyártó cég ammendorfi gyárában a DWA kocsicsalád részeként, tízet szállítottak a MÁV részére. A járműveket Budapest-Keleti pályaudvarra állomásították.

A klimatizált, óránként 160 kilométeres maximális sebességre engedélyezett jármű

hirdetés

csendes futását a kocsinként két magyar tervezésű GH-250 típusú kéttengelyes forgóváz biztosítja, amely tengelyenkét két féktárcsával és két monoblokk keréktárcsával ellátott kerékpárokkal van felszerelve. A jármű a környező országokban is közlekedhet,

köszönhetően a jármű alváza alá szerelt többfeszültségű energiaellátónak, amely így 1000-1500-3000 volt feszültség betáplálás esetén is biztosítja a konyhai berendezések és a fűtés/klimatizálás számára a szükséges villamos energiát.

A jármű két elkülönített részből áll: a 30 fős éttermi részben a páholyos elrendezésben lehet étkezni, a 21 fős bisztró részen a magasított pult mellett forgószékeken, illetve négyfős boxokban lehet a hideg innivalókat elfogyasztani. A konyha részen sütő, mikrohullámú sütő, olajsütő, hűtők és mélyhűtő segíti a személyzet munkáját. A jármű a 2000-es években a nemzetközi forgalomban megjárta Kassa, Innsbruck, Zürich, Berlin, Varsó, Bécs városait, belföldi forgalomban az InterCityRapid forgalomban vett részt.

A Balaton körüli, a Velencei tavi és az adriai vonatozásról, kedvezményekről ITT OLVASHATTOK bővebben.

Hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik, kövesd az INDÓHÁZ oldalát!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk