/utazz/8-tuti-nyaralasi-tipp-szemuvegeseknek/
hirdetés

UTAZZ

8 tuti nyaralási tipp szemüvegeseknek

Szemüveges vagy és nyaralni készülsz? Olvasd el hasznos tippjeinket mielőtt csomagolni kezdesz!
Link másolása

hirdetés

A látásproblémákkal küzdők számára a nyaralás nemcsak szórakozást, hanem egy kis kihívást is jelent, hiszen folyamatosan ügyelni kell a szemüvegre, kontaktlencsére. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy a szabadság valóban kikapcsolódást jelentsen.

Szemüveg: tokkal, szarvasbőrrel

A szemüvegesek számára különösen fontos, hogy felkészüljenek a megváltozott környezetre. Nem csak arról van szó, hogy az okulárét nem tudják minden este az éjjeli szekrény megszokott sarkába tenni, és így könnyebben előfordulhat, hogy reggel leverik; de sem a medencék világa, sem az erdei kirándulások nem kedveznek a lencséknek. Az izzadság miatt ilyenkor gyakoribb, hogy az orrtámasznál bőrirritáció lép fel, és napozáskor is nyomot hagyhat a keret.

Mindenképpen jó, ha átgondoljátok az alábbiakat:

1. Ügyeljetek a minőségre: nyaraláskor csak olyan szemüveget viseljetek, amely megfelelő UV védelmet is biztosít a szemeteknek.

hirdetés

2. Szerezzetek be és tartsatok magatoknál egy tokot. Ezt mindig vigyétek magatokkal, így ha bementek a vízbe, nem kell aggódnotok a napozóágyon a törölköző alá „rejtett” szemüveg biztonsága miatt.

3. A szemüvegtokba készítsetek be egy jó minőségű törlőkendőt is, ami jó szolgálatot tehet, ha egy vicces kedvű nyaralótárs a szemüvegeteket is lefröcsköli, vagy az erdei ösvényen pókhálóba akadtok.

4. Lehetőség szerint legyen egy tartalék szemüvegetek (egy tartalék tokban): az egyiket vigyétek magatokkal kézitáskában, míg a másikat tartsátok a bőröndben, a szobában. Ha valamelyik elkeveredne vagy összekarcolódna, akkor sem kell az egész nyaralás alatt vaksin pislognotok, illetve a költőpénzeteket egy külföldi optikában hagynotok.

Beautiful woman with perfect smile

roszaszin_lany_napszemuveg

Kontaktlencse: csak higiénikusan

Sokan a szemüvegesek közül is kontaktlencsét visznek a nyaralásra, mert így szabadabban mozognak. Tudnotok kell azonban, hogy a tengervíz a magas sótartalma miatt nem érintkezhet a lencsével (a só összekarcolja és eltömíti), a medencék és természetes tavak vizében pedig baktériumok tapadhatnak meg a felületén. Ha el akarjátok kerülni a szemgyulladást, különösen ügyelnetek kell a higiéniára és a kontaktlencse-viseléssel kapcsolatos szabályok betartására.

Tippek és tanácsok:

1. Válasszatok a szemeteknek és a nyaralásra tervezett programotoknak megfelelő típusú kontaktlencséket! Ha sokat szeretnétek úszni, egynapos lencsét vigyetek magatokkal, amit este eldobhattok – így csökken a fertőzés veszélye.

2. Mindenhová vigyetek magatokkal kontaktlencse tárolására alkalmas tokot és ápolófolyadékot, hogy akár napközben is átöblíthessétek a lencséket.

3. Szerezzetek be és használjatok műkönnyet! A szél, a meleg levegő, de akár a légkondicionáló (például a repülőn) is nagyon szárítja a szemet. A kontaktlencse miatt egyébként is nagyobb a szemszárazság veszélye, ami a gyulladások „előszobája”, így nem érdemes éppen a nyaraláskor figyelmen kívül hagyni a tüneteket.

4. A biztonság kedvéért vigyetek magatokkal szemüveget, hogy ha a víz vagy valami más irritálja a szemeteket és mégsem bírjátok hordani a kontaktlencsét, akkor se mulasszátok el a látnivalókat. Egy-egy „pihenősebb” napon használjátok ezt, így a szemetek is relaxálhat.

3banner-hippi

Most még van harmadik lehetőség

A szemüveg és a kontaktlencse helyett választhatjátok a lézeres látásjavítást is, amelynek révén néhány perc alatt megszabadulhattok a látásproblémáitoktól. Bár a kezelés után egy hónapig érdemes kerülni a medencéket, de most még épp időben vagytok – júliusra vagy augusztusra már bátran tervezhettek nyaralást. Amennyiben a kezelés lebenyképzéses technikával történik, akár már másnap visszamehettek dolgozni, így marad elég szabadnapnapotok is. Ráadásul az Optimum Látásjavító Lézerközpontban most akár 30% kedvezménnyel érhetitek el a lézeres eljárások legszélesebb magyarországi kínálatát.

buvarkodas

Ha hasznos volt a cikk, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk