UTAZZ

5 élmény a Tisza-tónál, amit neked is át kell élned

Ha még gondolkodsz egy nyári kiruccanáson, most ötleteket meríthetsz: a Tisza-tó ideális kiránduló- és nyaralóhely családoknak, sportolni vágyóknak, a víz szerelmeseinek, és a természet kedvelőinek egyaránt.

Link másolása

Aki még kihasználná a meleg nyári napokat, és új élményeket keresne belföldön, de nem a Balaton felé venné az irányt, annak remek tippünk van: irány a Tisza-tó!

Magyarország második legnagyobb tava, mesterséges tóként hozták létre, korábban Kiskörei-víztározó néven ismerhettük. A 127 négyzetkilométernyi területen váltakoznak a nyílt vízfelületek, szigetek, holtágak és sekély csatornák. A tó és környéke nagyszerű programlehetőségeket kínál: bejárhatjuk vízre szállva, kerékpáron körbetekerve, de elmerülhetünk a természet világában is a különböző tanösvényeken.

Megnéztük, milyen élményeket tartogathat a Tisza-tó egy hétvégi kiránduláshoz, vagy akár hosszabb nyaraláshoz, és összegyűjtöttünk öt olyan élményforrást, amit kár lenne kihagynod, ha arra jársz. Lássuk őket sorban!

1. Élményfalu, Sarud

Az Élményfalu a Tisza-tó aktív turisztikai központja: itt aztán elérhető mindenféle élmény, földön, vízen, levegőben. Kücsön Gyula ötletgazda azt vallja, hogy az Élményfalu olyan programokat kínál, amelyek mozgásra ösztönöznek, és amelyek közben családok minden generációja jól érezheti magát.

Találunk itt hatalmas trambulinparkot, három gyerekmedencét, Apraja Farmja névre hallgató traktorparkot, és sok-sok vízi sporteszközt.

A nagyobbak kipróbálhatják az AquaGlide pályát, kölcsönözhetnek SUP-ot, hogy azzal járják be a tavat, de aki a klasszikus csónakázásnál, vagy vízibiciklizésnél maradna, az sem fog csalódni. Mi rászántunk magunkat egy motorcsónakos vízitúrára, mert így még többet láttunk a környék természeti szépségeiből – na meg egyébként sem ül gyakran motorcsónakba az ember.

Ha már elegünk lenne a vízi élményekből, akkor a parton bérelhetünk biciklit, és útnak indulhatunk a Tisza-tavat körbevevő kerékpárúton. Ez még akár gyerekekkel is biztonságos program lehet, mert több mint 65 km-et tekerhetünk úgy, hogy nem találkozunk autós forgalommal. Szárazföldi elfoglaltságként választhatunk még lovaglást, paint ballozást, vagy akár egy mászópálya kipróbálását is.

Miért ajánljuk?

 • Családoknak ideális strandoló hely egész napra.
 • A gyerekeket extra programok várják.
 • Aktív pihenésre, sportolásra többféle lehetőség van.
 • OTP SZÉP kártyával is fizethetünk a szolgáltatásokért.

NÉZD MEG AZ ÉLMÉNYEKRŐL KÉSZÍTETT VIDEÓS ÖSSZEÁLLÍTÁSUNKAT!

2. Tisza-tavi Mini Zoo, Sarud

Az állatok színes világával szeretné megismertetni a látogatóit a Mini Zoo, amely családi vállalkozásként működik. Gyöngy Andrásék annyira szeretik az állatokat, hogy egyre nagyobb területet engedtek át nekik saját kertjükből. És egyre több állat is hozzájuk került: sok esetben éppen azért, hogy ők jobb körülményeket biztosíthassanak számukra.

Bár a leglelkesebb látogatókat a gyerekcsoportok adják, akiknek külön foglalkozásokat is tartanak, azért a felnőttek is remekül feltöltődhetnek az itt töltött idő alatt.

Állatok között lenni egyébként is stresszoldó hatással bír, hát még ha közel is mehetünk hozzájuk, megsimogathatjuk őket, hallhatunk róluk néhány sztorit.

Kiki, a papagáj például szívesen visszadumál gazdáinak, Kócos, a szamár, keddenként pedig már nagyon várja, hogy megérkezzenek az első látogatók, és megkaphassa simogatás-adagját – mivel a Mini Zoo vasárnap és hétfőn zárva tart.

Miért ajánljuk?

 • Kicsiknek és nagyoknak egyaránt feltöltődést nyújt.
 • A környéken mindenképp egyedi – unikális a vízhez köthető szolgáltatások mellett.
 • Kerékpárkölcsönzésre, GPS-es kincskereső túrára, városnézésre, vagy kézműves foglalkozásra is benevezhetünk.
 • OTP SZÉP kártyát is elfogadnak.
3. Tisza-tavi Ökocentrum, Poroszló

Előre szólunk: nem elég 1-2 órás látogatást tervezni az Ökocentrumba. Hamar ráeszmélünk majd, hogy itt el lehet tölteni egy egész napot akár. Balogh Edit, az Ökocentrum igazgatóhelyettese azt mondja, hogy olyan ez a létesítmény, mint a Tisza-tó kapuja, mert itt minden megismerhető a környék élővilágáról, már csak ezért is érdemes útba ejteni.

A látogatóközpontot könnyű észrevenni: a központi épület egy felszállni készülő madarat formáz, kilátó tornya hét emelet magasságban van.

Legfőbb látványossága Európa legnagyobb édesvízi akváriumrendszere: ahogy sétálunk az akváriumok között, egyre mélyül a víz, és a halak is egyre nagyobbak lesznek, idővel már a fejünk felett is elúsznak.

A Kárpát-medencében őshonos halfajokat ismerhetjük meg itt.

A főépületben találunk még interaktív kiállítást, 3D mozit, óriás terepasztalt, gyerekeknek játszószobát, és egy kilátótornyot is: utóbbi lifttel megközelíthető, és belátható innen az Ökocentrumhoz tartozó hét hektáros szabadidőpark játszótérrel, hagyományőrző baromfiudvarral, halászskanzennel, állatbemutatóval.

Minket megint csak a vízre szállás izgatott legjobban: 50 perces kishajós túrán idegenvezető mutatja meg a vízi látnivalókat. De aki bízik saját tájékozódó képességében, az GPS segítségével, csónakon barangolhatja be az előre kijelölt túraútvonalat.

Miért ajánljuk?

 • Itt mindent megtudhatunk elméletben a tó élővilágáról, mielőtt még tapasztalati úton elmerülünk benne.
 • Igazi oázis a hely, meleg nyári napokon hűsölést és felfrissülést is jelent.
 • A kilátótoronyból az egyik legszebb panoráma nyílik a Tisza-tóra.
 • OTP SZÉP kártyával is fizethetjük a belépőjegyet – akár azt is, amelyikkel a vízitúrán is részt vehetünk.

A legtöbb élményért SZÉP kártyával is fizethetsz! „Az OTP SZÉP kártya idén 10 éves, és büszkén mondhatjuk, hogy egy évtizede állunk a belföldi turizmus szolgálatában azzal, hogy a magyar munkavállalók hazai pihenését és élményszerzését támogatjuk. A juttatás év végégig most még sokoldalúbban felhasználható, így arra buzdítjuk kártyabirtokosainkat, hogy használják ki ezt a lehetőséget a hazai látnivalók felfedezésére és új élmények kipróbálására. Célunk a legjobb ügyfélélmény biztosítása, a digitális felületeink – mint az OTP SZÉP kártya mobiltelefonos applikáció, és OTP Portálok felületének – megújulásával most még könnyebbé vált az elfogadóhelyek megtalálása, és az előlegfizetés.” – Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP Pénztárszolgáltató Vezérigazgatója.

4. Szabics kikötő, Tiszafüred

Ez a hely jóval többet nyújt, mint amit a neve elárul. Mert amellett, hogy sokan tárolhatják itt vízi járműveiket, bérelhetünk kajakot, kenut, csónakot, kerékpárt, de befizethetünk egy sétahajózásra is, különböző méretű hajókon.

Számunkra most a természet felfedezése volt a legvonzóbb, ezért a Tiszavirág Ártéri Sétaúton indultunk el. De mert a Tisza-tónál vagyunk, természetesen ehhez is vízre kellett szállni, többször is, és ezt egyáltalán nem bántuk.

A sétaúton mindenki annyi időt tölthet el, amennyit csak szeretne – a megadott napi időkereten belül. Barangolhatunk magunkban, csoportosan, de kérhetünk túravezetőt is. Nekünk ez már csak azért is hasznosnak bizonyult, mert így nem maradt ki semmilyen látványosság: Lajos elvitt minket a kilátóhoz, és megmutatta, hol leshetjük meg a tündérrózsákat csónakból.

Miért ajánljuk?

 • Aki kicsit is szeret a természetben elmerülni, itt maximálisan feltöltődhet.
 • Csend, nyugalom, zöld erdő vár minket.
 • A túra némileg vadregényessé tehető, rajtunk múlik, hogy áthúzzuk-e magunkat a túlpartra, csónakba szállunk-e, gumicsizmát húzunk-e a Pákász tanösvényhez.
 • Vízi sporteszközök kölcsönzéséhez, sétahajós túrákhoz is tökéletes kiindulópont Tiszafüreden.
5. Horgászcentrum, Tiszafüred

Ugyan mi horgászbot nélkül érkeztünk, így is megtaláltuk számításunkat. A stégről csodálhattuk a naplementét.

És ha hamarabb érkezünk, akkor madárlesre is elmehettünk volna: a madarak költési idejének végétől a látogatható területek kibővülnek a madárrezervátum szigorúan védett területeivel is, ahol természetes élőhelyükön figyelhetjük meg a kis- és nagykócsagokat, kormoránokat, bakcsókat és gémeket.

A horgászok akár lakóhajót is bérelhetnek itt, de a parton is megszállhatnak. A Horgászcentrumot üzemeltető, 40 éve a Tisza-tónál élő Szövetes Sándor pedig tippeket adhat nekik, merre érdemes nagy fogásban reménykedni.

Miért ajánljuk?

 • Pont olyan nyugalmat találunk itt, mint amilyen a horgászokat általában jellemzi.
 • A horgászok minden kapcsolódó szolgáltatást elérhetnek itt.
 • A Tisza-tó madarait felfedezni sem utolsó élmény.
 • Mindezért OTP SZÉP kártyával is fizethetünk.

A cikk megjelenését az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. támogatta.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


UTAZZ
Látott gyilkosságot, pálinkafőzést, megélt földrengést és tűzvészt is a nagyvázsonyi Kinizsi-vár
A magyar középkor egyik nevezetes erőssége kalandos múltra tekinthet vissza. Megújult falai között több száz évvel ezelőtti korokba látogathatunk el.
Fotók: Németh Zsolt - szmo.hu
2022. augusztus 31.


Link másolása

A Nagyvázsonyban álló Kinizsi-vár a nevét a magyar történelem egyik legismertebb és legnevezetesebb 15-16. századi hősétől, Kinizsi Pálról kapta.

A Veszprém megyei

Nagyvázsonyban található Kinizsi-vár a magyar középkor egyik nevezetes erőssége volt.

Az Eger-patak partján álló vár építését akkor határozták el, amikor 1390-es évek közepén Anjou Mária királynő étekfogómestere Vezsenyi László úgy döntött, hogy felhagy Zádor-vár építésével és új székhelyéül Vázsonyt választotta.

A dombra épült vár építői jól használták ki a Séd vizét, amit felduzzasztottak, így ezzel meggátolták a torony megközelítését. A terület két fontos útvonal ellenőrzésére is alkalmas volt, de középnemesi rezidencia volt inkább, mint erős védőművekkel rendelkező épület.

A vár építtetője a környéket akkoriban uraló Vezsenyi nemesi família volt. Vezsenyi László a 15. század első felében emeltette a várat. Már 1384-ben volt várépítési engedélyük Mária királynétól, amelyet két évvel később már oklevelek is említenek. Ekkor készülhetett el a 25 méter magas lakótorony a hozzátartozó kisebb épületekkel és az udvart körülvevő fallal.

A család 1472-ben férfiágon kihalt, ezért Hunyadi Mátyás király a hadjárataiban tanúsított vitézségéért Kinizsinek adományozta azt. Ekkori alakították ki a négy kisebb toronnyal a külső négyszögletes falat. Bent egy emeletes palotaszárnyat építettek várkápolnával, a bejárata elé pedig az ágyúk elhelyezésére alkalmas kapuvédőművet emeltek. Végül mély sáncárokkal vették körül a védelem miatt.

Miután 1490-ben Habsburg Miksa trónkövetelő zsoldosserege megszállta a várat, Kinizsi tudta csak visszafoglalni. Kinizsi Pál rendszerint az ország veszélyeztetett vidékeit védelmezte, ezért a vázsonyi rezidenciájában a felesége, Magyar Benigna úrnő lakott. Kinizsi 1494-es halála után az özvegy újra férjhez ment. Mivel második férje, Horváth Márk is meghalt, mikor a lóról leesve a nyakát törte. A nő harmadszor is férhez ment, ám Kereky Gergely erőszakos, durva ember volt, Benigna úrnő pedig sokat szenvedett tőle. 1519-ben elege lett férje viselkedéséből, így bizalmas híveivel megölette, a holttestét pedig a vázsonyi várárokba dobatta. A gyilkosság azonban kiderült és a királyi bíróság csak Kinizsi érdemeire való tekintettel nem ítélte el, de örökös száműzetéssel büntették, amit a távoli felvidéki Zsolnalitva várában kellett eltöltenie.

1526-ban János király a várat Bodó Ferencnek adományozta. A 16. század közepén a már elhunyt Magyar Benigna második férjének rokonsága, a Horváth nemesi família szerezte meg a várat és megerősítették a falakat. Katonai szerepe nem igen volt. 1594-ben az őrség elhagyta a várat, majd a törökök elfoglalták, de a magyarok hamarosan visszafoglalták.

A vázsonykői Zichy főnemesi család 1649-ben szerezte meg a váruradalmat. Az utolsó katonai jellegű összecsapás a Rákóczi-szabadságharc idején volt. Egy ideig Esterházy Antal főgenerális főhadiszállása is volt. Végül 1709-ben végleg a labancok birtokába került. Az uradalom börtönnek használta 1848-ig.

1756-ban uradalmi pálinkafőzőt alakítanak ki benne. 1762-ben a Zichyek felépíttették a patak túl partján új kastélyukat és csak a lakótoronyban laktak még kiöregedett cselédek.

A 18. században földrengés, majd 1857-ben tűzvész tett kárt a toronyban. A századfordulón palotájának emeleti magas falcsonkja is ledőlt.

A várat 2017-től kezdődően a Nemzeti Várprogram keretében felújították. A megújult és épületrészek részleges visszaépítésével kiegészített várat 2022. április 15-én nyitották meg.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

UTAZZ
5 érv, amiért érdemes ellátogatni Sárospatakra
Rákóczi-vár, Vörös-torony, Megyer-hegyi Tengerszem. Csak néhány látványosság Sárospatakról és környékéről, ahol a történelem mellett a 21. századi kényelem is testet ölt. Megmutatjuk, hogyan!

Link másolása

Itt a szeptember, és vele együtt az őszi kirándulások ideje is. Az ország keleti régiójában fekvő Sárospatak méltán kedvelt úticél, hiszen számos híres látnivaló és gasztronómiai különlegesség is fellelhető itt. Ahhoz, hogy kellőképpen fel tudjuk fedezni a környéket érdemes több napra tervezni és egy olyan szálláshelyet foglalni, ahol kipihenhetjük a fáradalmakat. Ilyen például a Hotel Bodrog Wellness & Elix Spa **** Superior Sárospatak, ami minden érzékszervet kielégítő élményben részesíti azokat, akik ellátogatnak hozzájuk Magyarország egyik legjelentősebb középkori településére. Lássuk, mi az öt legvonzóbb érv a város mellett!

1. Modern szállodakörnyezet

A Hotel Bodrog egy nagy múltú szálloda Sárospatak történelmi városközpontjában. A 40 éve megépült épület egyik oldala a sárospataki történelmi városnegyedre néz, míg másik a Zempléni-hegységre. Minden vendég saját preferenciája szerint választhat, hogy ott tartózkodása alatt inkább a természetben vagy az épített környezetben kíván gyönyörködni. A hotel a korszakoknak megfelelően mindig megújult és követte az aktuális trendeket. 2022 tavaszára egy teljeskörű felújításnak és átépítésnek köszönhetően az összes szoba, a teljes wellness részleg, az étterem, valamint a közösségi terek is megújultak, így elnyerve a hotelnek **** Superior minősítést. A belsőépítészeti koncepció megálmodásakor a közös terekben, illetve a 48 superior és prémium szoba mindegyikében exkluzív környezetet kívántak teremteni. A falfelületek különleges kialakítása mellett mindenekelőtt a színben és formában a térhez leginkább igazodó bútorok elhelyezésére fektették a hangsúlyt.

2. Wellness

A kifinomult ízlés az ELIX wellness & spa részlegben is magas fokú funkcionalitással, a modern belső tér elegáns térfelhasználással párosult. Itt egy panorámás élmény-wellness teraszt is kialakítottak hidegvizes merülőmedencével, kültéri jacuzzival illetve panoráma finn szaunával, ahol rendszeresen tartanak úgynevezett szaunaszeánszokat. A beltéri wellness részlegben feszített víztükrű medence, gőzfürdő, jacuzzi, infra-, és aroma szauna is található, de számos masszázsszolgáltatás is igénybe vehető, ami igazán frissítően hat egy hosszú, felfedezős nap után.

3. Történelmi látnivalók

Nem hiába, van mit felfedezni a környéken! A Sárospataki Rákóczi-vár például Magyarország egyik legismertebb vára, Sárospatak legjelentősebb műemléke. A hazai késő reneszánsz építészet legértékesebb együttesei közé tartozik. A Bodrog partján álló eredeti épületet Perényi Péter főispán 1534 és 1542 között építette családi székhelyként. A Hotel Bodrog egyik különleges programja a várban szervezett reneszánsz lakoma, ahol egyedi környezetben, a korabeli receptúrák alapján elkészített ételeket szolgálnak fel.

4. Modern gasztronómia

Nem kell szállóvendégnek lennünk ahhoz, hogy egy jót együnk. Az utcáról nyíló, nemrég elkészült Héliosz bisztróterasz egyaránt látogatható a nyári időszakban és hideg időben is. Az infrafűtéssel felszerelt télikertben így a hóesést nézve is lehet élvezni a szomszédos díszpark látványát. A DK-i tájolású terasz elnevezése Héliosz, görög napisten előtt tiszteleg. Ha pedig görög mitológia, akkor érdemes megemlíteni, hogy a kínálat nagyszerű görög ételeket vonultat fel, természetesen egy **** Superior minősítéshez méltó, korszerű tálalásban és ízvilágban megalkotva. A fogások mellé házi limonádé, finom koktélok és görög italkülönlegességek dukálnak.

5. Bor

Tokaj-Hegyalján járva-kelve kihagyhatatlan a dűlőtúra, a pincelátogatás, valamint a borkóstoló. A világhírű tokaji bor önmagában is különleges ízélményt nyújt, de egy fokkal emelhetjük az élvezetet, ha egy ételkölteményhez társítjuk. A Hotel Bodrog éttermében minden ételhez tökéletesen társított bor is kóstólható. A szervezett gasztronómiai és borkóstoló csapatépítőket pedig akár céges rendezvények során is kipróbálhatjuk, hiszen a szállodában 60 fő befogadására alkalmas, természetes fénnyel megvilágított, légkondicionált és sötétíthető konferenciaterem is működik.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


UTAZZ
Athén most a legolcsóbb európai turistacélpont egy hétvégi városlátogatásra
Egy hétvége a görög fővárosban akár 100 ezer forint alatt is megúszható.
Fotó: Unsplash/David Tip - szmo.hu
2022. szeptember 03.


Link másolása

Már a közkedvelt kelet-európai városoknál is olcsóbb turistacélpont Athén azoknak, akik hétvégi városlátogatásra indulnak - írja a Guardian a Post Office Travel Money felmérése alapján. Az utóbbi orgánum 20 népszerű európai város tucatnyi tipikus brit turistakiadását elemezve jutott arra, hogy

a görög fővárosban 2021-hez képest 15 százalékkal csökkentek az árak.

A költségek közé számolták többek között két fő két éjszakai szállását, az étkezést, a belépőket a turistalátványosságokhoz, valamint a tömegközlekedést. Ezek alapján egy athéni hétvége kihozható akár 207 fontból (96 200 forint). A második helyen Lisszabon végzett, ahol 218 font (101 300 ezer forint) is elég lehet pár napra. A portugál főváros annak ellenére végzett a második helyen, hogy tavaly óta 21 százalékkal emelkedtek a vizsgált árak.

Athénban kiemelkedően kedvezőnek számít a kétszemélyes vacsora borral, amit akár 38,96 fontból (18 100 forint) is ki lehet hozni. Két éjszaka két főre egy háromcsillagos szállodában akár már 89 fontért (41 300 forint) is elérhető, míg a kétnapos tömegközlekedési bérlet 7,79 fontba (3620 forint) kerül.

A két főváros némi meglepetésre végzett az összesítésben a hagyományosan olcsónak számító kelet-európai célpontok előtt. Igaz, nem sokkal: a lengyelországi Krakkóban 219 font (101 700 forint), míg a lettországi Rigában 220 font (102 200 forint) kell legalább egy hétvégére.

Budapest ennél egyetlen fonttal drágább: a magyar fővárosban legalább 221 fonttal (102 700 forint) kell számolni egy hétvégi kiruccanás alkalmával.

A vizsgált célpontok közül hat legalább kétszer olyan drága volt, mint Athén. Ezek sorrendben a svédországi Stockholm (421 font, 195 600 forint), a franciaországi Párizs (423 font, 196 600 forint), az írországi Dublin (436 font, 202 600 forint), a dániai Koppenhága (456 font, 211 900 forint) és az olaszországi Velence (457 font, 212 400 forint).

A legdrágább város a listán a hollandiai Amszterdam lett, ahova legkevesebb 593 fonttal (275 600 forint) érdemes elindulni.

A Post Office 15 éve készíti el az olcsó európai turistacélpontok listáját, de ez az első alkalom, hogy nyugat-európai város végzett az élen. A városrangsor összeállítói megjegyezték, hogy a szállásárak egész Európában jelentősen drágultak az utóbbi hónapokban. Mindez a koronavírus-járvány után megugró keresletnek köszönhető.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


UTAZZ
A Rovatból
Szavazz az alföldi régió legjobb hotelére

Link másolása

AZ ÉV HOTELE közönségszavazás, Magyarország egyetlen televíziós hotelversenye mérföldkőhöz érkezett. A műsorban az elmúlt hónapban 6 szállodát próbáltak ki a sztár-hoteltesztelők. Ezekre a szálláshelyekre most vasárnap délig lehet szavazni a műsor hivatalos oldalán.

A voksolással a szavazók pedig nem csak a legjobbnak járó díj kiosztásába szólnak bele, hanem megnyerhetik az ajándék wellness hétvégék valamelyikét. Az a szálláshely, amelyik ebből a régiós versenyből győztesen kerül ki, a második helyezettel együtt ott lehet majd januárban a döntőben és elindulhat AZ ÉV HOTELE címért.

Hogyan dől el, hogy melyik lesz az alföldi régió legjobb hotele?

AZ ÉV HOTELE című műsor december végéig, Magyarország öt turisztikailag kiemelt régiójának 28 szállodáját mutatja be. Augusztusban a sztár-hoteltesztelők az alföldi régióban hat szállodát próbáltak ki. Ezeket a hoteleket láthattátok múlt héten, a hónap utolsó adásában. A hat szálloda megtarthatta a korábban – az egyes adások után – bezsebelt szavazatait, tehát az eredmények nem nullázódtak le. Most a nézők még egy utolsó vokssal segíthetik kedvencüket a havi döntőben, hogy a számukra legszimpatikusabb szálloda lehessen az alföldi régió legjobbja, azaz augusztus HÓNAP HOTELE. A szavazatokat vasárnap délig a műsor hivatalos oldalán lehet leadni. A nézőknek most még több nyeremény ütheti markát, hiszen a heti nyereményen kívül, az összes augusztusban voksló közül sorsolják ki a havi fődíjakat is. Ha nem láttad az összes alföldi indulót, vagy lemaradtál a múlt heti összefoglaló adásról, akkor nézd vissza AZ ÉV HOTELE legutóbbi epizódját az RTL Most-on!

Rajtad is múlik, hogy a hat alföldi szálloda közül melyik lesz a régió legjobbja!

Liget Wellness és Konferencia Hotel****, Szarvas

Az egyéni stílusban berendezett szarvasi négycsillagos hotel a Dél-Alföld régióban alig néhány méterre a Holt-Körös partján helyezkedik el. A háborítatlan környezetben a szálloda egyik oldalán csodálatos kilátás nyílik a Körös folyó kanyarulataira, másik oldalán a mesés liget ősfái kápráztatják el a vendégeket. A szálloda wellness részlege nem csak testi, lelki pihenést is nyújt az idelátogatóknak. Külső-belső gyógyvizes medencéit ajánlják ízületi, bőrgyógyászati és nőgyógyászati panaszokra. A vizisportok szerelmeseinek pedig aktív programokat nyújt a Körös. A kirándulni vágyók a közeli Arborétumban egészen biztosan megtalálják a természet közelségét. A hotel svédasztalain visszaköszön, hogy nemcsak a kulináris élvezetekre, de az egészségre is nagy hangsúlyt fektetnek. A szállodában a hagyományos magyaros ételek mellett a nemzetközi konyha ízei is helyet kapnak és a helyi kézműves söröket is érdemes megkóstolni.

További részletek ezen a linken!

Solaris Apartman & Resort, Cserkeszőlő

A modern stílusban épült Solaris Apartman & Resort az Alföld északi részén, Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Cserkeszőlőn helyezkedik el. Az Apartmanház bejárata a hangulatos kis sétálóutcára nyílik, közvetlenül szemben a Gyógy és Strandfürdő található. A sétálóutcán üzletek, éttermek és büfék sorakoznak. A modern stílusban berendezett apartman szobákhoz külön nappali, hálószoba és berendezett konyha tartozik. Az Apartmanház egyediségét mutatja, hogy minden fürdőszobában külön csaptelepen privát termálvíz folyik a kádakba, saját kútból. A Gyógy- és Strandfürdő külön wellness részleggel külső-belső gyógy-, és élmény-medencékkel várja az idelátogatókat. A festői szépségű Cserkeszőlő borvidék számos látnivalót kínál a kirándulni vágyóknak. A falu turisztikai látványosságai közé tartozik a Szinyei-Merse Kastély. Az Apartmanház jól felszerelt saját konyhái mellett bárki igénybe veheti a félpanziós vagy teljes ellátást is, de kedvére válogathat a közelben lévő számos helyi specialitásokat kínáló éttermek közül.

További részletek ezen a linken!

 

[caption id="attachment_1876217" align="alignnone" width="1024"] SONY DSC[/caption]

 

Hungarospa Thermal Hotel****, Hajdúszoboszló

A szálloda Hajdúszoboszlón található, Európa legnagyobb fürdőkomplexumának közvetlen szomszédságában. Az ide látogatóknak egész évben korlátlan átjárási lehetőségét biztosítanak a Gyógy- és Strandfürdőbe, az Aqua-Palace élményfürdőbe és még az Árpád uszodába is! Az épületben helyet kapott egy teljes gyógyászati részleggel felszerelt fürdő egység. A szálloda gyógyrészlegén 3 különböző hőmérsékletű benti- és 1 kinti medence kapott helyet, melyekhez további kikapcsolódást nyújtanak az infra- és finnszaunák, illetve gőzkabinok is. Kiegészítő szolgáltatásként választhatóan a vendégek az Aquapark, vagy a Prémium zóna belépőjegyeire is jogosultak. A magyaros és regionális ízeket is felsorakoztató nemzetközi konyha mellett egy nyári terasszal bővített, 180 férőhelyes étterem biztosít kényelmes lehetőséget a félpanziós étkezést igénybe vevő vendégeinknek.

További információ ezen a linken!

Club Hotel Pegazus****, Tiszaug

A szálloda Tiszaug községeben, a Tisza bal partján található Csongrádtól északra, Bács-Kiskun megyében. Az itt létesült négycsillagos Club Hotel Pegasus a környék legnépszerűbb családias jellegű szállodája számos szolgáltatással, mely rendkívül alkalmas céges rendezvények, csapatépítő tréningek lebonyolítására, melyhez számos programot is nyújt: külső-, belső medence, 120 méteres vízi-csúszda, strandfoci, strandröplabda, vízisí, jet-ski, vagy éppen extrém buggy. A szállodában egyaránt jól érezhetik magukat mind a csendesebb, mind az aktívabb pihenésre vágyók is. A szálloda színvonalas éttermében a hagyományos magyar fogások mellett természetesen tiszai halételek megtalálhatók.

További információ ezen a linken!

Sziget Hotel****, Nyíregyháza

A varázslatos Sziget Hotel az Erdélyi Major ölelésében, az Alföld északi részén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található. A Major Nyíregyháza Oros városrészének szívében egy 10 hektáros területen helyezkedik el, a szálloda pedig egy horgász tó közepre, egy kis szigetre épült. A körpanorámás hotel összes szobájából kilátás nyílik a tóra. A természet közelsége, a romantika és a modern stílus ötvözetével találkozhatnak az ide látogatók. A kétszintes szálloda többfajta szobát és lakosztályt kínál vendégei számára. Az standard szobáktól egészen a delux családi apartmanokig. A tó számos sportolási lehetőséget kínál a vendégeknek. Vizibicikli, evező sportszerek és Velencei gondola is bérelhető. Gyerekeket a játszótéren drótkötélpálya, mászófal, majom létra, csúszda és több fajta hinta is várja. Wellness részlegén szauna, jakuzzi, és a merülő medencék igazi felüdülés a szállóvendégek számára. A svédasztalos éttermében a több nemzet ételeit és italait kóstolhatják meg a gasztronómia szerelmesei.

További részletek ezen a linken!

Waterfront Lodge****, Dunapataj

A közelmúltban, modern stílusban átalakított Waterfront Lodge**** a Szelidi-tó partján, az Alföld déli részén, Dunapatajon helyezkedik el. A tó kitűnő horgászhelynek számít, mindemellett híres jótékony gyógyvizéről is. Környezete természetvédelmi terület, gazdag növény és állatvilággal, amit tanösvénye is jelez. A szabadidős tevékenységekben is gazdag déli part számos lehetőséget kínál a sportolásra vágyóknak. Vizisport eszközök, kerékpár, roller bérelhető közvetlenül a tó partján. Az elegáns egyedi stílusban berendezett szobákból nyíló jól felszerelt fürdőszobák a vendégek kényelmét szolgálják. A természet közelségét a tóra néző panorámás wellness részleg is jelzi. A Lodge belső wellnesse pedig igazi kikapcsolódást nyújt. Az étterem svédasztalos menüvel várja a helyi specialitások és a magyaros ízek kedvelőit. A kínálatban az ételek mellett saját készítésű dzsemmel, különleges házi felvágottakkal, sajtokkal, bor bárral és számtalan ételkülönlegességgel várják a szállóvendégeket.

További részletek ezen a linken!

Magyarország egyetlen televíziós hotelversenye vasárnap egy új régióban folytatódik

A szállodák tesztelése szeptemberben a Balatonon folytatódik. Ebben a régióban hat hotel küzd majd meg egymással, a szeptember HÓNAP HOTELE címért. Most vasárnap a balatonfüredi Hotel Margarétát, és kapolcsi Treehouses-t fogja kipróbálni Goztola Kristina színésznő és a rendező Halmi Péter. Ha kíváncsi vagy, hogy milyenek az új régió első szállodái, és tudni szeretnéd, hogyan érezték magukat a szár-tesztelők, akkor ne hagyd ki az adást most vasárnap szeptember 4-én az RTL Klub-on.

Mondd meg Te, melyik legyen AZ ÉV HOTELE

Az RTL Klub műsorán futó, AZ ÉV HOTELE verseny lehetővé teszi, hogy szavazatukkal a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb hotelét, azaz a HÓNAP HOTELE végül AZ ÉV HOTELE nyertes szállodáját. Idén is érdemes hetente voksolni, mert minden egyes szavazattal nő az esély az év végi főnyereményre, azaz egy teljes hétre AZ ÉV HOTELE győztes szállodájában. A szavazatokat a műsor facebook oldalán lehet leadni. Az elismerés rangját mutatja, hogy AZ ÉV HOTELE díj a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, Év Szállodája szakmai díjának testvérversenye.

AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szállodákat. Minden adásban egy-egy ismert embert és kísérőjének kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi hotelbe, hogy kipróbálják, hogy kipróbálják azokat.

Link másolása
KÖVESS MINKET: