/utazz/151-jo-tanacs-amit-erdemes-megfogadni-mielott-bicikliturara-indulsz/
hirdetés

UTAZZ

15+1 jó tanács, amit érdemes megfogadni, mielőtt biciklitúrára indulsz

A Backlovers blog fiatal szerzői nemcsak a Balatont biciklizték már körbe, hanem sok más túrán is túl vannak. Ezek tapasztalataiból állították össze a listát. Segítség kezdőknek és haladóknak.

Link másolása

hirdetés
Nemrégiben indult Bori és Tomi blogja, a Backlovers. A fiatalok beszámolnak utazásaikról, kalandjaikró és gasztronómiai élményeikről - nem csak két keréken.

Ha még sosem voltál biciklitúrán, vagy már voltál, és csak simán kíváncsi vagy, akkor itt elolvashatod a 15 legfontosabb tanácsot, amit érdemes megfogadod, hogy a túrád feledhetetlen élmény legyen.

1.

Legyen a nadrágod párnázott vagy az ülésed extra kényelmes, a fenékfájás ugyan elkerülhetetlen 220 km-en, de az nem mindegy, hogy mikor és milyen intenzitással.

2.

Mindig legyen elég innivalód, elég még arra az esetre is, ha a következő 20-30 km-en semmi folyadékot nem találsz. Ugyanis sajnos eléggé jellemző, hogy a bicikliutak mellett elég kevés a kisbolt illetve kocsma, és több helyen még kút sincsen az út szélén.

hirdetés

3.

Érdemes valami izotóniás italporral készülni, ezt könnyű bármilyen vízbe/gyümölcslébe bekeverni, illetve nekünk még nagyon beváltak a pezsgőtabletták, főleg a kalcium- és magnézium-tartalmúak.biciklitura6

4.

Foglalj időben szállást, így a legnagyobb az esély rá, hogy útközben egyenletesen oszlanak el, és nem kell egyik nap másfélszer többet tekerni mint a többin. Ha szerencséd van, még válogatni is lesz lehetőséged.

5.

Vannak, akik kempingezve csinálják végig a túrát. Mi ezt azért nem preferáljuk, mert akkor a sátrat, hálózsákot és minden mást is cipelni kell, illetve egy fárasztó nap után jobb egy rendes zuhanyzóban felfrissülni és egy kényelmesebb ágyban kipihenni a fáradalmakat.biciklitura5

6.

A napi egyenletes úthosszakat kicsit érdemes felülírni a Badacsonyi részen, erre a napra hasznos lehet kicsit rövidebb utat tervezni az emelkedők miatt.

7.

A bicikliutat jelző táblák kissé trükkösek lehetnek (erről írtunk már az első nap délutáni bejegyzésben). Ezért hasznos lehet előre megnézni, hogy merre kell menni, és így meg lehet úszni, hogy a Badacsonytomaj-Zánka szakaszt a sokkal hosszabb úton tegyük meg. Ráadásul vannak olyan trükkök, hogy néha azt kell nézni, hogy az ellenkező irányba mutató táblát honnan érkezők láthatják, és csak így lehet rátalálni a helyes útra.dav

8.

Fontos a kondinknak megfelelően felosztani a távot, mi például biztos, hogy később sem fogjuk 2 napnál rövidebbre tervezni, de valószínűleg négy napnál hosszabbra sem. Ez a négy nap pont tökéletes arra, hogy egy közepes kondival úgy végigérjünk, hogy a legmelegebb órákban tudunk egy strandon pihenni.

9.

Minél kevesebb a csomag, annál jobb. Amikor minden grammot mi viszünk, meg kell gondolni, mi az, ami nagyon fontos, és csak azokhoz ragaszkodni, ha nem akarunk megszakadni.

10.

A zene mindenképp jó ötlet, sajnos amikor kettesben indultunk útnak, elfelejtettünk hangszórót hozni. De a családi nyaralásra az öcsém baromi jó zenéket rakott össze, ami feldobta az egész utat, ráadásul filmes érzést kölcsönzött neki.

11.

Játékokkal készülni is jó ötlet, főleg ha gyerekekkel indulunk útnak. A családi nyaralásokra mindig csomagolunk valami társasjátékot is, amikor ketten voltunk, véletlenül találtam egy játékot 9gagen, ahol arra szólították fel a követőket, hogy írjanak olyan ismert filmcímeket, amik mögé, ha odatesszük, hogy "az ágyban", rögtön erotikus lesz – ezen hosszú kilométereken keresztül tudtunk röhögni.dav

12.

Ha valaki gasztronómiai élménnyel is szeretné színesebbé tenni a túrát, hasznos lehet néhány helyet előre kiválasztani, mert könnyen ki lehet hagyni nagyon jó helyeket. Ehhez segítséget nyújthatnak a korábbi posztjaink, ha pedig valakinek kihagyhatatlan tippje van, azt mindenképp írja meg nekünk, hogy jövőre kipróbálhassuk.

13.

Ha valaki melegebb nyári napokra tervezi az utat, ne legyen lusta minél korábban felkelni, mert rengeteg kilométert lehet nyerni reggel a hűvösebb időben.

14.

Nagyon fontos, hogy csomagoljatok naptejet, és napozás utáni testápolót is, ugyanis ez még nyár végén is életmentő, amikor az embernek már van egy kis színe, nem hogy nyár elején.biciklitura2

15.

Vegyetek gumicukrot, segít a térdfájáson, és energiával lát el, ráadásul nagyon finom.

+1

Ha pedig útnak indultok, ne felejtsetek el rengeteg képet csinálni, és élvezni az utazás minden pillanatát!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk