hirdetés

TUDOMÁNY
A Rovatból
hirdetés

Nyilvános naplóban írja le egy magyar orvos, mi történik vele a koronavírus-vakcina beadása után

Lőrincz M. Ákos immunológus, belgyógyász azt ígérte, közérthetően és helyenként illusztrálva mutatja majd be az eseményeket.
Fotó: MTI/Mohai Balázs - szmo.hu
2021. január 02.

hirdetés

Oltásom története címmel indított naplót a Facebookon egy magyar orvos, hogy bemutassa az embereknek, mi történik vele azután, hogy megkapta a koronavírus elleni védőoltást.

Lőrincz M. Ákos immunológus, jelenleg belgyógyászként a Szent György Kórház kardiológia osztályán dolgozik, de most a járvány miatt az intenzív osztályon igyekszik segíteni a koronavírus-fertőzöttek ellátását. Félállásban a Semmelweis Egyetem Élettani Intézetének adjunktusa is, kutatási területe az immunrendszer és kórokozók interakciója, illetve az extracelluláris vezikulák.

Naplóját január elsején, pénteken indította, ezen a napon oltották be a vakcinával. A bevezetőben azt írja,

közérthetően és helyenként illusztrálva szeretné bemutatni azt, hogy mi történik vele nagyban és molekuláris szinten.

Az orvos először arról számol be, hogy hogy készült fel az oltásra, majd leírja, hogy egy rövid orvosi vizsgálat és beszélgetés előzte meg a vakcina beadását. Injekció formájában, az izomszövetbe kapta meg az oltóanyagot, és elmondása szerint az átlagos oltásoknál kisebb fájdalmat, egy kis feszülést érzett ekkor. Ezután 30 percig még orvosi megfigyelés alatt tartották, megkapta az oltási igazolását, aztán hazament.

"A következő 5 órában enyhe sajgás emlékeztetett az oltásra, egyéb tünetem nem volt – a mellékhatások szépen listázva a betegtájékoztatóban. Délután némi fáradtság tört rám, ami kapcsán rögtön 'ugye-ugye' érzésem támadt, de a Feleségem szerint ennek semmi köze az oltáshoz, inkább az ügyeletekhez és az éjszakai cikkírásokhoz… Azért én az oltásra adott választ tartom valószínűbbnek"

- írja Lőrincz M. Ákos, majd később hozzáteszi, hogy végül mégiscsak a feleségének lehet igaza a fáradtságot illetően.

hirdetés

Az orvos teljes bejegyzése itt olvasható el:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk