hirdetés

TUDOMÁNY
A Rovatból
hirdetés

Akár 8 hónapig is védve lehet, aki már elkapta a koronavírust

Egy friss amerikai kutatás szerint azonban az immunválasz minden embernél más.
címkép:Pixabay - szmo.hu
2021. január 07.

hirdetés

Egy kutatás szerint akár 8 hónapig is védve lehet az újabb megfertőződéstől az, aki már egyszer elkapta a koronavírust - írja az amerikai La Jolla Immunológiai Intézet az Eurekalerten megjelent sajtóközleményében.

A szakértők 188 koronavíruson átesett ember vérében vizsgálták az immunválaszokat.

A tudósok szerint a SARS-CoV-2 kórokozó komoly választ vált ki az adaptív immunrendszer minden szereplőjéből, ez a válasz pedig nyolc hónappal később is jelen van.

A tudós társaság azt írja, hogy az antitestek számának csökkenése normális, és nem jelenti azt, hogy a védettség nem áll fenn – egyszerűen csak azt, hogy az immunválasz csökken, és beáll egy normál, fenntartható szintre.

Az intézet kutatói szerint a vérben még hónapokkal később is megtalálható az ellenanyag, amely a vírussal való találkozás után újra aktiválódik, és kiváltja az immunválaszt, ez azt jelenti, hogy bármikor képes reagálni újrafertőződés veszélye esetén.

Így a szervezet védve van az újrafertőződéstől, de legalábbis a súlyos fertőzéstől biztosan, még a betegség után 8 hónappal, vagy akár tovább is.

Arra viszont felhívták a figyelmet, hogy az immunválasz minden embernél más. Így a gyenge immunmemóriával rendelkező embereknél jelentkezhet az újrafertőződés.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk