hirdetés

teknős.jpg

Teknőst mentett két rendőr a forgalmas autóút közepéről

A kisállat tudta, hogy sokáig kell majd menetelnie, de azt nem gondolta, hogy ilyen nehéz lesz átjutni az autók között.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 19.hirdetés

Tekla, a teknős a Balaton felé tartott, amikor a rendőrök megtalálták őt. Az autók között lavírozva szerette volna elérni a partot, ami azonban nagyon veszélyesnek bizonyult - írja a Magyar Rendőrség egy Facebook posztban.

Szerencsére pont arra járt két rendőr, akik felkapták Teklát és elvitték egy darabig, majd letették ott, ahol biztonságosnak látták.

Így a teknős tovább tudta folytatni az útját a víz felé, immár védett közegben.

Security Check Required

null

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
pexels-rafael-henrique-3863213-1-1000x667.jpg

Elhalasztotta a kemoterápiát, hogy megszülhesse lányát, azóta kigyógyult a rákból a brit édesanya

Az orvosai az abortuszra próbálták rábeszélni, ő azonban hajthatatlan volt.
Fotó: Illusztráció (Rafael Henrique / Pexels) - szmo.hu
2020. november 08.hirdetés

Az orvosai az abortuszra próbálták rábeszélni, ő viszont inkább 9 hónapot várt a kemoterápiával, hogy megszülhesse lányát. A 21 éves édesanya előbb egészséges kislánynak adott életet, fél évvel később pedig sikeresen gyógyult ki a rákból - írta meg történetét a Daily Mail.

Ellie Whittaker eleinte csak egy dudort érzett a nyakán, és egyre hamarabb kifáradt. Az orvosok 2019-ben közölték a lesújtó diagnózist: kettes stádiumú Hodgkin-limfómában szenved, és kemoterápiára kell mennie. A 21 éves nő ekkor volt 16 hetes terhes, az orvosok pedig óva intették attól, hogy állapotosan alávesse magát a kezelésnek, az ugyanis ártott volna a magzatnak.

Whittaker előtt nehéz döntés állt: vagy halasztja a kezelést, és kihordja a gyermeket, ám ettől az ő állapota romlik majd, vagy abortusznak veti alá magát.

Az orvosai az utóbbira próbálták rábeszélni, főleg azért is, mert már korábban volt egy vetélése a nőnek. Ő azonban éppen emiatt ragaszkodott terhességéhez, és halasztotta a kemoterápiát, még akkor is, ha ezzel együtt sokkal nagyobb esélyt adott a betegségnek a terjedésre.

"A világon semmivel sem vehettek volna rá az abortuszra"

hirdetés

- mondta a lapnak.

2020 márciusában császármetszéssel meg is született a kislánya, Connie, ám az újdonsült édesanya boldogsága nem lehetett határtalan, egy héttel később ugyanis a vizsgálatok kimutatták, hogy állapota romlott: harmadik stádiumú lett a betegsége.

Rögtön megkezdték a kemoterápiát, amire Ellie meglepően jól reagált: a negyedik kezelés után olyan jól haladtak, hogy az egyik gyógyszerét már el is hagyták.

Összesen 12 kezelést kapott, 2020 októberében pedig az orvosok közölték vele a hihetetlen hírt: a daganat eltűnt. Ellie maga sem hiszi el, hogy ilyen szerencsés, és végre megszabadult a daganattól. Úgy fogalmazott, hogy végre koncentrálhat arra, amire igazán akar: az anyaságra.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
puskadallos-3512-1.jpg

„Majdnem kétszáz hangszert és sporteszközt vittünk a gyerekeknek” – Puskás Peti és Dallos Bogi a Füri Zenetérről

Az énekes pár elárulta, miért hozta létre Péter 4 éve a Füri Zeneteret, Bogi hogy csatlakozott a kezdeményezéshez, de szóba került Bogi szakdolgozata és a pandémia is.
Kövesdi Miklós Gábor - szmo.hu
2020. november 11.hirdetés

- Bogi, amikor tavaly beszéltünk, épp a szakdolgozatodat írtad. Elkészült?

Bogi - (nevet) Kicsit csúszott a szakdolgozat leadása, de pont a napokban fejeztem be, és november 16-án le is adom.

Úgyhogy januárban, ha minden jól megy, diplomás nő leszek.

- Mi a témája?

Bogi: - Az X-Faktorról írtam. Kommunikáció és Médiatudomány- szakra járok, és arról szól a szakdolgozatom, hogy az újmédia fejlődése milyen hatással van az X-Faktorra.

hirdetés

- Jelen helyzetben nem puszta udvariasságból kérdezem, hogy vagytok?

Peti: - Összességében jól. Nyilván lejátszottuk az utolsó koncertet jövő nyárig, bezárták a színházakat is, szerdán már online játszom a Macskafogó előadást, közönség nélkül, valamint most szombaton indul a ValóVilág10 powered by Big Brother, aminek a műsorvezetője leszek. Az eddigi rengeteg elfoglaltságomhoz képest más időszak következik, de el kell fogadni ezt a kialakult helyzetet.

Az ember megélte, milyen a karantén, milyen, amikor nem dolgozik akár fél éven keresztül. Ez félelemmel tölt el, de el kell fogadnom. Újra kell kalibrálnom az elkövetkező időszakot.

Optimizmussal indultunk neki az ősznek, de ez az optimizmus most eltűnt. Új célokat kell megfogalmazni. Mi lesz a zenészeimmel, a zenekarral? A családdal? Hogyan tudok segíteni? A legfontosabb, hogy a család biztonságban legyen, a Bogi szülei és az én szüleim.

Szerintem fontos erről is beszélnünk, ne csak azt lássák a követőink az Instagramon, hogy mi mindig milyen parádésan vagyunk, miközben mindenki más szenved.

Most mi is küzdünk.

- Annál is inkább, mert az egész családodat érinti.

Peti: - Mi az, hogy! A szüleim mindketten színészek, az öcsémmel együtt zenélünk a The Biebersben.

- Meséljetek a Füri ZeneTérről…

Peti: - A Fürit 4 éve kezdtük el. Egyébként az X-Faktor ihlette, mert amikor beültem a mentori székbe, azt gondoltam, rengeteg fiatal, gimnazista zenekar jön majd, de nem voltak olyan sokan, mint vártam.

Rájöttem, hogy miért is jönnének sokan? Hiszen nagyon kevés az iskolai zenekar, a zenei oktatás minimális. Ha visszagondolunk saját iskolai éveinkre, az énekóra arra volt jó, hogy gyorsan megírjuk a matek házit, amit otthon elfelejtettünk.

Eszembe jutott, hogy van egy barátom, aki egy felnőtt kórust vezet. Mi lenne, ha ugyanazokat a dolgokat alkalmaznánk gyerekekre is? Elhívtam a barátaimat zenélni, és olyan dalokat tanultunk, amelyek a gyerekeket is érdekelnek.

Szólt itt a Baby Shark, WellHello, The Biebers, még Bogi dalok is. Így kezdődött. Díjakat nyertünk, nagy figyelmet kapott,

de a legnagyobb elismerés mégis az, hogy van 20-30 gyerek, aki rendszeres visszatérő.

Minden héten jönnek, készülnek. Alig várják, hogy a kedvenc dalaikat elénekeljék.

Idén támadt az a gondolatunk, hogy mi lenne, ha ezt bővítenénk, ha nemcsak budapesti gyerekek játszhatnának velünk, hanem vidékiek is. Ezért megalakítottuk a Füri Zenetér Egyesületet, amely sporteszközökkel, hangszerekkel segíti azokat a közösségeket, ahol igény van a közös zenélésre, a közös sportolásra, de nincs meg a kellő anyagi fedezet hozzá.

A múlt héten megtörtént az egyesület első hivatalos adomány akciója.

Három helyszínen jártunk, majdnem kétszáz hangszert és sporteszközt vittünk a gyerekeknek.

- Bogi, mikor csatlakoztál, és hogyan veszel részt a munkában?

Bogi: - Korábban én is hallottam már a Füri Zenetérről, láttam a tevékenységüket Petiék közösségi média felületein, és szuper kezdeményezésnek tartottam. Nem véletlenül nyerték meg vele a Highlights of Hungary-díjat.

Először tavaly vettem részt ilyen kórusfoglalkozáson, pont az X-Faktor alatt. Nagyszerű érzés volt az a szeretet, amit a gyerekektől kaptunk. Minket is feltölt egy-egy ilyen foglalkozás.

Végre azt látjuk, hogy a gyerekek motiváltak egy énekórán, nem unottan ülnek.

Egy olyan gyerek, aki korábban visszahúzódó volt, egyszer csak kiáll a többiek elé és elénekli a kedvenc Billie Eilish dalát.

Ahogy Peti is mondta, most volt az egyesülettel az első akciónk. Miskolc környéki településekre vittünk sporteszközöket és hangszereket. Nekem ott is nagyon jó érzés volt elbeszélgetni a gyerekekkel. Beszélgethettünk a céljaikról. Milyen kötődésük van a zenéhez, kiket hallgatnak. Annyira megnyíltak előttünk, hogy fél óra ismeretség után már tudtunk együtt énekelni.

Ez nagyon megható és egyben felemelő érzés volt. Büszke vagyok rá, hogy ezt a kezdeményezést elindítottuk.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
szerenad.jpg

Nem mehetett be a kórházba beteg feleségéhez, az udvaron adott szerenádot a 81 éves olasz férfi

Az olasz kisvárosban élő házaspár a vírus miatt nem találkozhatott másképpen, ezért a fia segítségével így próbálta meg szebbé tenni felesége napját.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 12.hirdetés

Megható módon igyekezett szebbé tenni felesége betegséggel töltött napját egy olasz férfi. A házaspár már 47 éve él együtt, de most nem találkozhatnak egymással.

A koronavírus-járvány miatt a 81 éves Stefano Bozzini nem látogathatta meg párját a kisváros kórházában. Ezért úgy döntött, hogy az utcán ad neki szerenádot.

Az asszony, Carla Sacchi az épület második emeletén, az ablakból hallgatta meg a harmonikás szerelmes dalait. A végén pedig a bácsi boldogan integetett feleségének - írja a CNN.

Bár Castel San Giovanni városka kórházában nem gyógyítanak koronavírusos betegeket, de a járvány miatt tilos a látogatás. Ezért a pár csak így tudott mégis találkozni.

A lap megjegyzi, hogy öltözéke alapján Stefano Bozzini az olasz hadsereg veteránja, erre utal a sapkája, amely régen az egyenruhájához tartozhatott.

hirdetés

A történet bejárta az internetet is, a közösségi médiában is sokan látták. Az egyik poszthoz még a bácsi lánya is hozzászólt: "ő az én apukám. Az egy és az egyetlen". A testvére is megosztotta a videót és pár fotót, és a férfi megírta a történetet is. Eszerint édesanyját nem lehet látogatni, ezért megkérte a kórházban az ápolókat, hogy egy belső udvarban engedélyezzék nekik, hogy édesapja néhány dalt eljátszhasson feleségének, hogy így szerezzenek pár boldog percet neki. Az akció pedig sikerült.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Forrás: 24.hu

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
apartment-1261781_1920-1000x667.jpg

Pihentesd a dokit! – budapesti lakást keresnek az egészségügyeseknek

Négyszáz orvos, ápoló, mentős kapott ingyen ideiglenes szállást a koronavírus első hullámában. Most is egyre nő azok száma, akiknek szükségük lenne fővárosi ingatlanra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 11.hirdetés

[sz]Belicza Bea Fotó: Photo Mix sz]

Az ingatlannal foglalkozó Berke Mónika tavasszal először csak a saját irodáját ajánlotta fel egészségügyi dolgozónak. Több százan megosztották a hirdetését és sokan jelentkeztek, hogy ők is szívesen kölcsönzik üres lakásukat. Bódis Nikolett és Kosztyu Andrea csatlakozásával hármasban alapították a Pihentesd a dokit! nevű csoport március végén a Facebokoon.

Három nap alatt megvoltak a szükséges papírok. Használati szerződést, adatvédelmi nyilatkozatot készítettek az ügyvédek.

Minden nagyon gyorsan ment, két nap alatt száz lakást kaptak, aztán még kétszázat idővel. A háromszáz lakásban 4oo ember lakott.

„Volt 4 szobás ingatlan is, oda ugyanazon COVID-osztályon dolgozók mehettek. Alapvetően igyekszünk elkülöníteni mindenkit.”

hirdetés

Mivel eddig nem volt lezárás, az egyetemek is működtek és magyar turisták is járták az országot, nem voltak szabad ingatlanok. Azt reméli, mostantól újra gyűlni fognak a felajánlott lakások. Jelentkező is bőven lesz rá, már vannak 8-an, akik azonnal költöznének.

A lakásokat két ózonos cég fertőtleníti.

Berke Mónika szerint nem arról van szó, hogy az átvezényelt orvosnak, ápolónak, mentősnek nincs biztosítva valamilyen szállás.

„A csoport azt szeretné, hogy a rengeteget dolgozó egészségügyiek a lehető legkipihentebben menjenek dolgozni: a hazautazók ne veszítsenek időt, óvják a veszélyeztett családtagot és ne kelljen nővérszállóra menni, ahol mondjuk hatan laknak együtt."

A jelentkezőnek bizonyítania kell, hogy COVID-osztályon dolgozik.

„Sajnos az első hullámban is volt 2-3 visszaélés”- teszi hozzá.

Az első hullámban pár vidéki városban is voltak felajánlott lakások, Veszprémben, Kecskeméten, Szegeden, Zalaegerszegen, Győrben, Sopronban.

A egészségügyi dolgozók a Pihentesd a dokit! Facebookon-oldalon érdeklődhetnek, lakásfelajánlásokat pedig emailben lehet tenni a pihentesd­adokit@gmail.com címen.

hirdetés
KÖVESS MINKET: