/tech/samsung-the-frame-2021-a-teve-ami-egyszerre-festmeny-is/?utm_source=balsav&utm_medium=web
hirdetés

TECH

Samsung The Frame 2021 – a tévé, ami egyszerre festmény is

Telitalálat azoknak, akik egy csinos lakás ékköveként is akarnak a tévére tekinteni.
Csákvári Péter - szmo.hu
2021. április 21.


Link másolása

hirdetés

Az egyre vékonyodó és okosodó TV-k korában ritkán lehet olyan darabba futni, ami egy kicsit túl is tesz azon ami, és nem csak arra fókuszál, hogy egy levegőben lógó képernyő legyen. A Samsung The Frame 2021 azonban sokkal több, mint egy puszta tévé, ez egy művészeti alkotás, illetve nem is egy, hanem akár több millió.

Az első Frame 2018-ban jelent meg, és úgy néz ki bejöhetett a formula, mert azóta évente érkezik.

A Frame az általa született Lifestyle Tv-k kategóriájába tartozik, ami jelentsen bármit is, de a készülék nem más, mint egy TV-festmény hibrid - ha ezt így ki lehet jelenteni- ugyanis a mai tévéknél megszokott irgalmatlanul vékony káva helyett pont, hogy egy vaskosat kapott, amivel egy képkeretre hajaz.

Bár az előző modellekhez képest vékonyabb, de ez csak az előnyére vált. A keretet ráadásul variálhatjuk is, külön kaphatóak hozzá 5 féle variánsban mágneses keretek, amiket elég csak felpattintani rá, és máris új keretünk van. Ebből szerintem a világos fa a legmenőbb, az életben nem mondja meg róla az ember, hogy egy tévét lát, ha az épp képkeret(művészeti) módban van - mert ez bizony egy külön funkció.

A művészeti módban külön kiválaszthatjuk melyik alkotást szeretnénk a falunkon látni, majd amikor a tévét kikapcsoltuk, az automatikusan átvált egy takarékosabb módba, és hibátlan realisztikával megjeleníti a kiválasztott képünket.

Hogy a hatás valóban működjön, Samsungék alaposan elrejtették a kábeleket, és a TV kapott egy tökéletesen illeszkedő falikonzolt. Felszerelése baromiegyszerű, az ideális kialakítás érdekében oldalra, hátra vagy előre kell dönteni. Minden oldalról tökéletesen belesimul a környezetébe, és mindössze egy pici - a cég által észrevétlennek nevezett, de én azért ha kinyitom a szemem észreveszem - átlátszó kábel mászik le alul, ami valóban nem zavaró. Persze gyárilag talpakat is csomagolnak hozzá, sőt, még állványt is lehet hozzá kapni, amivel zavarba ejtően hasonlít egy festőállványra.

hirdetés

Különösen a festményekkel működik a dolog, ugyanis hibátlanul megjeleníti a műalkotások hibáit, karcolásait, repedéseit, hihetetlenül élethű hatást generálva. Főleg nappal egy világos szobában olyan, mint egy… nos, festmény.

Amikor először hallottam erről a funkcióról csak legyintettem, hogy szuper, de engem nem nagyon érdekel, most meg reggelente fél órát agyalok azon, hogy Cezánne vagy Van Gogh lógjon a nappaliban.

Természetesen a saját képünket is kirakhatjuk ilyen módon sőt, a beépített filterek segítségével még festménnyé is alakíthatjuk őket, amivel konkrétan tök jól el is lehet szórakozni, mégha nem is olyan lesz a végeredmény, mint amit 65”-en kilógatnál a falra.

A móka itt még nem ér véget, akár a tévé mögötti hátteret is beállíthatjuk háttérként, így az beleolvad gyakorlatilag a környezetébe. A beépített fényérzékelőnek hála az alkotások pedig mindig megfelelően látszódnak, mivel felismeri a környezeti fényt és a természetes látvány érdekében automatikusan optimalizálja a képernyő fényerejét és a színárnyalatokat. A készülék mozgásérzékelővel is fel van szerelve, így képes arra, hogy akkor mutassa az alkotást, amikor valaki tényleg láthatja azt, így spórolva nekünk a felesleges áramfogyasztást.

A hangzása is sokat fejlődött az első modell óta, és igazság szerint a hasonló árkategóriájú tévék közül a Frame 21 az egyik legjobb. A beépített mikrofonjából származó adatok felhasználásával a teret betöltő hangzás funkció elemzi a szoba akusztikáját, és a telepítési környezetét is (állványra vagy falra szerelt), és automatikusan alkalmazza a legjobb hangbeállításokat. Bár nyilván ajánlott mellé egy soundbar, a tv saját hangzása is átlagon felüli.

De ejtsünk pár szót azért a tévéről is, hiszen egy félmilliós képkeretnek azért nem kellene himnuszt írni. A paneltechnológia: 10 bites QLED panel Edge-LED háttérvilágítással, a felbontás nyilván 4K, 3840×2160 képpont. Ez jelenleg a normális, és még nem vágja ki az ember szemét sem. A QLED kijelző nagy valós kontrasztarány elérését teszi lehetővé.

Ötféle méretben érhető el:

43″: ~278 000 forint

50″: ~335 000 forint

55″: ~375 000 forint

65″: ~550 000 forint

75″: ~850 000 forint

A tavalyi modelleknél kicsit olcsóbbak lettek, és egyébként a tudásukhoz képest egyáltalán nem nevezhető túlárazottnak.

Alapvetően egy regény lenne kivesézni minden funkcióját, többek között nagyon jól tudni jönni az osztott képernyő lehetősége, és a több mint 1400 alkalmazást is felvonultatható rendszere is patika, de ami igazán pofásra sikeredett az maga a távirányító, ami napelemmel is tölthető, nagyon könnyű, és csak néhány fontos gombbal rendelkezik, így könnyen átlátható a kezelése is.

A Samsung The Frame 2021 egy telitalálat azoknak, akik egy csinos lakás ékköveként is akarnak a tévére tekinteni, és nem csak egy képernyőt keresnek meccsnézéshez.

Elképesztően néz ki, és ezzel az egyedi művészeti móddal megspékelve ez a tv valóban több, mint egy sima tévé.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk