hirdetés

TECH

Mémkészítő appot dobott piacra titokban a Facebook

A Whale (magyarul Bálna) működik iOS-en és Androidon egyaránt, de még csak Kanadában érhető el.
Fotó: Whale - szmo.hu
2019. november 19.

hirdetés

Nem fogják állandóan zaklatni a felhasználókat és későbbi rejtett költségek sem merülnek fel a Whale letöltése után - ezt állítja magáról a Facebook új mémkészítő applikációja. Az elsősorban tiniket és fiatal felnőtteket célzó appot teljes titokban dobta piacra a cég, írja a The Information.

A Facebook úgy ítéli meg, hogy a vicces mémek nagyon népszerűek manapság, de korántsem olyan egyszerű elkészíteni ezeket. A Whale ebben lehet a felhasználók segítségére,

akik akár saját fotókat is tölthetnek fel, de a szoftverben rendelkezésre álló képek közül is válogathatnak. A kész alkotásokat pedig bárhol közzé lehet tenni, elsősorban persze a cég termékein, vagyis a Messengeren és az Instagramon.

A Whale-t az App Store-ba és a Play Áruházba is egy NPE Team LLC (New Product Experimentation) nevű vállalat töltötte fel. Ez a Facebook kísérleti alkalmazásokat fejlesztő csapata. A The Information megjegyzi, hogy a csapat két további appon is dolgozik, melyek az Aux és a Bump nevet viselik, de ezekről szinte semmit nem lehet tudni.

A Whale mémgenerátor app jelenleg csak Kanadában érhető el, világméretű terjesztése a múlt heti premier óta még nem került szóba.

hirdetés

Nem ez az első alkalom, hogy a Facebook kifejezetten a tiniknek készít applikációt, de eddig nem sok sikerrel jártak: a 2012-ben indult Poke a Snapchat vetélytársa akart lenni, de csak két évet élt meg, míg a Slingshot a 2014-es start után egy évvel állt bele a földbe.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk