TECH

Ebédelj okos hűtőből, ami látásból ismer téged

Hogyan juthatsz ebédhez a legkényelmesebben az irodában? Úgy, ha ételt rendelsz, nem? De. Én is ezt gondoltam. Amíg nem hallottam a Voilaa közösségi hűtőiről.

Link másolása

A munkahelyen sokaknak az ebéd a nap fénypontja, amin már reggeltől lehet fantáziálni. Mit is egyek ma? Ugyanaz a kérdés minden alkalommal, aztán jön a sakkozás az ízlés-logisztika-közösség háromszögben: “Honnan rendeljünk? Kimenjünk? Az túl drága! Ott mi a menü? Az enyém sose ér ide…”

Valljuk be, túl sokszor vagyunk megalkuvók annak érdekében, hogy a macerát elkerülve, lehetőleg a kollégákkal egy időben jussunk valamilyen táplálékhoz.

Egy magyar mérnökcsapat, a Voilaa fejlesztői arra keresték a választ, hogyan lehetne kompromisszummentes étkezési élményt nyújtani az irodákban. Az elképzelés a következő volt: legyen egy saját hűtőd, amit egy chef telepakolt mindenféle finomsággal. Amikor megéhezel, csak kimész a konyhába, kinyitod a hűtőt, kiveszed, ami tetszik, megmelegíted és megeszed. Jól hangzik, nem? Már csak az a kérdés, hogyan lehet mindezt megvalósítani.

Dining Bar - okos hűtő észfokozó finomságokkal

A megoldás kulcsa egy innovatív hűtőben rejlik, amely felismer téged. A szabadalmaztatott technológia okospolcokba épített kamerákkal és érzékelőkkel azonosítja be a kiválasztott termékeket, és interaktív polcvilágítással segíti a számunkra legelőnyösebb választást.

A beépített szenzorok révén a hűtő érzékeli az odalépő regisztrált felhasználót, aki az azonosítás után az ajtót kinyitva szabadon válogathat a különböző ételek és italok között. A rendszer azt is felismeri, hogy mit vettünk le a polcról, és miután visszacsuktuk az ajtót, a választásunkról értesítést küld a telefonunkra, miközben levonja egyenlegünkről az étel árát.

Mivel a folyamat lebonyolításához nem kell személyzet, így akkor sincs probléma, ha túlórázás közben megéheznénk. A készpénzmentes digitális kiszolgálás a nap 24 órájában rendelkezésünkre áll, ráadásul a hűtőkben érintésmentesen nyíló személyes fiókok is elérhetők, amelyek hűteni és melegen tartani is képesek a megrendelt ételeket/italokat.

 

Az innovatív hűtőhöz természetesen innovatív ételkínálat is dukál. A Voilaa 1800 négyzetméteres, IFS auditált konyhájában a legmodernebb technológia áll a rendelkezésre ahhoz, hogy minőségi tartósítószer- és GMO mentes készételeket állítsanak elő a frissen beérkező alapanyagokból. A Voilaa nagy hangsúlyt fektet a superfoodok felhasználására is az ételkészítés során, amely az egészséges táplálkozásnál fontos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazza.

A Voilaa Dining Bar változatos fogásokkal várja vendégeit: reggelik, levesek, főételek, saláták, snackek és italok is elérhetők lesznek, amihez szezonálisan speciális ételkülönlegességek szintén megjelennek majd a kínálatban. A Voilaa azt ígéri, hogy mindenki a személyes életmódjához és az étkezési céljaihoz igazodó egyéni étlapokat is összeállíthat a fogásokból, amiket szabadon értékelhet a Voilaa online felületein.

 

A több mint három éve zajló fejlesztés mögött egy profi informatikai csapat áll, akik a fejlesztésükkel a teljes élelmiszer előállítási folyamatot transzparenssé teszik, így digitálisan nyomon követhető lesz a teljes beszállítói lánc útja, a minőségellenőrzés, a csomagolás folyamata egészen a fogyasztásig.

A tervek szerint a Voilaa közösségi hűtőivel hamarosan a hazai irodaházakban is találkozhatunk, és elfelejthetjük végre a házhozszállítási díjakat, az éhes várakozásokat és a recepciós pulton sorakozó ételzacskók és dobozok látványát.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


TECH
Mutatjuk, mennyibe kerül majd az új iPhone
A legolcsóbb típusért is 450 ezer forintot kell fizetni.

Link másolása

Szerda este mutatta be az Apple az iPhone 14 szériát. Ahogy a 24.hu kiszúrta, az esemény után

frissült a cég weboldala is a hivatalos árakkal.

Ezek pedig a következők:

 • iPhone 14 (128 GB): 449 990 forint
 • iPhone 14 (256 GB): 509 990 forint
 • iPhone 14 (512 GB): 629 990 forint
 • iPhone 14 Plus (128 GB): 499 990 forint
 • iPhone 14 Plus (256 GB): 559 990 forint
 • iPhone 14 Plus (512 GB): 679 990 forint
 • iPhone 14 Pro (128 GB): 569 990 forint
 • iPhone 14 Pro (256 GB): 629 990 forint
 • iPhone 14 Pro (512 GB): 749 990 forint
 • iPhone 14 Pro (1 TB): 869 990 forint
 • iPhone 14 Pro Max (128 GB): 629 990 forint
 • iPhone 14 Pro Max (256 GB): 689 990 forint
 • iPhone 14 Pro Max (512 GB): 809 990 forint
 • iPhone 14 Pro Max (1 TB): 929 990 forint

  A készülékeket péntektől lesznek előrendelhetők.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

 • Ajánljuk
  TECH
  Az iskolai KRÉTA rendszert dobja ki a pokol szóra keresve mindkét alkalmazás-áruház
  A tanulók által használt KRÉTA és a szülői KRÉTA is megjelenik az első találatok között.

  Link másolása

  Az elektronikus naplózásra és távoktatásra is használt KRÉTA rendszert rendkívül sokan értékelték meglehetősen rossz véleménnyel. Ez lehet az oka annak, hogy

  ha a két legnagyobb applikáció-letöltő felületre beírjuk a "pokol" szót, akkor az első találat a tanulóknak szánt KRÉTA-rendszer

  - szúrta ki az rtl.hu.

  De nem kell sokat görgetni, a szülői KRÉTA a Play Áruházban az ötödik helyen, míg az Apple App Store-ban a második helyen szerepel.

  Találat a pokol szóra az Apple App Store-ban

  Az iskolákban meglehetősen nehezen indult a tanévkezdés, már az első napon több helyen polgári engedetlenséggel tiltakoztak.

  A Tanítanék Mozgalom szeptember 5-től tervez szervezett polgári engedetlenséget. Péntek délután pedig „évnyitó tüntetést” tartanak a diákok Budapest belvárosában, mivel semmilyen javulást nem tapasztalnak az oktatásban.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  Ajánljuk

  TECH
  A Rovatból
  Megjelent az ország első párkapcsolati applikációja
  Az applikáció a párbeszédben és önreflexióban kíván segítséget nyújtani a párkapcsolatok fenntartásáért.

  Link másolása

  A Szeretetkertet két éven keresztül fejlesztette dr. Piczkó Katalin pszichiáter és csapata.

  A világon is egyedülálló alkalmazás célja az, hogy a párok a feszültségekkel teli időszakban jobban megismerhessék magukat, valamint kapcsolatukat, és így könnyebben tudjanak megbirkózni a nehézségekkel.

  Az applikáció a párbeszédben és önreflexióban kíván segítséget nyújtani a párkapcsolatok fenntartásáért. A program segítséget nyújt a problémás területek feltérképezésében és konkrét kézzel fogható, praktikus megoldásokat ad a változtatáshoz.

  A 25-40 éves korosztály számára fontos, hogy digitális formában, könnyen elérhető segítséget kapjon lelki gondjaira. Közülük sokan szakértőhöz sem szívesen fordulnak problémáikkal. Bár az alkalmazás nem pótolja a terápiát, támogatást nyújthat abban, hogy a felhasználó közelebb kerülhessen önmaga és párja lelki világához, belső érzéseihez, vágyaihoz - írják.

  Az app a szakemberek és korábbi párterápiák tapasztalatait ötvözte közérthető és könnyen elsajátítható módon. A program középpontjában egy szimbolikus kert áll, amelynek minden egyes területe a párkapcsolatok fontos elemeihez kötődik. "A tó például a párunknak tartott tükör, a virágoskert a szeretetnyelv, az ösvény a kommunikáció, a kert közepén álló fa pedig az énképünket jelenti" - tette hozzá a pszichiáter.

  A kertben az önismereti előrehaladást írásos anyagok, előadások és videós jelenetekkel bemutatott megoldások támogatják. Utóbbiakban olyan ismert hazai színészeket láthatunk és hallhatunk, mint Schell Judit, Csőre Gábor, Balázsovits Edit, Hajdu Steve, Kálloy Molnár Péter, Pokorny Lia, Mucsi Zoltán. A Magyarországon egyedülálló alkalmazásban a felhasználók fejlődési folyamatukat a kapcsolat folyamatos felmérésével és egy naplóban követhetik nyomon. Az applikáció állapotfelmérés része ingyenes, ezt a felhasználók magukban, vagy párjukkal együtt is kitölthetik.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  Ajánljuk

  TECH
  Letiltotta az Instagram a Jeffrey Dahmer hashtaget, miután ellepték a sorozatgyilkosról szóló posztok az oldalt
  A legnépszerűbb taghez tartozó bejegyzéseket már nem lehet látni, de számos, a sorozatgyilkos nevével ellátott címszavak még elérhetőek az oldalon.

  Link másolása

  Nemrég debütált a Netflixen a Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori című sorozat, amely egy világhírű amerikai sorozatgyilkos történetét dolgozza fel.

  Jeffrey Dahmer 17 - többségében afrikai ázsiai származású - fiút és fiatal férfit ölt meg brutális kegyetlenséggel: megerőszakolta, savval öntötte le, megfojtotta, majd feldarabolta őket, a testrészeiket pedig elfogyasztotta, vagy lefagyasztva tárolta a hűtőjében.

  A milwaukee-i kannibálként is elhíresült férfit végül azután tartóztatták le, hogy az egyik áldozata megszökött tőle és segítséget kért az utcán járőröző rendőröktől. Dahmer végül mindent bevallott, tettei miatt pedig 957 év börtöntbüntetést kapott. 1994 novemberében halt meg 34 évesen, miután egy skizofrén rabtársa agyonverte őt egy vasrúddal a konditeremben.

  A Netflix sorozata - amelyben Evan Peters játssza Dahmert - a megjelenés óta hihetetlenül népszerű, máris az év egyik legnézettebb sorozata lett a streaming-szolgáltató kínálatában.

  Ennek megfelelően az interneten is nagy érdeklődést kiváltó téma lett, rengeteg poszt születik a sorozatról és magáról Jeffrey Dahmerről is a közösségi oldalakon.

  Az Instagramon is megszaporodtak a kegyetlen sorozatgyilkos nevével elláttott hashtagek, amelyek közül a legnépszerűbbet, a #jeffreydahmer taget le is tiltotta a tartalommegosztó platform - vette észre a LADBible.

  Ha rákeresünk erre az oldalon, nem is találjuk a hashtagek között, ha viszont egy posztban még elérhető és rákattintunk, ez jelenik meg előttünk:

  Azt pontosan nem lehet tudni, hogy milyen bejegyzések sértették meg a szabályokat, de mivel egy sorozatgyilkos volt a központi témájuk, elképzelhető, hogy túl erőszakosnak ítélték meg ezeket a tartalmakat. Sok hasonló, Dahmer nevét tartalmazó hashtag viszont továbbra is elérhető, például a fekete szívvel ellátott (#jeffreydahmer❤) vagy a gyilkos ikonikus szemüvegére utaló (#jeffreydahmerglasses), de már a róla készült mémeknek (#jeffreydahmermemes), sőt a rajongói klubjának (#jeffreydahmerfanclub) is van külön hashtagje.

  A Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori előzetese:

  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  Ajánljuk