SZTÁRVILÁG
A Rovatból
hirdetés

Vujity Tvrtko: „Érzem és tudom, hogy személyesen már nem sokszor találkozhatunk”

A műsorvezető 100 napra hazatér és minden kitüntetését elárverezi, hogy rászorulóknak segítsen.

Link másolása

100 napra Magyarországra utazik, és minden szakmai és állami díját, kitüntetését elárverezi Vujity Tvrtko, hogy rászorulóknak segítsen, írta a Facebook-oldalán. Egy másik bejegyzésében pedig arról írt, érzi és tudja, hogy "már nem sokszor találkozhatunk".

Tvrtko így fogalmazott Facebook-oldalán:

"Hivatalos bejelentés!

Minden szakmai és állami díjamat, kitüntetésemet és elismerésemet elárverezem, a befolyt összeget kipótolom és rászorulóknak adom.

Kedves Barátaim!

100 napra Magyarországra utazom. Ott születtem és életem jelentős részében ott is éltem. Bár több ország állampolgára vagyok, sosem felejthetem el, hogy honnan is indultam. A Föld sok pontján laktam már, számomra mégis Magyarország a legszebb, a legfontosabb, a legértékesebb, így is beszélek róla, még a világ túlvégén is. Magyarország az én szülőhazám!

Gyerekként kezdtem botcsinálta, amatőr karrieremet egy háborúban, utána viszont nagyon sokat tanultam és küzdöttem azért, hogy minél jobb lehessek a tévében, filmben, írásban, színpadon. Mindig mindent ennek rendeltem alá.

Elképesztően megtisztelő számomra, hogy erőfeszítéseimet több alkalommal is rangos díjakkal ismerték el. Tavaly, a koronavírus-járvány kezdetén, árverésre bocsátottam a Pulitzer-emlékdíjamat. A befolyt összeget megdupláztam, ezt követően a Baptista Szeretetszolgálaton keresztül idősotthonokban ápolt beteg honfitársaink védekezésére ajánlottam fel. Korábban már volt egy ilyen akcióm, akkor a Tábitha Gyermekhospice Ház kicsi lakói voltak a kedvezményezettek. Fájdalmas erőt jelentett, hogy hozzájárulhattam a hospice házban zajló életvégi ellátáshoz.

A hivatásom során nekem odaítélt elismerések között van állami díj (a világ utolsó hadifoglyának hazahozataláért); van televíziós Nívó-díj, Sajtónagydíj, televíziós fesztivál fődíja, a gróf Széchenyi Ödön Emlékérem, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Szegő-díja, a Hemingway Alapítvány díja, Pécs városának egyik legmagasabb elismerése a Pro Civitate-díj, és a Magyar Vöröskereszt Médianagydíja. Mindezek mellett egy romániai település, a székelyföldi Ozsdola (Ojdula) a díszpolgárának választott, miután magyar könyvekkel és tanszerekkel szereltem fel az iskolájukat.

Ezek az elismerések hamarosan árverésre kerülnek. Ezúton is szeretném kifejezni hálás köszönetemet azoknak, akik munkámat, erőfeszítéseimet díjakkal ismerték el, tudniuk kell, hogy egyetlen szervezetet sem szeretnék megbántani azzal, amit teszek. Sőt!

Nem lemondok a kitüntetésekről, hanem másokon szeretnék segíteni velük, ezért is érzem fontosnak az anyagi hozzájárulásomat a saját akciómhoz. Remélem, hogy a díjakat nekem odaítélők is egyetértenek céljaimmal. Elhatározásomat erősíti, hogy a Pulitzer milliós nagyságrendű segítséget jelentett a rászorulóknak.

Ahogy előadásaim bevételéből kórházi gyerekkönyvtárakat veszek, úgy a kitüntetések is segítő célt szolgálnak majd. A licit megszervezéséhez – ahogy korábban is – a Magyar Baptista Szeretetszolgálat segítségét kérem majd.

Sosem kaptam állami pénzt senkitől, sosem pályáztam semmire. Nem írtam le semmit az adómból, amit adok, az a sajátom. Azért teszem mindezt közzé, hátha kedvet csinálok a nálam sokkal tehetősebbeknek valami hasonlóhoz.

És még egyszer: kedves nekem bizalmat szavazók, engem díjjal kitüntető szervezetek, kuratóriumok, állami szervek, alapítványok. Számomra ez adja meg elismerésetek igazi értékét. Köszönöm, hogy segíthetek. Nekem ez fontos!

Barátsággal: Vujity Tvrtko"

Második, mai posztjában pedig többek között azt írta:

Érzem és tudom, hogy személyesen már nem sokszor találkozhatunk. 100 napos magyarországi tartózkodásom minden estjére úgy készülök, hogy az lesz életem legfontosabb napja.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
Jada Pinkett Smith „soha” nem akart feleségül menni Will Smith-hez, még sírt is az esküvőn
Annyira mérges volt a helyzetre a színésznő, hogy zokogva vonult az oltár elé. A násznép nem értette, hogy mi történik.

Link másolása

Jada Pinkett Smith-nek esze ágában sem volt feleségül menni Will Smith-hez, írja a New York Post. A színésznő erről a facebookos Red Table Talk című talkshowban beszélt még 2018-ban.

„Olyan nagy nyomás nehezedett rám fiatal színésznő létemre, és még terhes is voltam, egyszerűen nem tudtam, mit tegyek. Soha nem akartam férjhez menni”

– mondta három beszélgetőtársának, vagyis a férjének, az anyukájának és lányának Jada Pinkett Smith.

A négy évvel ezelőtti műsorban a 21 éves Willownak elárulja azt is, hogy édesanyja erőltette rájuk az esküvőt, miután Jada teherbe esett azóta 23 éves fiukkal, Jadennel. Adrienne Banfield-Norris némileg másképp emlékszik a történtekre. A 68 éves színésznő szerint Jada valóban nem akart akkor még feleségül menni Willhez, de emlékei szerint szóba sem került, hogy lánya a házasság gondolatát általában véve is elutasítja.

Jada és Will végül az anyuka nyomására 1997-ben házasodtak össze Baltimore egyik festői külvárosában. A csodás helyszín ellenére az örömanya emlékeiben is úgy él, hogy nem ez volt minden idők legjobb hangulatú lagzija.

„Az esküvő szörnyű volt” – ismerte el Banfield-Norris. A lánya megbetegedett, ráadásul nem volt hajlandó részt venni semmiben, emiatt komoly zűrzavar alakult ki. Jada Pinkett Smith erre úgy emlékszik, hogy rendkívül ideges volt az esküvő miatt. Egy idő után annyira mérges lett a helyzetre, hogy zokogva vonult az oltár elé a násznép szeme láttára.

Ezzel szemben Will Smith élete egyik legfontosabb napjának írja le az esküvőt. A friss Oscar-díjas filmsztár ötéves kora óta készült a családalapításra, minden vágya volt a házasság.

A beszélgetésben végül Will és Jada arra jutnak, hogy minden körülmény ellenére jó döntést hoztak aznap. Adrienne Banfield-Norris pedig bocsánatot kért, amiért nem tartotta tiszteletben lánya akaratát, és amiért rábeszélte az esküvőre.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZTÁRVILÁG
Szakított Sáfrány Emese és Hornyák Ádám: „Nem gondoltam volna, hogy előbb-utóbb idáig jutunk”
Egy ideje már különváltak útjaik, de a légtornász csak most közölte a hírt követőivel.

Link másolása

Sáfrány Emese Instagram-oldalán tudatta követőivel, hogy már egy ideje szétmentek párjával és kisfia édesapjával, Hornyák Ádámmal.

„Úgy látszik ez az év a szakítás éve… Nem gondoltam volna, hogy előbb-utóbb idáig jutunk és nyilvánossá kell tennem ezt a hírt, de sajnos Ádámmal már egy ideje különváltak útjaink. Egy közös célunk megmarad az életben, mégpedig az, hogy fiunkat szeretetteljes környezetben neveljük fel és a lehető legkevesebbet érzékeljen ebből a helyzetből. Valamiért így kellett alakulnia és most jött el az a pont, hogy lezárul egy fejezet a közös életünkben”

- írta bejegyzésében.

A légtornász megköszönte a közös éveiket Ádámnak és azt, hogy neki köszönhetően édesanya lett. Kisfiuk, Nolen tavaly júniusban született.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Összeházasodott Brooklyn Beckham és Nicola Peltz
Elképesztően drága esküvőt tartottak, becslések szerint 1,3 milliárd forintba kerülhetett.
Címkép: Instagram - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

David Beckham 23 éves fia, Brooklyn elvette Nicola Peltz színésznőt, most volt az esküvőjük - számolt be a Daily Mail. A hírek szerint hagyományos zsidó szertartással keltek egybe, a Peltz család felmenői miatt.

A férj, Brooklyn Beckham még egy szalvétába tekert poharat is összetört a sarka alatt, miután a rabbi összeadta őket.

A lap mutatott lesifotókat is, így kiderült, hogy az esküvőn jópár híresség jelen volt. Például a teniszező Serena Williams, Eva Longoria színésznő és Gordon Ramsay világhírű séf is. Egyébként Brooklyn Beckham is séfként próbál érvényesülni, de a Wikipedia szerint nincs igazán tapasztalata a főzésben, és semmilyen, ilyen irányú oktatásban nem vett részt.

Az esküvőn hat koszorúslány volt, köztük a 10 éves Harper Beckham is. A Daily Mail úgy számolt, hogy 1,3 milliárd forintnak megfelelő összeget költhettek az esküvőre.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Tóth Andi videón is megmutatta, milyen a jó asszony: fát vág
Az énekesnő kis nyári toppban, bakancsban állt neki, hogy megmutassa mire képes egy fejszével.

Link másolása

Fejszével a kezében pózolt Tóth Andi legújabb posztjában. Az énekesnő ennyit írt hozzá:

"Egy jó asszony. Fát vág."

Majd két képet és egy videót is mutatott arról, hogy kell "jó asszonynak" lenni:


Link másolása
KÖVESS MINKET: