/sztarvilag/vilag-legsikeresebb-emberei-fiatalon-munka/
hirdetés

SZTÁRVILÁG

Meglepő, de ezt csinálták a világ legsikeresebb emberei fiatalon

Hogyan tengette életét fiatalkorában Bill Gates, Oprah Winfrey vagy J. K. Rowling? Ilyenek voltak a legnagyobb sztárok kamaszként.
hirdetés

Vajon mit csináltak a legnagyobb hírességek azelőtt, hogy híresek lettek? Hogyan telt a fiatalkora mondjuk a Harry Potter szerzőjének, vagy a Microsoft kiötlőjének?

Az Insider szedte össze néhány hírességről, hogy mivel voltak elfoglalva kamaszkorukban és 20-as éveik elején.

J.K. Rowling fesztiválozott

J.K. Rowlingot leginkább a Harry Potter-sorozat zseniális írójaként ismerjük, de már 25 évesen kitalálta Harry, Ron és Hermione történetét. Sokáig nem talált kiadót a könyvének, nem tudott a munkájára koncentrálni, ezért elbocsátották az Amnesty Internationeltől.

A Daily Mail szerint Rowling tiniként fesztiválokra járt és körbestoppolta Nagy Britanniát.

hirdetés

Bill Gates számítógépes kódokat írt

Bill Gates (@thisisbillgates) által megosztott bejegyzés,

A Microsoft társalapítója, Bill Gates 13 évesen fedezte fel a számítógépek iránti érdeklődését, amikor az iskolával ellátogattak Seattle-be. Itt írt egy számítógépes kódot egy amőba-szerű játékhoz, és megismerkedett az akkor 14 éves Paul Allennel, akivel később megalapították a Microsoftot. Ezután Gates a Harvard Egyetemre járt, de 20 évesen, 1975-ben félbehagyta a tanulmányait, hogy a Microsoftra koncentrálhasson, amely a világ leggazdagabb „selfmade” milliárdosává tette.

Jeff Bezos a Mekiben dolgozott

Jeff Bezos (@jeffbezos) által megosztott bejegyzés,

Jeff Bezos, az Amazon alapítója és elnöke tiniként egy Mc’Donalds-ben kezdte a pályafutását. Állítólag nem volt valami jó benne.

„Az első héten, hogy dolgozni kezdtem, egy falra szerelt, 20 literes ketchuptartó kinyílt és úgy maradt. Az összes nehezen hozzáférhető rés a konyhában megtelt ketchuppal. Mivel én voltam az új fiú, ideadták a tisztítószert, és azt mondták, láss neki!

Oprah Winfrey egy helyi rádióadónak dolgozott

Oprah (@oprah) által megosztott bejegyzés,

Oprah Winfrey manapság a világ egyik legismertebb műsorvezetője, színésznője és producere. 14 évesen jött rá, hogy vonzza a média, amikor Nashville-be költözött. Első állását 16 évesen kapta a WVOL nevű helyi rádióadónál. 19 évesen otthagyta az egyetemet, hogy médiás karrierbe kezdjen.

Rögös út vezetett a világhírig: 1977-ben kirúgták a baltimore-i WJZ-TV-ből, ahol hírolvasóként dolgozott.

Jay-Z már akkor is rappelt

JAY Z x FABULOUS YOU HAVE TO DO MORE & TALK LESS . #LAFAMiLiA #JAYZMRCARTER #THEREAlSiXGOD #SHAWNCARTER #WORKiNGMODE #THEREAL6GOD #MRBLUEPRiNT #THEREALGOD #STUDiOTiME #ROCNATiON #WORkMODE #BLUEPRiNT #JiGGAStyle #FABULOUS #NEWYORk #YANKEES #TURNUP #YANKEE #STUDiO #MUSiC #JIGGA #TiDAL #LOSO #JAYZ #HOV #NYC #TBT #NY #A1 #1

2,391 kedvelés, 134 hozzászólás - JAY Z | SHAWN CARTER ? (@jayzmrcarter) Instagram-hozzászólása: "JAY Z x FABULOUS YOU HAVE TO DO MORE & TALK LESS . #LAFAMiLiA #JAYZMRCARTER #THEREAlSiXGOD..."

Jay-Z 20 évesen vette fel a művésznevét. Shawn Corey Carterként született. Egyrészt azért választotta épp ezt, mert hasonlított a becenevére: „Jazzy”. Másrészt tisztelgett vele mentora, Jaz-O előtt. Emellett utal a brooklyni otthona közelében lévő J/Z metróállomásra is.

Néhány évig Jay-Z más rapperek oldalán tűnt fel, de többé-kevésbé ismeretlen maradt.

A kocsijából árult CD-ket.

Aztán 1996-ban két barátjával, Damon Dash-sel és Kareem Burke-kel létrehozta a Roc-a-Fella Recordsot. Ezután kezdett elismert rapsztárrá válni.

Barack Obama a Harwardon hallgatott jogot

A korábbi elnök gyermekkora nagy részét Honoluluban töltötte. Az iskolában tehetséges baseballjátékos volt, és 1979-ben, 18 évesen, tanári dicsérettel érettségizett. Vele együtt három színesbőrű diák járt az iskolába. Obama itt szembesült először igazán a rasszizmussal.

Ezután a Harvard jogi szakára került, ahol ő lett a Harvard Law Review nevű diákújság első fekete elnöke.

Morgan Freeman nélkülöző művész volt

Napjainkban Morgan Freeman az egyik legfoglalkoztatottabb hollywoodi sztár. De nem volt ez mindig így. Freeman nagyon kemény munkával jutott oda, ahol most van.

Középiskola után jelentkezett a légierőhöz, és vadászgéppilóta lett. Bár szerette a színjátszást, a 20-as évei nagy részében csak visszafogott sikereket ért el.

A pályafutását kétségtelenül a „Miss Daisy sofőrje” című film változtatta meg, aminek a főszerepét 52 évesen kapta meg.

Mark Zuckerberg számítógépes programokat írt

A Facebook társalapítója már fiatalon elkezdett programokat írni. 12 évesen az Atari BASIC nevű programnyelven létrehozott egy „Zucknet” nevű levelezőprogramot. A középiskolában újabbat alkotott, a „Synapse”-ot, amely kiderítette a felhasználó zenei ízlését. A Microsoft 1 millió dollárt ajánlott érte (mai értéken több mint 270 millió forint), de Zuckerberg visszautasította.

Ezután a Harvardra került, ahol a Winklevosse testvérek biztatására létrehozta a Facebookot. Másodévesen ott is hagyta az egyetemet, hogy minden idejét a Facebooknak szentelhesse.

Hillary Clinton a Yale jogi karára járt

A demokrata elnökjelölt már fiatalon is nagy dolgokra volt hivatva. Ő mondta az avatóbeszédet 1969-ben a Wellesley Egyetemen, 22 évesen, majd felvételizett a Yale jogi karára.

Az egyetem alatt Clinton a Yale Gyermekkutató Központban dolgozott, ahol gyermekbántalmazási ügyekkel foglalkozott. Emellett olyan embereknek adott jogi tanácsokat, akik nem engedhették meg maguknak, hogy fizessenek érte.

23 évesen jött össze Bill Clintonnal, és később az Amerikai Egyesült Államok first ladyje lett.

Andy Murray azt csinálta, amiben a legjobb

18 évesen a jelenlegi tenisz világelső, Andy Murray 287 helyet javított a ranglista helyezésén. Emellett megnövesztette a haját.

„Az év elején azt mondtam, bekerülök az első százba. Sokan nem hitték, hogy képes leszek rá. Úgyhogy megmutattam nekik, hogy tévednek.”

Elon Musk saját videójátékokat készített

A PayPal, a TeslaMotors és a SpaceX társalapítója, Elon Musk egy űrben játszódó videojátékot programozott, melyet úgy hívtak, Blastar.

17 évesen Musk eleinte egy kanadai egyetemre kezdett járni, de később átment a Pennsylvaniai Egyetemre, ahol közgazdaságot és fizikát tanult. A Stanford Egyetemen akart phd-zni, két nap után azonban otthagyta, hogy részese lehessen a 90-es évek internetes forradalmának.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk