SZTÁRVILÁG

Vastag Csaba utálja a szemetelést, a saját életét is fenntartható módon éli

Az énekes hisz abban, hogy az igazi változást csak az egyéni döntések hozhatják meg. Elmesélte mit tesz mindezért.

Link másolása

Vastag Csaba hisz az egyéni felelősségvállalásban, utálja a szemetet és igyekszik vigyázni környezetére, miközben odafigyel az egészséges táplálkozásra is.

„Az autómban mindig van pár szemeteszsák, külön-külön gyűjtöm a hulladékot. Odahaza is szelektíven tárolom a szemetet, külön a papírt, a műanyagot, a szerves hulladékot. Tudod, hogy ez mennyi időt vesz el az életemből? Talán egy percet”

– mondta Vastag Csaba, aki csatlakozott az Élhető Hazánkért Társadalmi Mozgalom célkitűzéseihez. A politikamentes kezdeményezés célja, hogy vállalkozók, művészek, sportolók és tudósok bevonásával párbeszédet indítson napjaink legégetőbb kérdéseiben.

„Nem azért kiemelt fontosságú számomra a környezetem védelme, mert ismert emberként sokan figyelnek, vagy példát akarnék mutatni. Egyszerűen utálom a szemetelést és aggaszt, hogy a műanyag ellepi a világunkat. Ha mindenki azt mondja, hogy „nem rajtam múlik”, akkor soha nem lesz eredmény. Hiszek abban, hogy minden az egyéntől indul el és egyenként nagy tömeget alkothatunk” – mondta Vastag Csaba. Az énekes leginkább aziránt érdeklődik, hogy a műanyagot milyen módszerekkel tudják megsemmisíteni, vagy energiát termelni belőle.

„Beszélgettem tudósokkal, szakemberekkel, elsősorban a pirolízis nevű hulladékkezelési módszer érdekel. A szemetet ártalmatlan anyagokra bontják – ezzel talán elkerülhető, hogy a civilizációnk ne csak hulladékot hagyjon maga után a Földön” – magyarázta Csaba, aki arra is pontosan emlékszik, hogy mikor fogalmazódott meg benne a környezetvédelem iránti elköteleződés.

„Kiskoromban ott álltam Svájcban egy kisváros főterén és szinte enni lehetett a földről. Akkor éreztem azt, hogy nagy a szakadék az ottani és hazai szemlélet között”

– idézte fel emlékeit.

Vastag Csaba nemcsak a környezetére, magára is odafigyel. A rendszeres testmozgás mellett, fontos számára az egészséges táplálkozás is.

„Az az alapelvem, hogy az élet olyan, mint egy nagy tábla, finom csoki. Az elején még fékevesztetten habzsolod, aztán ahogy telik az idő és fogy a csokiból, úgy lesz egyre nagyobb érték minden kocka. Így vagyok a környezetvédelemmel és a saját egészségemmel is.”

Az EHTM-hez már számos ismert ember csatlakozott. A mozgalom a napokban hirdette meg tízpontos akciótervét. Ezek közé tartozik a füstmentes élet, a pazarlás csökkentése, a szelektív hulladékgyűjtés, a műanyagmentes élet és az egészséges táplálkozás is.


# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
Nyári Dia: „Én csak a gimis melleimet kértem vissza”
Korábban egy sztereotip kép élt a fejében a mellműtétről.
Címlap: Rtl.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Az Rtl Reggeli műsorának vendége volt Nyári Dia színésznő, influenszer.

Október hónapban a mellrák elleni küzdelem fontosságára hívják fel a figyelmet, ebből az apropóból mesélt magáról Nyári is, akinek fontos ez a téma. Neki mellműtétje is volt, így még jobban odafigyel a megelőzésre.

"Ez egy pozitív hozadéka volt a mellműtétnek. Azóta nagyobb figyelemmel követem, ami a testem azon területén történik."

Korábban egy sztereotip kép élt a fejében a beavatkozásról.

"Azt éreztem, a nőiességemen csorba esett. Megereszkedett a mellem. Nagy hezitálás volt. Én csak a gimis melleimet kértem vissza a doktor úrtól. Féltem az operáció előtt, engem sosem altattak még."

- idézte fel a műtét előtti hezitálását Dia.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
SZTÁRVILÁG
Kiderült, mi történik műsor után a Séfek Séfében megmaradt ételekkel
Egyik Instagram követője tette fel a kérdést Krausz Gábornak.
Címlap: TV2 - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Kérdezz-feleleket tartott Instagramján Krausz Gábor. A Séfek Séfében szereplő séfhez értelemszerűen a legtöbb kérdés a TV2 csatornáján futó műsor kapcsán érkezett.

Egyik követője például arra volt kíváncsi, mi történik azokkal az ételekkel, amiket nem kóstol meg a zsűri, pusztán csak bemutatják.

"Természetesen amit tudunk alapanyagot elhasználjuk, közel száz fős stáb dolgozik ezen a produkción, és nekik minden nap készít ebédet egy szakács kolléga. Amit pedig már nem használunk el, azt hazavihetik"

– írta a séf válaszként közösségi oldalán.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SZTÁRVILÁG
Marsi Anikó rendhagyó esküvőjén nem volt kötelező a családtagoknak megjelenni, de a gyűrűk is rézkábelből készültek
A műsorvezető nem hagyományos menyasszonyi ruhát viselt a nagy napon, a házasságkötésük után pedig egy másik lagzira mentek vendégként.

Link másolása

Marsi Anikó és Gyarmati Gábor szeptember elején kötötte össze életét egy nem hétköznapi szertartás során, aminek részleteiről a műsorvezető a Blikknek mesélt.

Mint mondta, a szeptember 9-i dátumot azért válaztották a nagy naphoz, mert férjének a 9-es a szerencseszáma, így már nyár elején megvolt a dátum. Erről akkor sem voltak hajlandóak lemondani, amikor kiderült, hogy ezen a napon egy másik esküvőre is hivatalosak:

„Megkaptam a főnököm, Szalai Vivien meghívóját, aki ugyanerre a napra tűzte ki a lagziját. Először megdöbbentem, de aztán gyorsan kimatekoztam, hogy igenis kivitelezhető a két esküvő egy nap alatt. Mivel alapból sem akartunk hét országra szóló lagzit csapni, az időbe pont belefért, hogy délelőtt összeházasodunk, majd ugyanabban a sminkben és hajban elmegyünk Vivien esküvőjére”

- idézte fel a műsorvezető.

Az esküvőjén nem hagyományos, fehér ruhát viselt. Lila felső és virágos szoknya volt rajta, míg a ceremóniára a családnak sem tették kötelezővé a részvételt.

„Alapvetően úgy gondoltuk, ez a nap nekünk fontos, nem tettük a családunknak kötelezővé a részvételt. A nagyobbik fiam, Vilmos nagy dilemmában volt, mivel felvették egy komoly, angol nyelvű nemzetközi érettségi programba, és láttam rajta, hogy nem szívesen hagyná ki a sulit. Mondtam neki, fontosabb az iskola, mint az én második esküvőm, és láttam, hogy nagy kő esett le a szívéről”

- indokolta Marsi, akinek a kisebbik fia jelen volt a szertartáson, sőt ő kísérte az anyakönyvvezető elé.

Akadtak még emellett érdekességek a nagy nap kapcsán, például, hogy a gyűrűk rézkábelekből készültek, melyeket a férje az egyik általuk felújított ház falaiból szedett ki korábban, majd vitte el egy ékszerkészítőhöz.

Nászút nem követte az esküvőt, de tervben van egy lakókocsis amerikai körút, vagy egy svédországi kirándulás, szintén lakóautóval.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SZTÁRVILÁG
Nyerő Páros: Young G felidézte első csókját feleségével, akinek folyt a nyála, ráadásul rosszul is csókolt
Egyszerűen nem volt jó, azóta mégsem tudják egymást „levakarni”.

Link másolása

A Nyerő Páros hétfői adásában Young G arról sztorizott, hogyan ismerkedtek meg a feleségével, akinek nevét – Mészáros Norina – a közös barátaiktól sokszor hallotta.

Végül a leendő nejének a születésnapi buliján találkoztak, emlékezete szerint

„egy asztal mellett ültünk, csak beszélgettünk és ittuk egymás szavát, borozgattunk, röhögtünk, beszéltünk, beszéltünk. És akkor a végén, mint a tinifilmekben, amikor becsukod az ajtót, és az az idétlen csók... rosszul is csókolt, folyt is a nyála, minden baj volt, tudod, nem volt jó. Á, mondom, itt vége mindennek. És azóta nem tud levakarni magáról. Mondjuk én se őt.”

Ajánljuk