/sztarvilag/vajna-timire-is-szamithatnak-a-mentosok-barmikor-kesz-eletet-menteni/
hirdetés

SZTÁRVILÁG

Vajna Timire is számíthatnak a mentősök - bármikor kész életet menteni

A mentősök bárkit ingyen megtanítanak a segítségnyújtásra, és az önkéntesek egy applikáció segítségével bármikor bevethetők vészhelyzet esetén.
hirdetés

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán adta hírül, hogy rendszeresen tartanak oktatást civileknek is arról, hogyan tudnak segíteni bajbajutott embereken.

Mint írták, "Magyarországon évente több ezer ember hal meg hirtelen szívmegállás következtében utcán, közterületen. Többségük megmenthető lenne, ha valaki perceken belül megkezdené az újraélesztést, a mellkasi nyomásokat."

Ehhez további segítséget nyújt a Szív City mobil applikáció, ahol önkéntesek tudnak csatlakozni a segítők táborába. Az OMSZ "Hősképző" pedig megtanít a segítségnyújtásra, és rendszeres gyakorlással is segíti őket abban, hogy tudásuk rutinná váljon, így egy valódi vészhelyzetben is gyorsan és szakszerűen tudnak helytállni.

Egy ismert segítőjük, Vajna Timi is támogatja a mentőket. "Timi pontosan tudja mit kell tennie egy újraélesztés során, ezért csak rövid gyakorlással frissítették fel tudását a mentők..." - írták a közösségi oldalukra. Azt is elárulták, hogy "az életmentő Szív City applikációt is letöltötte mobiljára, így ha riasztást kap a mentőktől, már indul is segíteni".

Timi szerint "alapvető tudás kellene legyen az újraélesztés, amire a mentők bárkit, ingyen megtanítanak. Szerintem fontos, hogy merjünk és tudjunk segíteni!"

hirdetés

VIDEÓ: Vajna Timi a mentőknél - nézd meg a videót!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk