hirdetés

SZTÁRVILÁG

Biblia, balett, tündérmesék: ezt tanulja az iskolában az elsős György herceg

Nem irigyelhetjük György herceget...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. augusztus 23.

hirdetés

Vilmos és Katalin elsőszülöttje még csak öt éves múlt, de már meg is kezdi első osztályos tanulmányait.

Nagy-Britanniában ugyanis ez a kötelező beiskolázás éve, és ez alól egy királyi herceg sem lehet kivétel. Persze a kis György nem akárhová kerül, hanem Thomas iskolahálózatnak a dél-londoni Battersea-ben lévő intézményébe, ahol az egy évi tandíj 20 ezer font.

György már túl van a „nulladik éven”, amely a szigetországban az óvoda és az iskola közötti átmenetet jelenti, és az ott tanultakat fogják elmélyíteni. Nagy hangsúlyt fektetnek a kézírásra, a folyékony beszédre, és a matematika megértésére. A cambridge-i herceg és hercegné elfoglaltságai közé immár bekerül a gyerekkel való otthoni tanulás is, mert az elsősöknek minden este legalább 10 percet kell olvasniuk, és minden héten beszédgyakorlatot végeznek.

György és osztálytársai már a „nulladik évben” tanultak némi alapfokú franciát, és hetente egyszer egy 35 perces óra keretében meséket olvasnak és dalokat tanulnak. Bevezetik őket a Bibliába is a legfontosabb történetekkel, köztük Noé, József, Dávid és Góliát történetével, hogy tudásuk gyarapítása mellett megértsék a kereszténységet, de megtanítják őket arra is, hogy megbecsüljék a mai Nagy-Britannia kulturális sokszínűségét. Az iskola rendkívüli felkészültségére jellemző, hogy még számítógépes ismereteket is oktatnak a gyerekeknek. A sportoktatás mellett hetente egyszer balett-órákon vehetnek részt.

Györgynek lehetősége nyílik arra, hogy csatlakozzon egy vitaklubhoz – nem lehet elég korán elkezdeni –, hogy a későbbiek során tanuljon filozófiát, olasz nyelvet, vívást, de akár dalszerzést is – írja a Daily Mail.

hirdetés

Battersea egyébként nem tartozik London legelitebb körzetei közé. Elsősorban iparáról vált híressé, jelképévé vált az a nagy, ma már műemlékké vált erőmű, amely a Pink Floyd 1977-es Animals című albumának borítóján szerepelt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk