/sztarvilag/szupercuki-videoban-kerdeztek-vilmos-es-katalin-gyerekei-david-attenborough-t-az-allatokrol/
hirdetés

SZTÁRVILÁG

Szupercuki videóban kérdezték Vilmos és Katalin gyerekei David Attenborough-t az állatokról

A videóból az is kiderül, hogy melyik a 93 éves természettudós kedvenc állata és miért.
hirdetés

Elképesztően cuki kérdezz-felelek videót posztolt a brit királyi család Facebook-oldala. A két és fél perces felvételen Vilmos herceg és Katalin hercegné három gyereke tesz fel kérdéseket Sir David Attenborough-nak az állatokról, aki láthatóan nagyon lelkesen válaszol is mindenre.

Elsőként az idén 7 éves György kérdezi a közelmúltban világrekorder Instagram-csatornát indító idős természettudóst arról, hogy

vajon melyik állatfaj hal ki legközelebb.

A válaszban Attenborough kifejti, hogy reményei szerint egyik sem, ráadásul a veszélyeztetett fajokért az emberiség nagyon sokat tehet. Elmesél egy történet arról, amikor 40 évvel ezelőtt már csak 250 hegyi gorilla élt Afrikában, de egy összefogásnak köszönhetően mára az ezret is meghaladja a számuk.

hirdetés

A folytatásban az 5 éves

Saroltáról kiderül, hogy imádja a pókokat,

ezért arra kíváncsi, hogy a 93 éves tudós mit gondol ezekről a rovarokról. David Attenborough lelkesen közli, hogy ő is odáig van a nyolclábú állatokért, nem is érti, mi baja velük az embereknek. A természettudóst egyenesen lenyűgözi, ahogy körkörösen hálót szőnek a pókok.

Az utolsó kérdést a 2 és féléves Lajos teszi fel a tudósnak, akit arról faggat, hogy

melyik a kedvenc állata.

Attenborough gondolkozás nélkül rávágja, hogy természetesen a majmok, mert nagyon viccesek. De ha háziállatra gondolt Lajos, akkor komoly bajban lenne, hogy inkább kutyust vagy cicát fogadna maga mellé. De azért inkább valószínű, hogy egy kiskutyára esne a választása.

A valóban nagyon cuki, angol nyelvű videót itt lehet megnézni:

# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk