hirdetés

SZTÁRVILÁG

7 híresség - és nem mindennapi kötődésük a valláshoz

Milyen vallásúak a legnagyobb sztárok?
Kövesdi Miklós Gábor - szmo.hu
2018. május 25.

hirdetés

Tom Cruise és John Travolta scientológus, ezt mindenki tudja. De vajon azt is, hogy Julia Roberts hindu? Na és azt, hogy Little Richardot lelkésszé avatták? Sokszor azt hisszük, mindent tudunk a sztárokról,

de alighanem titeket is meg fog lepni, hogy némelyikük milyen vallást követ.

Freddie Mercury és a zoroasztrizmus

Azt minden Queen rajongó tudja, hogy Freddie, aki Farrokh Bulsara néven született Zanzibárban, családjával együtt egy európai szemmel furcsának tűnő vallás, a zoroasztrizmus követője volt. Azt viszont kevesebben tudnák megmondani, hogy miről is szól ez a vallás. A zoroasztrizmus alapítója egy iráni próféta és hitújító, Zarathustra volt, aki feltehetőleg az i.e. 2. évezredben élt. A vallás egyaránt tartalmaz monoteista és részbeni dualista jellegzetességeket. Az iszlám megjelenése óta a követőit pársziknak is nevezik. Zarathustra minden isten tiszteletét elvetette, kivéve Ahura Mazdáét („Bölcs Úr”) a bölcs teremtő istenét. A híres párszik közé tartozik Zubin Mehta karmester is.

Julia Roberts és a hinduizmus

hirdetés

Az Oscar-díjas színésznő 2009-ben tért át a hindu vallásra, amikor az Ízek, imák, szerelmek című filmet forgatta Indiában.

"Valóban gyakorolom a hindu vallást" - nyilatkozta később. "A családommal és a barátaimmal együtt nagyon el voltam kényeztetve ebben az életben. Legközelebb - hiszen a hinduizmus hisz az újraszületésben - szerény és segítőkész szeretnék lenni a sztárők életével járó stressz után."

Prince és Jehova tanúi

Prince 2001-ben csatlakozott Jehova tanúihoz. Annyira komolyan vette, hogy még házalni is elment. "Néha meglepődnek az emberek" - nyilatkozta ezzel kapcsolatban az énekes 2008-ban a The New Yorkernek. "De többnyire jó fejek." Az viszont csak kacsa, hogy nem hagyta megműttetni magát, mert a vallása tiltotta, hogy vérátömlesztést kapjon. Jehova tanúi közé tartozik egyébknét Venus és Serena Williams is.

Little Richard atya

A rock and roll 86 éves legendája, aki többek között a Tutti Fruttival, a Long Tall Sallyvel és a Good Golly Miss Mollyval vívta ki helyét a rock panteonban. Hívő keresztény családból származott, a rokonságában több lelkész is volt. 1957-ben egy ausztrál turnéra indult, amikor a repülőjének kigyulladt az egyik hajtóműve. Szerencsére nem történt tragédia, de Richard égi jelnek tekintette a történteket, hogy térjen vissza az egyházhoz. Amellett, hogy Gospellt kezdtet játszani, jelentkezett a teológiára. 1970-ben a Hetednapi Adventista Egyhéz lelkészévé avatták. Bár a 60-as években visszartért a világi zenéhez is, a hitét megtartotta. Kisebb templomokban prédikált, és a 80-as évektől kezdve gyakran celebrált celeb esküvőkön. Emelett több zenésztársát ő indította utolsó útjára, például Wilson Pickettet vagy Ike Turnert.

Tiger Woods és a buddhizmus

"Az emberek talán nem is tudják" - nyilatkozta, "de buddhistaként nevelkedtem, és egész gyerekkoromban gyakoroltam is a vallást, míg az utóbbi években el nem távolodtam tőle." Egyébként nincs egyedül, Richard Gere és Orlando Bloom is a buddhizmusnak hódol, sőt a magyar sztárok özött is akad követője Laár András személyében, aki 1990-ben elvégezte a Kőrösi Csoma Buddhológiai Intézet buddhistapap-képző szemináriumát.

Miley Cyrus és a kereszténység

A botrányairól híres énekesnőt baptistának keresztelték, és bár nem jár templomba minden vasárnap, azért kereszténynek tartja magát.

"Az emberek állandóan lesik, mikor csinálsz valamit, ami nem keresztényi" -mondta a Parada magazinak 2010-ben. "De hát könyörgöm, a keresztények sem a sötétben élnek!... Majd biztos pokolra jutok, ha felveszek egy fehér minisortot!"

A Jackson család vallásai

Kevesen tudják, hogy Michael Jackson édesanyja, Kathleen Jackson gyakorló Jehova tanuja, és minden gyerekét a vallásnak megfelelően nevelte. Sőt, Michale Jackson gyerekeit is, de Paris és Prince Michael néhány éve fellázadtak és közölték vele, hogy nem hajlandóak tovább házról-házra járni.

A Jackson testvérek felnőttként többnyire felhagytak a vallásgyakorlással. Kivéve Jermaine Jacksont, aki muszlim lett.

"Úgy érzem, ha Michael is elfogadja az iszlámot, még ma is velünk lenne" - nyilatkozta a fivér 2010-ben a BBC-nek.

2015-ben Janet Jackson is áttért az iszlám hitre, nem sokkal azután hogy feleségül ment egy muszlim milliárdoshoz. Egyébként ugyancsak Jehova tanújaként nőtt fel Naomi Campbell és Danny Glvoer, de mindketten elhagyták az egyházat.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
SZTÁRVILÁG

Szikora Róbert: „Számomra Orbán Viktor a világ egyik legnagyobb élő politikusa”

A zenész beszélt a családja múltjáról, a zenéről, a vallásról és a politikáról is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Szikora Róbert a Mandinernek adott interjúban beszélt a családjáról, az életéről, a zenéről és a politikáról is.

A család múltjáról elárulta: "Az apai nagyapám kint volt a gulágon. Okos fiú volt, megtanult kicsit oroszul, és ő tolmácsolt a fogva tartók és a rabok között, így hat év múlva haza is került. Apám cserkész volt, keresztény, még idős korában, a kommunista rendszerben is rövid nadrágban járt. Mindig azt mondta, azért, mert a cserkészek nem fáznak. Ahol csak lehet, keresztbe tettek neki. Nálunk kint volt a falon a Nagy-Magyarország térkép, kisgyerekként már tudtam, miért írta azt József Attila, hogy nem, nem, soha!"

A lap megkérdezte a 66 éves zenészt arról is, hogy miért szokta Orbán Viktor miniszterelnököt dicsérni a nyilvánosság előtt.

"Római katolikus, vallásos ember vagyok. Magyar és hazaszerető. Meggyőződésem, a jó Isten keze van abban, hogy egy olyan korban élhetek, amikor egy keresztény, katolikus országnak egy ilyen ember a vezetője, mint a miniszterelnök. Számomra Orbán Viktor a világ egyik legnagyobb élő politikusa, és hiába savazzák és próbálják lejáratni, nem lehet kiütni.

Sakkos példát hozva, Orbán Viktor hat lépéssel előrébb jár, mint a hazai liberálisok és baloldaliak, ráadásul velük ellentétben, van víziója. Ha ő nincs, ma itt lennének a migránsok. Nem kellenek a migránsok, van nekünk elég gondunk a baloldallal is" - válaszolta.

Ismerősei figyelmeztették, hogy ne politizáljon. Elmondása szerint "Vannak ismerőseim, akik azt mondták mostanában, „ne csináld Robi, ne állj bele a politikába, mert lefelezed a közönségedet". De szerinte "66 éves koromra engedtessék már meg, hogy kimondjam, amit gondolok!"

hirdetés

A hitéről is vallott a lapnak: "Kétségtelen, a siker tudja torzítani a személyiséget. Még kezdő zenész koromban a nagypapám mindig azt mondta nekem, kisfiam, ne legyél beképzelt. Pedig akkor kicsit az voltam, hiszen dobosként bármit eljátszottam és bárkit lejátszottam. Persze annyira sosem hajlottam el, hogy ne legyek tisztában vele, a képességeimet a jó Isten adta, és így annak is a lehetőséget, hogy sikeres ember legyek.

Én pedig sokszor lubickoltam a sikerben, de sosem felejtettem el a koncert előtt vagy után hálát adni mindezért az Istennek".

A zenész még most is aktívan dolgozik. Bevallása szerint: "az utóbbi hónapokban 15-20 számot írtam, két színpadi művön dolgozom. Szent Erzsébet története musical lesz... A másik musicalt pedig Gábor Zsazsa életéről írom". Ezen kívül ő lett az idén Magyarországon esedékes Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus arca, amely a keresztények nagy ünnepe.

Arról pedig, hogy elégedett-e, azt mondta: "Igen, a jó Isten kegyes volt hozzám, hiszen én csak egy rákospalotai kiscsávó vagyok, aki az apjára akart hasonlítani. Ezért lettem zenész, aki aztán hatalmas sikereket ért el a színpadon, akit Little Richard tüntetett ki, s aki a hírnöke lehet a keresztények nagy ünnepének. Kell ennél több?"

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
SZTÁRVILÁG
A Rovatból
hirdetés

Két évnyi házasság után válik Koncz Zsófia fideszes képviselő és férje

A Blikk információi szerint Koncz Zsófia és párja 2018-ban egy igazi álomesküvőn házasodott össze.
Címkép: MTI/Vajda János - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Két évnyi házasság után válik Koncz Zsófia fideszes képviselő és férje, Dávid - írta meg a Blikk egy neve elhallgatását kérő forrásra hivatkozva.

Koncz Zsófia tavaly októberben egy fontos választást nyert meg a Fidesznek. A motorbalesetben elhunyt édesapja, Koncz Ferenc képviselő után ugyanis a kormánypárt őt indította a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú választókerületben tartott időközi országgyűlési választáson, amelyen aztán ő kapta a legtöbb szavazatot.

A lap információi szerint Koncz Zsófia és férje 2018 áprilisában házasodtak össze Szerencsen. A pár igazi álomesküvőt tartott: napokra lefoglalták a szerencsi várat, hatalmas sátrat húztak fel, ötszáz fős vendégsereget hívtak, a várost pedig öt hintóval járta körül a család.

Két év házasság után azonban a válás mellett döntöttek. A lap információit Koncz Zsófia is megerősítette.

"Igen, a hír igaz – a házasság felbontásáról szóló döntésünket, hosszú utat bejárva, közösen, együttes akarattal hoztuk meg, minden kérdésben pedig vita nélkül állapodtunk meg. Az életünket – bár külön folytatjuk, mégis – egymást becsülve és továbbra is mindenben segítve kívánjuk mindezt tenni. Válásunk további részleteiről sem most, sem a későbbiekben nem kívánunk nyilatkozni, és arra szeretnénk kérni a sajtó munkatársait, hogy magánéletünk tiszteletben tartásával támogassanak bennünket. Köszönjük!"

- fogalmazott közleményében a fideszes képviselő.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Kucsera Gábornak újabb tetoválása lett, ám nem mindennapi mintát vállalt be

A kajakos kisfia rajzát tetováltatta magára, amin ketten, apa és fia állnak egymás mellett kézen fogva.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Kucsera Gábor testét eddig is nagyon sok tetoválás díszítette, de a napokban megint elment egy tetoválószalonba, amit követőivel is megosztott Instagram-storyjában.

Nemcsak egy, hanem két újabb tetoválást is beszerzett, először az egész lábát beborító mintákat egészítették ki, majd ezt követte egy másik tetkó, ami igazán aranyosra sikeredett.

A karjára kisfia, Beni rajzát varratta fel, ami őt és a kisfiút ábrázolja kézen fogva. Felettük pedig ez olvasható: "Beni és apa".

A világbajnok kajakozóról köztudott, hogy nagyon jó és szoros kapcsolatban van gyerekeivel, így azért nem olyan meglepő tőle ez a nagyon kedves szülői gesztus.

Forrás: Blikk

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SZTÁRVILÁG

Galambos Lajos: „Jó döntést hoztam, mikor elköltöztem a családomtól”

A zenész is elkapta a koronavírust, ezért most ideiglenesen Budapestre költözött, hogy megóvja a családját.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Galambos Lajos is elkapta a koronavírust, erre hivatkozva nem jelent meg hétfő reggel a Budaörsi Járásbíróságon.

A zenész a Blikknek elmondta, hogy nagyon megijedt, amikor tapasztalta magán a fertőzés tüneteit. Először hőemelkedése volt, majd lázas lett, és a végtagjai is zsibbadtak. Vasárnap pozitív lett a gyorstesztje, ezért egy PCR-tesztet is elvégeztetett, ennek még nem érkezett meg az eredménye.

Ügyvédje szerint Lagzi Lajcsit megviseli a betegség, ráadásul a családjáért is nagyon aggódik. Felesége, Boglárka különösen veszélyeztetett a koronavírus szempontjából, hiszen tüdőbeteg. A zenész ezért a biztonság kedvéért ideiglenesen elköltözött otthonról.

"A családom jól van, de távol tartom magam tőlük, nem akarom bajba hozni a szeretteimet, vagy adott esetben megfertőzni őket, főleg a feleségemet nem, aggódom érte. Ezért is döntöttem úgy, hogy egy időre Budapestre költözöm, ha pedig megjön a teszt eredménye és adott esetben pozitív lesz, akkor a családi ház egy elszeparált, külön bejárattal rendelkező részébe költözöm. Szerencsére alapvetően minden rendben, de meg vagyok zavarodva. Az biztos, hogy jó döntést hoztam, mikor elköltöztem a családomtól, hiszen ez a felelősségteljes viselkedés, hogy óvom őket"

- mondta Galambos Lajos.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: