SZTÁRVILÁG
A Rovatból
hirdetés

Sebestyén Balázs reagált a háziorvosok vádjaira: „Bármilyen nevetséges is, még csak mosolyogni sem tudtam”

Két háziorvosi szervezet szerint a műsorvezető az idősek alkalmassági vizsgálatával kapcsolatban „a korrupció gyanújával sározza be az egész orvostársadalmat.”

Link másolása

Mint arról mi is beszámoltunk, Sebestyén Balázs kifakadt egy - egyébként műsorukban is visszatérő - téma kapcsán: hány éves korig és milyen egészségi állapotig vezethessen autót egy ember?

A témára reagált a Háziorvosok Online Szervezete és a Magyar Orvosi Kamara Háziorvosi Csoportja is. Közleményükben súlyosan elítélték Sebestyén szavait. Azt írják,

„a háziorvosi és házi gyermekorvosi kollegiális vezetők a teljes háziorvos társadalom nevében elhatárolódnak Sebestyén kijelentéseitől, miszerint a háziorvosok 5000 forintért egészségi alkalmasságot igazolnak olyan idős páciensek részére, akik a gépjárművezetésre egészségügyi szempontból amúgy alkalmatlanok. A műsorvezető ezzel kapcsolatos gondolatmenete sértő, rágalmazó, durván általánosító a háziorvos társadalomra nézve, másrészről korrupció gyanújával sározza be az egész orvostársadalmat”.

A háziorvosok arról is írnak, hogy az alkalmassági vizsgálatok elvégzésekor a vizsgáló orvos egy pillanatnyi állapotot regisztrál, „mely során rejtve maradhatnak olyan egészségi alkalmasságot negatívan befolyásoló tényezők, melyek felszínre kerülése az egyén, vagy a környezete felelősségi körébe tartozik.”

A vita azonban nem ért véget. A műsorvezető a közösségi oldalán kedden arról számolt be, hogy az orvosi szervezetek azt várják tőle, hogy kérjen bocsánatot. Sebestyén számos példát sorol fel, melyek mind az ő igazát támasztják alá. Ám ennek ellenére leginkább azt sérelmezi, hogy a két szervezet olyannal rágalmazta meg, amelyen már ő sem tud mosolyogni. Ezt írja:

"Aki ismer tudja, szeretek mások hülyeségein nevetni. Persze a saját gyarlóságaimon, ügyetlenségeimen is, de az kevesebb izgalmat kínál. Egy azonban biztos: ha nevetek is, nincs mögötte cinizmus...Ám a fenti mondaton, bármilyen nevetséges is, még csak mosolyogni sem tudtam.

Ízlelgessük: „Sebestyén Balázs... a korrupció gyanújával sározza be az egész orvostársadalmat”

Pedig mindössze annyit állítottam, hogy a háziorvosok egy része, talán hanyagságból, talán részvétből és bizony sokszor sajnos anyagi haszon reményében olyan idős embereket enged jogosítványhoz jutni, akik tökéletesen alkalmatlanok a vezetésre, márpedig ez elképesztő felelőtlenség... A műsor után özönlő hallgatói üzenetek engem látszanak igazolni: „A saját apám jogosítványát vágtam ketté hogy ne vezethessen... nem tudta merre van a jobb és a bal, anyu az anyósülésről mondta neki, hogy vigyázz tábla, mert nem látta már”... „81 éves még vezet... az orvos mondta neki, hogy azért a szürkehályoggal kellene valamit kezdeni. Pecsétet persze kapott”.

A sokszáz üzenet alapján továbbra is azt gondolom: nagyon sok olyan idős ember jogosítványát hosszabbítják meg háziorvosok, akik NEM ALKALMASAK a vezetésre...

A Háziorvosok Online Szervezete, a Magyar Orvosi Kamara Háziorvosi Csoportja, most azt szeretné, ha nyilvánosan megkövetném őket, mert szerintük a fenti jelenség nem létezik, a háziorvosok kizárólag annak adnak jogsit, aki alkalmas. Oké.

Ha tehetném, most azonnal leírnám: rosszul látom ezt az egész „vezetésre alkalmatlan idős emberek kapnak jogosítványt” kérdést, és biztos csak elvétve fordul elő az ilyesmi. És meg is tenném. Ám a bocsánatkérést követelő levélben ott áll ez a mondat:

„Sebestyén Balázs... a korrupció gyanújával sározza be az egész orvostársadalmat”

Igen, ez az, amin bárhogy igyekszem, nem tudok nevetni. Ez nem a szokásos gyarlóság vagy ügyetlenség. Ez mélységes cinizmus. Én sározom be a korrupcióval az egész orvostársadalmat... Nyugodt szívvel kijelenthetjük: a paraszolvencia benne van a top10 legnagyobb magyar társadalmi problémában. Picit nagyobb sárfröccsenés ez, mint az én mondataim, nem?

De ok legyen! Bocsánatot kérek a Magyar Orvosi Kamara Házorvosi Csoportjától, amiért feltételezni mertem, hogy a magyar egészségügyet átható hálapénz jelenség az utóbbi 50 évben “esetleg” náluk is felütötte a fejét, és azt gondoltam, hogy ezt a jövedelemkiegészítés az orvosi alkalmassági igazolások kiadásánál is sokszor sajnos általános gyakorlat lehet.

De a kölcsönös üzengetésnél fontosabb, hogy mielőbb álljon fel egy független szervezet, amely majd eldönti, hogy bizonyos kor felett ki kaphat jogosítványt és ki nem, valamint, hogy mielőbb beinduljon egy olyan képzési rendszer, ahol vezetéstechnikai pályán kell mindenkinek, idősnek és fiatalnak bizonyítania, hogy képesek arra, amit a forgalomban való részvétel megkövetel tőlük!"

A teljes szöveg itt olvasható:

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
Jada Pinkett Smith „soha” nem akart feleségül menni Will Smith-hez, még sírt is az esküvőn
Annyira mérges volt a helyzetre a színésznő, hogy zokogva vonult az oltár elé. A násznép nem értette, hogy mi történik.

Link másolása

Jada Pinkett Smith-nek esze ágában sem volt feleségül menni Will Smith-hez, írja a New York Post. A színésznő erről a facebookos Red Table Talk című talkshowban beszélt még 2018-ban.

„Olyan nagy nyomás nehezedett rám fiatal színésznő létemre, és még terhes is voltam, egyszerűen nem tudtam, mit tegyek. Soha nem akartam férjhez menni”

– mondta három beszélgetőtársának, vagyis a férjének, az anyukájának és lányának Jada Pinkett Smith.

A négy évvel ezelőtti műsorban a 21 éves Willownak elárulja azt is, hogy édesanyja erőltette rájuk az esküvőt, miután Jada teherbe esett azóta 23 éves fiukkal, Jadennel. Adrienne Banfield-Norris némileg másképp emlékszik a történtekre. A 68 éves színésznő szerint Jada valóban nem akart akkor még feleségül menni Willhez, de emlékei szerint szóba sem került, hogy lánya a házasság gondolatát általában véve is elutasítja.

Jada és Will végül az anyuka nyomására 1997-ben házasodtak össze Baltimore egyik festői külvárosában. A csodás helyszín ellenére az örömanya emlékeiben is úgy él, hogy nem ez volt minden idők legjobb hangulatú lagzija.

„Az esküvő szörnyű volt” – ismerte el Banfield-Norris. A lánya megbetegedett, ráadásul nem volt hajlandó részt venni semmiben, emiatt komoly zűrzavar alakult ki. Jada Pinkett Smith erre úgy emlékszik, hogy rendkívül ideges volt az esküvő miatt. Egy idő után annyira mérges lett a helyzetre, hogy zokogva vonult az oltár elé a násznép szeme láttára.

Ezzel szemben Will Smith élete egyik legfontosabb napjának írja le az esküvőt. A friss Oscar-díjas filmsztár ötéves kora óta készült a családalapításra, minden vágya volt a házasság.

A beszélgetésben végül Will és Jada arra jutnak, hogy minden körülmény ellenére jó döntést hoztak aznap. Adrienne Banfield-Norris pedig bocsánatot kért, amiért nem tartotta tiszteletben lánya akaratát, és amiért rábeszélte az esküvőre.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZTÁRVILÁG
Szakított Sáfrány Emese és Hornyák Ádám: „Nem gondoltam volna, hogy előbb-utóbb idáig jutunk”
Egy ideje már különváltak útjaik, de a légtornász csak most közölte a hírt követőivel.

Link másolása

Sáfrány Emese Instagram-oldalán tudatta követőivel, hogy már egy ideje szétmentek párjával és kisfia édesapjával, Hornyák Ádámmal.

„Úgy látszik ez az év a szakítás éve… Nem gondoltam volna, hogy előbb-utóbb idáig jutunk és nyilvánossá kell tennem ezt a hírt, de sajnos Ádámmal már egy ideje különváltak útjaink. Egy közös célunk megmarad az életben, mégpedig az, hogy fiunkat szeretetteljes környezetben neveljük fel és a lehető legkevesebbet érzékeljen ebből a helyzetből. Valamiért így kellett alakulnia és most jött el az a pont, hogy lezárul egy fejezet a közös életünkben”

- írta bejegyzésében.

A légtornász megköszönte a közös éveiket Ádámnak és azt, hogy neki köszönhetően édesanya lett. Kisfiuk, Nolen tavaly júniusban született.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Összeházasodott Brooklyn Beckham és Nicola Peltz
Elképesztően drága esküvőt tartottak, becslések szerint 1,3 milliárd forintba kerülhetett.
Címkép: Instagram - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

David Beckham 23 éves fia, Brooklyn elvette Nicola Peltz színésznőt, most volt az esküvőjük - számolt be a Daily Mail. A hírek szerint hagyományos zsidó szertartással keltek egybe, a Peltz család felmenői miatt.

A férj, Brooklyn Beckham még egy szalvétába tekert poharat is összetört a sarka alatt, miután a rabbi összeadta őket.

A lap mutatott lesifotókat is, így kiderült, hogy az esküvőn jópár híresség jelen volt. Például a teniszező Serena Williams, Eva Longoria színésznő és Gordon Ramsay világhírű séf is. Egyébként Brooklyn Beckham is séfként próbál érvényesülni, de a Wikipedia szerint nincs igazán tapasztalata a főzésben, és semmilyen, ilyen irányú oktatásban nem vett részt.

Az esküvőn hat koszorúslány volt, köztük a 10 éves Harper Beckham is. A Daily Mail úgy számolt, hogy 1,3 milliárd forintnak megfelelő összeget költhettek az esküvőre.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Tóth Andi videón is megmutatta, milyen a jó asszony: fát vág
Az énekesnő kis nyári toppban, bakancsban állt neki, hogy megmutassa mire képes egy fejszével.

Link másolása

Fejszével a kezében pózolt Tóth Andi legújabb posztjában. Az énekesnő ennyit írt hozzá:

"Egy jó asszony. Fát vág."

Majd két képet és egy videót is mutatott arról, hogy kell "jó asszonynak" lenni:


Link másolása
KÖVESS MINKET: