/sztarvilag/sajat-kesevel-olte-meg-a-feleseget-ismerte-be-o-j-simpson-24-ev-utan/
NULL
hirdetés

SZTÁRVILÁG

Saját késével ölte meg a feleségét – ismerte be O. J. Simpson 24 év után

A Fox kamerái előtt tett vallomást közel negyedszázadnyi tagadást követően.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. március 10.

hirdetés

A szenzációs tv-műsorról, amelynek első részét vasárnap vetítik, Az elveszett vallomás (The Lost Confession) címmel a Daily Mail szerzett előzetes információkat.OJ amf

1994-ben egész Amerikát tartotta izgalomban a korábbi amerikaifutball-legenda, majd filmszínészként is népszerű Orenthal James Simpson ügye, aki megölte feleségét, Nicole Brownt és barátját, Ronald Goldman étteremtulajdonost. O. J. autós üldözését a tv-csatornák egyenesben közvetítették, az 1995. január 24-én kezdődő per 134 napon át vezető hír volt az amerikai médiában, az október 3-i ítélethirdetéskor még a New York-i tőzsde is leállt. Bár mindenki meg volt győződve Simpson bűnösségéről, végül felmentették, mert ügyvédeinek sikerült az ügy koronatanúját rasszistának bélyegezni.

O. J. tehát megúszta az "évszázad média-bűnperét", de 2007-ben mégis elítélték fegyveres rablásért, és bár 33 évet kapott, tavaly októberben feltételesen szabadlábra helyezték.

A Fox felvétele 2006-ban készült, ezért is emlegetik "elveszettnek". A beszélgetésben Simpson elmondja, hogy a gyilkosságokat megelőző hetekben "megharagudott" Nicole-ra a nő kábítószerezése miatt, és barátnőjére, Faye Resnickre, aki a filmben egyszerűen "kurvának" nevez. A feszültség éppen a gyilkosság napján érkezett forrpontjához, amikor Simpson szerint egy orvos elmondta neki, hogy a két nőt valószínűleg hamarosan elvonókúrára küldik.

O._J._Simpson_(210972434)O.J, Nicole és kislányuk - fotó: Wikipedia
.

Aznap este úgy döntött, hogy elmegy az asszonyhoz és felelősségre vonja. Vele volt egy barátja, akit "Charlie"-ként említ. Akkor borult el végleg az agya, amikor meglátott a házban egy számára ismeretlen férfit, Ronald Goldmant. A volt NFL-sztár elmondása szerint Nicole-lal ordítoztak, majd a nő egyszer csak elzuhant, és ekkor Goldman rátámadt egy, a lakásban talált késsel. Ekkor filmszakadás történt nála, és amikor magához tért, csupa vér volt. Charlie-val együtt elmenekült a helyszínről, otthagyva két gyermekét a halott anyjukkal.

hirdetés

A felvétel elején a film készítői hangsúlyozzák: bár a volt bajnok azt mondja, hogy „mindez csak feltételezés” , szavai „egyenértékűek egy vallomással”.

Az ügy a mai napig is folyamatosan foglalkoztatja az amerikai közvéleményt. Két évvel ezelőtt készült az ESPN dokumentumfilmje, az OJ: Made In America, amelyben Mike Gilbert, Simpson egykori játékosügynöke és jó barátja azt állította, hogy O. J. elmondta neki: nem akarta megölni a feleségét, és talán Nicole még mindig életben lenne, ha nem késsel a kezében fogadta volna őt. Később azonban hozzátette, hogy nem hiszi el ezt a történetet, és meggyőződése, hogy Simpson igenis azzal a szándékkal ment a házba, hogy megölje az őt elhagyó Nicole-t.

Az amerikai törvények szerint nem lehet elítélni senkit egy olyan bűntényben, amelyben egyszer már felmentették.

Simpson 2007-ben nagy felzúdulást okozó könyvet írt feltételes módbsn a gyilkosságokról: Ha én tettem volna: íme így történt (If I Did It: Here’s How It Happened) címmel. A megjelenés előtt azonban a Goldman-család egy korábbi polgári per nyomán megkapta a könyv kiadási jogát, így a család saját kommentárjaival látta el. A borítón a „ha” (if) szó alig volt látható, alcíme pedig A gyilkos vallomásai (Confessions of the Killer) lett.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


NULL
hirdetés
SZTÁRVILÁG

Szikora Róbert: „Számomra Orbán Viktor a világ egyik legnagyobb élő politikusa”

A zenész beszélt a családja múltjáról, a zenéről, a vallásról és a politikáról is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Szikora Róbert a Mandinernek adott interjúban beszélt a családjáról, az életéről, a zenéről és a politikáról is.

A család múltjáról elárulta: "Az apai nagyapám kint volt a gulágon. Okos fiú volt, megtanult kicsit oroszul, és ő tolmácsolt a fogva tartók és a rabok között, így hat év múlva haza is került. Apám cserkész volt, keresztény, még idős korában, a kommunista rendszerben is rövid nadrágban járt. Mindig azt mondta, azért, mert a cserkészek nem fáznak. Ahol csak lehet, keresztbe tettek neki. Nálunk kint volt a falon a Nagy-Magyarország térkép, kisgyerekként már tudtam, miért írta azt József Attila, hogy nem, nem, soha!"

A lap megkérdezte a 66 éves zenészt arról is, hogy miért szokta Orbán Viktor miniszterelnököt dicsérni a nyilvánosság előtt.

"Római katolikus, vallásos ember vagyok. Magyar és hazaszerető. Meggyőződésem, a jó Isten keze van abban, hogy egy olyan korban élhetek, amikor egy keresztény, katolikus országnak egy ilyen ember a vezetője, mint a miniszterelnök. Számomra Orbán Viktor a világ egyik legnagyobb élő politikusa, és hiába savazzák és próbálják lejáratni, nem lehet kiütni.

Sakkos példát hozva, Orbán Viktor hat lépéssel előrébb jár, mint a hazai liberálisok és baloldaliak, ráadásul velük ellentétben, van víziója. Ha ő nincs, ma itt lennének a migránsok. Nem kellenek a migránsok, van nekünk elég gondunk a baloldallal is" - válaszolta.

Ismerősei figyelmeztették, hogy ne politizáljon. Elmondása szerint "Vannak ismerőseim, akik azt mondták mostanában, „ne csináld Robi, ne állj bele a politikába, mert lefelezed a közönségedet". De szerinte "66 éves koromra engedtessék már meg, hogy kimondjam, amit gondolok!"

hirdetés

A hitéről is vallott a lapnak: "Kétségtelen, a siker tudja torzítani a személyiséget. Még kezdő zenész koromban a nagypapám mindig azt mondta nekem, kisfiam, ne legyél beképzelt. Pedig akkor kicsit az voltam, hiszen dobosként bármit eljátszottam és bárkit lejátszottam. Persze annyira sosem hajlottam el, hogy ne legyek tisztában vele, a képességeimet a jó Isten adta, és így annak is a lehetőséget, hogy sikeres ember legyek.

Én pedig sokszor lubickoltam a sikerben, de sosem felejtettem el a koncert előtt vagy után hálát adni mindezért az Istennek".

A zenész még most is aktívan dolgozik. Bevallása szerint: "az utóbbi hónapokban 15-20 számot írtam, két színpadi művön dolgozom. Szent Erzsébet története musical lesz... A másik musicalt pedig Gábor Zsazsa életéről írom". Ezen kívül ő lett az idén Magyarországon esedékes Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus arca, amely a keresztények nagy ünnepe.

Arról pedig, hogy elégedett-e, azt mondta: "Igen, a jó Isten kegyes volt hozzám, hiszen én csak egy rákospalotai kiscsávó vagyok, aki az apjára akart hasonlítani. Ezért lettem zenész, aki aztán hatalmas sikereket ért el a színpadon, akit Little Richard tüntetett ki, s aki a hírnöke lehet a keresztények nagy ünnepének. Kell ennél több?"

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

NULL
hirdetés
SZTÁRVILÁG
A Rovatból
hirdetés

Két évnyi házasság után válik Koncz Zsófia fideszes képviselő és férje

A Blikk információi szerint Koncz Zsófia és párja 2018-ban egy igazi álomesküvőn házasodott össze.
Címkép: MTI/Vajda János - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Két évnyi házasság után válik Koncz Zsófia fideszes képviselő és férje, Dávid - írta meg a Blikk egy neve elhallgatását kérő forrásra hivatkozva.

Koncz Zsófia tavaly októberben egy fontos választást nyert meg a Fidesznek. A motorbalesetben elhunyt édesapja, Koncz Ferenc képviselő után ugyanis a kormánypárt őt indította a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú választókerületben tartott időközi országgyűlési választáson, amelyen aztán ő kapta a legtöbb szavazatot.

A lap információi szerint Koncz Zsófia és férje 2018 áprilisában házasodtak össze Szerencsen. A pár igazi álomesküvőt tartott: napokra lefoglalták a szerencsi várat, hatalmas sátrat húztak fel, ötszáz fős vendégsereget hívtak, a várost pedig öt hintóval járta körül a család.

Két év házasság után azonban a válás mellett döntöttek. A lap információit Koncz Zsófia is megerősítette.

"Igen, a hír igaz – a házasság felbontásáról szóló döntésünket, hosszú utat bejárva, közösen, együttes akarattal hoztuk meg, minden kérdésben pedig vita nélkül állapodtunk meg. Az életünket – bár külön folytatjuk, mégis – egymást becsülve és továbbra is mindenben segítve kívánjuk mindezt tenni. Válásunk további részleteiről sem most, sem a későbbiekben nem kívánunk nyilatkozni, és arra szeretnénk kérni a sajtó munkatársait, hogy magánéletünk tiszteletben tartásával támogassanak bennünket. Köszönjük!"

- fogalmazott közleményében a fideszes képviselő.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés

Kucsera Gábornak újabb tetoválása lett, ám nem mindennapi mintát vállalt be

A kajakos kisfia rajzát tetováltatta magára, amin ketten, apa és fia állnak egymás mellett kézen fogva.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Kucsera Gábor testét eddig is nagyon sok tetoválás díszítette, de a napokban megint elment egy tetoválószalonba, amit követőivel is megosztott Instagram-storyjában.

Nemcsak egy, hanem két újabb tetoválást is beszerzett, először az egész lábát beborító mintákat egészítették ki, majd ezt követte egy másik tetkó, ami igazán aranyosra sikeredett.

A karjára kisfia, Beni rajzát varratta fel, ami őt és a kisfiút ábrázolja kézen fogva. Felettük pedig ez olvasható: "Beni és apa".

A világbajnok kajakozóról köztudott, hogy nagyon jó és szoros kapcsolatban van gyerekeivel, így azért nem olyan meglepő tőle ez a nagyon kedves szülői gesztus.

Forrás: Blikk

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés
SZTÁRVILÁG

Galambos Lajos: „Jó döntést hoztam, mikor elköltöztem a családomtól”

A zenész is elkapta a koronavírust, ezért most ideiglenesen Budapestre költözött, hogy megóvja a családját.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Galambos Lajos is elkapta a koronavírust, erre hivatkozva nem jelent meg hétfő reggel a Budaörsi Járásbíróságon.

A zenész a Blikknek elmondta, hogy nagyon megijedt, amikor tapasztalta magán a fertőzés tüneteit. Először hőemelkedése volt, majd lázas lett, és a végtagjai is zsibbadtak. Vasárnap pozitív lett a gyorstesztje, ezért egy PCR-tesztet is elvégeztetett, ennek még nem érkezett meg az eredménye.

Ügyvédje szerint Lagzi Lajcsit megviseli a betegség, ráadásul a családjáért is nagyon aggódik. Felesége, Boglárka különösen veszélyeztetett a koronavírus szempontjából, hiszen tüdőbeteg. A zenész ezért a biztonság kedvéért ideiglenesen elköltözött otthonról.

"A családom jól van, de távol tartom magam tőlük, nem akarom bajba hozni a szeretteimet, vagy adott esetben megfertőzni őket, főleg a feleségemet nem, aggódom érte. Ezért is döntöttem úgy, hogy egy időre Budapestre költözöm, ha pedig megjön a teszt eredménye és adott esetben pozitív lesz, akkor a családi ház egy elszeparált, külön bejárattal rendelkező részébe költözöm. Szerencsére alapvetően minden rendben, de meg vagyok zavarodva. Az biztos, hogy jó döntést hoztam, mikor elköltöztem a családomtól, hiszen ez a felelősségteljes viselkedés, hogy óvom őket"

- mondta Galambos Lajos.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: