hirdetés

SZTÁRVILÁG

Puskás Peti a legek embere, Adél megmakacsolta magát - ilyennek láttuk az X-Faktor Tábor 2. részét

Ha lenne sok pénzem, indítanék egy műsort, amely az X-Faktorból kidobott tehetségeket szedné össze, hogy megmutathassák, mennyire jók. Egy X-Faktor élőadásnyi simán kijönne belőlük.

Link másolása

hirdetés

Folytatódott a Tábor, még három mentornak kellett kiválasztania azt a 6 embert, akit magával visz a Mentorházba.

Elsőként Bye Alex és a fiúk következtek. Sajnos egyik kedvencem, a Körmendi János hasonmás Escobar elvérzett. Viszont ott lesz a mentorházban Balázs Alex – Alee, aki a célratörő, „Leszarom” című dalával lépet színpadra.

Lehetne a címe „Kamasz himnusz” is, végig az volt az érzésem, mintha a fiammal beszélgetnék. Viszont így, hogy már harmadszor hallottam a srácot, feltűnt: Alee egyik fő fegyvere az, hogy képes nagyon gyorsan, nagyon tisztán beszélni. Minden dalában van ilyen rész, ami nagyon jól szól és megemeli a produkciót.

Viszont egy idő után unalmas lesz, ha mindig erre épít. Pont olyan idegesítővé válhat, mind az olyan énekes, aki minden dalában scattel.

Kíváncsi vagyok, Alex kezd-e ezzel valamit, és hogyan állja meg a helyét Alee a „mankója” nélkül.

Kétségtelenül a mezőny egyik érdekes figurája Árvavölgyi Patrik. De mindent összevetve csodáltam, hogy Alec magával vitte a Mentorházba. Pedig én is megörültem, amikor kiderült, hogy Edit Piaf dallal készült. Egyfelől jó ízlésre vall, másrészt bevállalós, mert Edith Piaf minden idők egyik legnagyobb énekesnője és előadóművésze volt.

hirdetés

Sajnos, a Tábor első köréhez hasonlóan, most sem énekelt igazán jól. Sokadszor is hangsúlyozva, hogy nem vagyok szakember, szerintem neki nincs nagy hangja. Van egy tartomány, amin belül egész jól tud énekelni – ennek lehettünk tanúi a válogatón –, ami elég lehetne, ha ő egy olyan énekmondó szeretne lenni, mint Cseh Tamás vagy Bob Dylan. Csakhogy ő nem az.

Ha jól értem, Alex – mentor társai egyetértésével – azért vitte tovább, mert „jó forma”, karakter, egyéniség. De én ebben is kezdek kételkedni. Kétségtelenül szuper, hogy ennyire önazonos, ennyire jól érzi a bőrében magát annak ellenére hogy – efelől kétségem sincs – sok bántást, beszólást kaphat és még fog is kapni.

Ezzel együtt nem érzem rajta, hogy hű milyen nagy egyéniség lenne, nincs erős kisugárzása (vagy legalábbis én a tévén keresztül nem érzek ilyet), a hangját sem hallom különlegesnek.

Egy aranyos, az átlagnál érettebb és tehetségesebb kamaszfiúnak tűnik, de nem látom magam előtt, amint emberek százai rohannak a koncertjeire.

Tóth Roland tovább jutását inkább értem. Bár most nagyon hamisan énekelt, de a válogatón és a Tábor elején megmutatta, hogy tud énekelni, és neki valóban nagyon érdekes hangszíne van.

Rajtuk kívül a Pápai Joci dallal érkező Varga Norbert, Szajkó Attila és Mehringer Marcell került Alex csapatába.

A fiúk közül azt hiszem, Marcellt bírom a legjobban, remélem, messze jut az élő adásokban.

Összességében Alex választásaival sokkal nagyobb mértékben egyet tudtam érteni (vagy legalább elfogadni azokat), mint előző nap Laci esetében.

Következett Adél és a zenekarok. A Crush remekül elindította a kört, és „rajt cél győzelmet” arattak, vagyis rögtön leülhettek és ott is maradtak.

Ezután fura irányt vett a műsor. Adél sorba ültette le a finoman szólva kétes vegyértékű produkciókat. A sort a Kultúrkör kezdte, akik viccesnek szánt rap számukkal nem voltak túl ütősek.

A mentor fiúk haza küldték volna őket – „ez ciki volt” – de Adél megmakacsolta magát, mondván, hogy ő érez bennük valamit, ezért leültette őket, és el sem engedte a kezüket.

Következett a Voisingers kórus, akiket előző nap azzal engedtek tovább a mentorok, hogy legyen a kórusnak szólistája (vagy szólistái), akik kiállnak a többiek elég.

Ezt csak félig teljesítették. Úgy, hogy bizonyos pontokon egy-egy kórustag egyedül énekelte a dallamot, de a többiek között maradva. Senki sem nőtt a többiek fölé.

A mentoroknak ez persze nem tetszett, ők mindenképp valami Apáca Shows performanszt vártak volna. De Balásy Szabolcs egyértelművé tette:

olyan nem lesz, hogy egyetlen tagot kiemelnek a többiek közül szólistának.

Adél ennek ellenére adott nekik széket, de a Mentorházba végül nem jutottak be.

Hasonló sorsra jutott a The Wonder nevű duó, akiket a mentorok raktak össze az előző adás végén. Érthetetlen, hogy Adél miért ültette le őket (talán hogy dacoljon mentortársaival), mert harmat gyengék voltak.

A kőkemény, zúzós zenével érkező Avantgarde-ot viszont hazaküldte, pedig sokkal jobbak voltak nemcsak a The Wondernél, de a Kultúrkörnél is.

Az este pozitív meglepetése a Harmonies. A lánytrió, akiket szintén a mentorok hoztak össze. Elképesztően jól énekelték Gnarls Barkley Crazyjét, meg is kapták a Voisingers székét.

Adél csapata végül így alakult: Crush, Kultúrkör, Harmonies, The Palace, Beneath My Skin, DD Night.

A lányok hatosa állt össze utoljára. Nem megyek végig fellépőről fellépőre a programon, akit érdekel, nyilván látta vagy visszanézi az adást.

Puskás Peti lett a legek embere.

Először is, hozzá köthető az adás talán legmeghatóbb, legemberibb pillanata, amiért sok mindent megbocsátottam neki – lásd gagyi énekesek tovább juttatása a válogatóról –, amikor is személyes kedvencét, a kórusában éneklő Jankát kellett felállítania a székről.

Ugyancsak ő hozta meg az est legérthetetlenebb döntését, amikor felállította Laurát. Egyetlen magyarázatot tudok, miután Laura nagyon a műsor elején énekelt, Peti a végére elfelejtette, mennyire jó volt. Sokkal inkább vittem volna tovább őt, mint a rapper lányt, Hannát, vagy a régi táncdalfesztiválokat idéző Nagy Reginát.

Végül Petihez kötődik a legszenyóbb felállítás is. Petinek van érzéke a drámához, de egy ilyen kiélezett pillanatban nem a legkorrektebb elhitetni mindenkivel, hogy Szakács Erikát fogja felállítani, hogy aztán egy váratlan fordulattal Szabó Kamilla Lillát küldje haza.

Ugyanakkor nem kérdés, hogy Ferenczi Kamillának le kellett ülnie. Talán a legjobb hang a mezőnyben. Ha minden versenyző ilyen szintű énekes lenne, igazán jó színvonalú lehetne a műsor.

Rajtuk kívül Tabatai Nejad Flórával és Kovács Harmattal találkozhatunk jövő hétvégén.

A kiesők közül Laura mellett Kovács Kitti fog nagyon hiányozni, aki egyik kedvenc dalomat, a Creepet énekelte a Radioheadtől.

Szerintem van nála rosszabb Peti csapatában, de jövő hétvégén meggyőzhet a mentor, hogy tévedek.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
SZTÁRVILÁG

Dráma az X-Faktorban - Puskás Peti két versenyzőjét is elvesztette!

Az X-Faktor 2. élő adása igazán drámaira sikerült, több favorit is alulteljesített, és olyan versenyző is kiesett, aki pedig a mentoroktól széket kapott.

Link másolása

hirdetés

A mai műsorban sorra véreztek el a favoritok, hiszen Mehringer Marci és Tabatabai Nejad Flóra sem kapott széket a mentoroktól.

A székeken többször váltották egymást a versenyzők,

végül biztos továbbjutóként Alee, Kocsis Paulina és Ferenczi Kamilla lehet majd ott a 3. élő show-ban.

A veszélyzónából pedig Mehringer Marci, Mardoll és a The Harmonies jutottak tovább.

Tabataia Nejad Flóra viszont úgy tűnik a közönséget sem győzte meg, neki ugyanis véget ért az X-Faktor. A másik kieső pedig Nagy Regina Martina lett.

Az ő kiesése azért is volt nagy meglepetés, mert a New York, New Yorkot énekelve – Laci kivételével – meggyőzte a mentorokat, és széket is kapott tőlük, de végül a nézők szavazatai alapján át kellett adnia a helyét.

A 2. élő show tehát igazi drámát hozott, miután Puskás Peti egyszerre két versenyzőt veszített el.

hirdetés

A veszélyzónából pedig Mehringer Marci, Mardoll és a The Harmonies jutottak tovább.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
SZTÁRVILÁG

„Nagyon nehéz most” – könnyeivel küszködve nyilatkozott kiesése után Tabatabai Nejad Flóra

A 17 éves lányt az idei X-Faktor egyik nagy esélyesének tartották, a második élő show után viszont véget ért számára a verseny.

Link másolása

hirdetés

Óriási meglepetéssel ért véget a jubileumi X-Faktor második élő adása. A mentorok közül egyedül Puskás Petinek volt teljes a csapata, de szombaton két versenyzőjét is elveszítette, a műsortól ugyanis Tabatabai Nejad Flóra és Nagy Regina Martina búcsúzott.

Tabatabai Nejad Flóra múlt héten elbűvölte a mentorokat, kapott is egy széket, és biztos továbbjutóként került a második adásba. Flóra múlt szombaton Missh, Burai Krisztián és Opitz Barbi Háborgó mélység című dalát énekelte. Burai Krisztiánnak pedig annyira tetszett a produkció, hogy jelezte, szívesen készítene dalt a lánnyal. A második élő show-ban Flóra már a közös dalukat adta elő.

NEJAD FLÓRA X BURAI – Mocskos pénz

Produkciója viszont nem győzte meg a mentorokat, és ezúttal nem kapott széket, így a veszélyzónába került.

“Tisztában voltam vele, hogy ez a dal nem feltétlen fog mindenkinek tetszeni. Számítottam a mentorok kritikáira is, ezért nem ért akkora meglepetésként, hogy nem kaptam széket, de persze nagyon rossz érzés volt, hogy nem ülhettem le. Ekkor viszont még bíztam benne, hogy a nézők továbbjuttatnak, de sajnos nem így történt. Lehet, hogy sokan úgy érezték, mégsem állok még készen erre, mert elég fiatal vagyok, és még sokat kell fejlesztenem magamon, hogy elég önbizalmam legyen és jobban át tudjam adni magam a színpadon”

- mondta könnyeivel küszködve Flóra, aki azt is hozzátette, nagyon csalódott, de próbál pozitívan hozzáállni a dolgokhoz.

hirdetés
“Nagyon nehéz most...Valamilyen szinten boldog vagyok és hálás, hogy itt lehettem, és idáig eljutottam, mert nagyon jó embereket ismertem meg, Petivel is szoros lett a kapcsolatunk, mindig támogatott, sokat segített nekem. Másrészről viszont ott van az, hogy a többiek mennek tovább, én pedig már nem lehetek ott velük, nem járhatunk együtt a próbákra, nem tudjuk egymást úgy támogatni, mint korábban. De összességében próbálok úgy hozzáállni, hogy már ez is egy óriási dolog, hogy ez nem a vége, hanem sokkal inkább valaminek a kezdete. Az X-Faktorban nagyon sokat fejlődtem, rengeteget tanultam”

- fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogyan tovább a jövőben, Flóra úgy válaszolt: most vissza kell mennie tanulni, de szeretne tovább fejlődni az éneklésben, saját dalokat készíteni és koncertezni.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SZTÁRVILÁG

Puskás-Dallos Peti: Nagyon csalódott vagyok, és mérges is, szerintem most igazságtalanok voltak a nézők

Az X-Faktor mentora két versenyzőjét is elveszítette a második élő show-ban. Peti a műsor után nyilatkozott a Szeretlek Magyarországnak.

Link másolása

hirdetés

Drámai pillanatokkal zárult a jubileumi X-Faktor második élő adása. Puskás-Dallos Péter két versenyzőjét, Nagy Regina Martinát és Tabatabai Nejad Flórát is elveszítette. A két lány kiesése azért nagyon meglepő, mert korábban a mentorok is azt mondták, idén nagyon erős ez a kategória, Peti pedig nagyon bízott benne, hogy mentorálltjai sokáig menetelnek majd, mindhármukat el tudta volna képzelni akár a fináléban is.

Puskás-Dallos Peti a műsor után nyilatkozott a Szeretlek Magyarországnak.

“Nagyon csalódott vagyok, és mérges is, pedig mérges nem szoktam lenni, viszont szerintem most igazságtalanok voltak a nézők. Azt érzem, hogy nem a mai vagy az elmúlt hetek produkciói alapján ítéltek, hanem aszerint, hogy melyik versenyzőnek van már egy olyan saját dala, amit szeretnek, hallgatnak. Nagyon büszke vagyok rá, hogy az X-Faktorban sok saját dal születik, de azért bízom benne, hogy a későbbiekben vissza tudjuk fordítani, hogy az emberek főként azt értékeljék, ki hogyan teljesített az adott estén”

- fogalmazott a mentor, aki azt mondja, leginkább Regina kiesése lepte meg.

“Flóra esetében még el tudtam fogadni a kritikákat. Egy fantasztikus tehetségnek tartom, akinek még érnie kell ahhoz, hogy érzelmileg is képes legyen felnőni a feladathoz. Regina kiesése előtt viszont teljesen értetlenül állok. Nagyon ügyes volt, szerethető, a legkülönlegesebb figurája volt ennek az évadnak. Nála izgalmasabb, színesebb, jól éneklő egyéniséget nem igazán látunk a mezőnyben. Nem értem, hogy eshetett ki”

- mondta Peti.

Tabatabai Nejad Flóra a Burai Krisztiánnal közösen készített Mocskos pénz című, saját dalával lépett fel szombat este, Nagy Regina Martina pedig a New York, New York című számot adta elő. Flóra esetében a mentorok azt mondták, nem volt annyira átütő a produkciója, ByeAlex például úgy fogalmazott, szerinte a dal nem volt hiteles és önazonos, Gáspár Laci pedig arról beszélt, Flóra többször hamisan énekelt. A kritikák egy részével Peti is egyetértett.

hirdetés

Nagy Regina Martina produkciója sem aratott osztatlan sikert, Gáspár Laci és Puskás Peti között ki is alakult egy kisebb konfliktus emiatt. Laci azt mondta, szerinte nem volt jó a dalválasztás, Regina bizonytalannak tűnt, és ehhez a dalhoz “jobban ki kellett volna gyúrni az éneket”.

“Túlzásnak tartottam Laci kritikáját, ezért is álltam bele. A műsorban is említettem, hogy szerintem Laci részéről ebben taktika is volt. Ilyenkor már előjön, hogy széket kell hagyni másoknak, vagy hosszú távon meg kell gyengíteni egy-egy versenyzőt azzal, hogy elejtünk apró magvakat, amikre a nézők rá tudnak kapaszkodni”

- mondta lapunknak a műsor után Peti.

Regina végül kapott széket a mentoroktól, de csak úgy, mint a múlt héten, most is fel kellett állnia, és át kellett adnia a helyét. Mentora ekkor viszont még bizakodó volt.

“Nagyon megrázó pillanat volt, amikor Regit felállították. Megijedtem, de bíztam benne, hogy a mai teljesítménye alapján továbbjut, mert szerintem például Marcinál és Paulinánál is sokkal jobb volt. De sajnos ez nem így történt”

- fogalmazott Peti.

A mentor szerint ugyanakkor Flóra és Regina esetében is nagy dolog, hogy ilyen fiatalon idáig eljutottak, Flórának pedig már saját dala is készült, ráadásul az egyik kedvenc szerzőjével közösen. Peti azt mondja, mindkét lány nagyon tehetséges, szerethetőek, és bízik benne, hogy sok lehetőségük lesz még.

„Ne felejtsük el azt sem, hogy Kamilla még versenyben van és hiszek benne, hogy a döntőig menetelünk az én arany torkú fegyveremmel”

– tette hozzá Peti.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SZTÁRVILÁG

ByeAlex fejére festett, félbetört piros szívvel ült az X-Faktor zsűrijében

A mentor most is extrém megjelenésével dobta fel a műsort.

Link másolása

hirdetés

Már mi is megírtuk korábban, hogy a tegnapi adásban Tabatabai Nejad Flóra számára véget ért az X-Faktor, a másik kieső pedig Nagy Regina Martina lett.

ByeAlex a második élőshow-ban vörösre festett hajjal jelent meg. Ezt egy a halántékára festett félbetört szív is díszítette.

A mentortól megszokhattuk már, hogy gyakran változtatja külsejét, ez most is így történt. Egyébként már többször elmondta, hogy őt egyáltalán nem befolyásolja az emberek véleménye, teljesen szabadon vállalja önmagát.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: