SZTÁRVILÁG
A Rovatból
hirdetés

Molnár Áron kommentben szólt be Fördős Zének, amiért együtt dolgozik a Nutellával, óriási vita lett belőle

„Kérlek ne oktass, ne mondd meg, szerinted hogyan kell egy közszereplőnek viselkedni” – válaszolta Zé, utána pedig mindkét oldalon elindult az adok-kapok.

Link másolása

Fördős Zé még péntek este osztott meg egy posztot a Facebook-oldalán, amiben megköszönte a követőinek, hogy a Nutella világnapja alkalmából egy élő, közös főzés során rengetegen csatlakoztak hozzá.

"Nutellás-kókuszos-mogyorós császármorzsát csináltunk több százan együtt, én imádtam!! Köszi, hogy ennyien jöttetek!!"

- fogalmazott Zé a posztban.

A bejegyezés alatt viszont elindult egy hatalmas vita. A poszthoz ugyanis kommentelt Molnár Áron színész, aktivista, a noÁr Mozgalom alapítója, aki már hosszú ideje rendszeresen felszólal a klíma- és ökológiai védelem kapcsán. Zé posztjához is emiatt írt hozzászólást.

"Szia Zé! Nem ismerjük egymást. Én Molnár Áron vagyok, színész, aktivista, a noÁr alapítója.

Te nagyon sok emberhez eljutsz, jómagam is előszeretettel tanultam már tőled receptet. Az ismertség felelősség. Kérlek mielőtt beállsz a Nutella mellé, mindenképp csekkold az ökológiai katasztrófában betöltött szerepét, illetve a fenntarthatóságért tett lépéseit.

Azért nem linkelek semmit, mert bízom benne, hogy bepötyögöd a Google-be és utánajársz. Ahogy én is tettem ezt egy jó receptedért.

Nagyon kérlek tartsd szem előtt, hogy te sok embernél példaként járhatsz elől, ami óriási lehetőség, hogy szemléletet formálj és akár kiállj a klíma-és ökológiai védelemért. Ezért az sem mindegy mi szerepel egy #-ed után. Vagy milyen #-gel egészíted ki a posztodat.

Szép napot Neked!" - fogalmazott posztjában Molnár Áron.

Több kommentelő is beállt a színész mögé:

"Szép lenne, ha példát mutatnátok és nem támogatnátok a legnagyobb pálmaolaj felhasználót. Pénz beszél..."

"Hány Nutella landolt a puttonyban, hogy bevállaltad ezt a "píár" fogást? Bár eddig nem ismertelek, most kiderült, semmit sem vesztettem, hogy nem tudom, hogy itt "épp mi történik". Kíváncsi leszek, mennyit esik ezek után a népszerűséged - mert akinek van egy csöpp esze, nem fog az irányodba érdeklődést mutatni. További sikeres - Nutella mentes - főzőcskét kívánok!"

"Ezért fizetett valaki, vagy önszántadból reklámozol egy olyan terméket, amely a mai világban minden tudatos ember számára kritikus? Már csak azért is, mivel a terméknek ma már rengeteg olyan helyettesítője létezik, amelyben nem használtak pálmaolajat, ráadásul ízletes is. Ami felháborít, egy szakács, aki tudja, hogy ezrek követik a tevékenységét, ilyet megenged magának....ezért a posztért Németországban biztosan ízekre szedtek volna. A kommentekből látom, mennyire le vagyunk maradva. Főleg az olyanok akik kb. azt írják, kit érdekel, finom és kész...ők majd 20 év múlva magyarázkodhatnak a saját gyermekeiknek, miért is szartak bele...

A hülye viszontérvekre meg, hogy ne autózz, ne telefonozz stb. csak annyit tudok mondani, aki tudatosan él, az megpróbál minden téren tudatosan élni, de a mai társadalomban a barlangba nem igazán tudunk visszamenni, azonban amit helyettesíteni lehet környezettudatos termékkel, azt minimum megtesszük. Egy celebnek is minimum ezt kellett volna. Street Kitchen...kihúzva."

Azonban sokan nem értettek egyet Molnár Áron kommentjével és ennek is hangot adtak:

"Most tényleg???? Nincs más dolga sok embernek, mint belekötni Zébe??? Ebben sem több, sem kevesebb nincs, mint hogy egy jó kaját készített nekünk! Ennyi! Ez egy főzős csatorna! Nem várható el a termékkel, a gyártóval kapcsolatos "családfakutatás"! Ez pont ugyanolyan kaja, mint a többi. Aki akarja elkészíti, aki nem akarja, az nem. Teljesen mindegy, hogy milyen indíttatásból nem kér belőle!

Majd mindenki eldönti, hogy kéri, vagy nem! Ne tegyük már Zé vállára a Föld megmentését! Nem a pálmaolaj, vagy Nutella fogja Földet kizsigerelni! Attól, hogy tüntetünk a pálmaolaj ellen, nem fogják leállítani a Nutella gyártását! Fördős Zé! Elegánsan engedd el ezeket a hozzászólásokat! Az étel biztosan finom! Ennyi a lényege a fotónak! Várjuk a többi jó kaját is!"

"Nagyon remélem, hogy az itt Nutellával kapcsolatban hozzászólók a környezetvédelem érdekében a pandémia után nem teszik fel a hátsójukat egy repülőgépre nyaralgatás céljából. Gondoljunk a kerozinra milyen környezetromboló."

"Fúú emberek, mielőtt még leszednétek a keresztvizet is Zéről, azért elgondolkodhatnátok azon is, hogy egyébként sok cég próbál tenni a fenntarthatóságért. Nem védeni akarom a Ferrerot, én magam kifejezetten utálom a Nutellát, de nem biztos, hogy ugyanolyan a szemléletük, mint ezer évvel ezelőtt. A teflon serpenyő is elég környezetszennyezően készül (de gyanítom ezt itt mindenki tudja), remélem senkinek nincs otthon egy sem. Egyébként kifejezetten örülök, hogy ennyi zero waste/ökoháztartást vezető ember van ebben az országban, nekem nem ez a tapasztalatom mikor látom a bevásárlókosarakat".

Molnár Áron kommentjére Fördős Zé is reagált:

"Nagyon kedves tőled, hogy elmondod nekem a véleményed, de valójában itt az történik, hogy az én ismertségemet használva, kvázi a hátamon felmászva próbálsz elismerést szerezni magadnak mások előtt. Ha az emberekhez kívánsz szólni, kérlek tedd meg a saját felületeiden. Ha nekem akarsz tanácsot adni abban, hogy mit hogyan csináljak, legközelebb dobj egy üzenetet. Kérlek ne oktass, ne mondd meg, hogy szerinted hogyan kell egy közszereplőnek viselkedni. Még soha nem láttam az elismerő kommentjeidet semelyik társadalmi szerepvállalásom kapcsán, most pedig a semmiből előkerültél - kedvesen, bölcsen, polkorrekten. Nekem nem szimpatikus az ilyen. Neked is szép napot!"

A vitának azonban itt még nem lett vége, sokan ugyanis azt kritizálták ezután, hogy milyen stílusban válaszolt Zé.Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
Jada Pinkett Smith „soha” nem akart feleségül menni Will Smith-hez, még sírt is az esküvőn
Annyira mérges volt a helyzetre a színésznő, hogy zokogva vonult az oltár elé. A násznép nem értette, hogy mi történik.

Link másolása

Jada Pinkett Smith-nek esze ágában sem volt feleségül menni Will Smith-hez, írja a New York Post. A színésznő erről a facebookos Red Table Talk című talkshowban beszélt még 2018-ban.

„Olyan nagy nyomás nehezedett rám fiatal színésznő létemre, és még terhes is voltam, egyszerűen nem tudtam, mit tegyek. Soha nem akartam férjhez menni”

– mondta három beszélgetőtársának, vagyis a férjének, az anyukájának és lányának Jada Pinkett Smith.

A négy évvel ezelőtti műsorban a 21 éves Willownak elárulja azt is, hogy édesanyja erőltette rájuk az esküvőt, miután Jada teherbe esett azóta 23 éves fiukkal, Jadennel. Adrienne Banfield-Norris némileg másképp emlékszik a történtekre. A 68 éves színésznő szerint Jada valóban nem akart akkor még feleségül menni Willhez, de emlékei szerint szóba sem került, hogy lánya a házasság gondolatát általában véve is elutasítja.

Jada és Will végül az anyuka nyomására 1997-ben házasodtak össze Baltimore egyik festői külvárosában. A csodás helyszín ellenére az örömanya emlékeiben is úgy él, hogy nem ez volt minden idők legjobb hangulatú lagzija.

„Az esküvő szörnyű volt” – ismerte el Banfield-Norris. A lánya megbetegedett, ráadásul nem volt hajlandó részt venni semmiben, emiatt komoly zűrzavar alakult ki. Jada Pinkett Smith erre úgy emlékszik, hogy rendkívül ideges volt az esküvő miatt. Egy idő után annyira mérges lett a helyzetre, hogy zokogva vonult az oltár elé a násznép szeme láttára.

Ezzel szemben Will Smith élete egyik legfontosabb napjának írja le az esküvőt. A friss Oscar-díjas filmsztár ötéves kora óta készült a családalapításra, minden vágya volt a házasság.

A beszélgetésben végül Will és Jada arra jutnak, hogy minden körülmény ellenére jó döntést hoztak aznap. Adrienne Banfield-Norris pedig bocsánatot kért, amiért nem tartotta tiszteletben lánya akaratát, és amiért rábeszélte az esküvőre.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZTÁRVILÁG
Szakított Sáfrány Emese és Hornyák Ádám: „Nem gondoltam volna, hogy előbb-utóbb idáig jutunk”
Egy ideje már különváltak útjaik, de a légtornász csak most közölte a hírt követőivel.

Link másolása

Sáfrány Emese Instagram-oldalán tudatta követőivel, hogy már egy ideje szétmentek párjával és kisfia édesapjával, Hornyák Ádámmal.

„Úgy látszik ez az év a szakítás éve… Nem gondoltam volna, hogy előbb-utóbb idáig jutunk és nyilvánossá kell tennem ezt a hírt, de sajnos Ádámmal már egy ideje különváltak útjaink. Egy közös célunk megmarad az életben, mégpedig az, hogy fiunkat szeretetteljes környezetben neveljük fel és a lehető legkevesebbet érzékeljen ebből a helyzetből. Valamiért így kellett alakulnia és most jött el az a pont, hogy lezárul egy fejezet a közös életünkben”

- írta bejegyzésében.

A légtornász megköszönte a közös éveiket Ádámnak és azt, hogy neki köszönhetően édesanya lett. Kisfiuk, Nolen tavaly júniusban született.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Összeházasodott Brooklyn Beckham és Nicola Peltz
Elképesztően drága esküvőt tartottak, becslések szerint 1,3 milliárd forintba kerülhetett.
Címkép: Instagram - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

David Beckham 23 éves fia, Brooklyn elvette Nicola Peltz színésznőt, most volt az esküvőjük - számolt be a Daily Mail. A hírek szerint hagyományos zsidó szertartással keltek egybe, a Peltz család felmenői miatt.

A férj, Brooklyn Beckham még egy szalvétába tekert poharat is összetört a sarka alatt, miután a rabbi összeadta őket.

A lap mutatott lesifotókat is, így kiderült, hogy az esküvőn jópár híresség jelen volt. Például a teniszező Serena Williams, Eva Longoria színésznő és Gordon Ramsay világhírű séf is. Egyébként Brooklyn Beckham is séfként próbál érvényesülni, de a Wikipedia szerint nincs igazán tapasztalata a főzésben, és semmilyen, ilyen irányú oktatásban nem vett részt.

Az esküvőn hat koszorúslány volt, köztük a 10 éves Harper Beckham is. A Daily Mail úgy számolt, hogy 1,3 milliárd forintnak megfelelő összeget költhettek az esküvőre.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Tóth Andi videón is megmutatta, milyen a jó asszony: fát vág
Az énekesnő kis nyári toppban, bakancsban állt neki, hogy megmutassa mire képes egy fejszével.

Link másolása

Fejszével a kezében pózolt Tóth Andi legújabb posztjában. Az énekesnő ennyit írt hozzá:

"Egy jó asszony. Fát vág."

Majd két képet és egy videót is mutatott arról, hogy kell "jó asszonynak" lenni:


Link másolása
KÖVESS MINKET: