/sztarvilag/nem-betegseg-olte-meg-a-pop-sztart/
hirdetés

SZTÁRVILÁG

Kiderült, hogyan halt meg George Michael

Csak egy nappal később találtak rá a holttestére.
hirdetés

A Wham! duó egykori tagjáról eddig úgy tudta a világ, hogy 2016. karácsonyán halt meg, 53 éves korában, természetes okok miatt. Fadi Fawaz fodrász azonban, akivel Michael együtt élt, most a a Sunhoz eljuttatott e-mailekben elárulta, hogy a Michael egy nappal korábban, tehát Szentestén, édesanyja születésnapján maga vetett véget életének és ez már az ötödik öngyilkossági kísérlete volt.

Holttestét viszont csak másnap találták meg.

A tavaly márciusban közzétett törvényszéki orvosi jelentés szerint a popsztár szívnagyobbodás és zsírmáj következményeibe halt bele.

A hatóságok soha nem tették közzé a halál beálltának időpontját, miként arról sem került semmi nyilvánosságra, hogy végeztek-e a holttesten toxikológiai vizsgálatot – jegyzi meg a a Daily Mail. Ugyanakkor már korábban is terjedtek hírek az öngyilkosságáról, és arra is fény derült, hogy George-ot súlyos családi örökség is nyomasztotta: nagyapja és egyik nagybátyja is így végezte.

A 45 éves Fawaz mostani vallomását így indokolta: „Belefáradtam abba, hogy az emberek állandóan arról faggattak, hogy mi történt karácsony napján.” A fodrász szerint az, hogy George éppen ezt a napot választotta, hogy végezzen magával, sok mindent megmagyaráz.

hirdetés

Az énekes nagyon erősen kötődött édesanyjához, Lesley Harrisonhoz, aki 1997-ben halt meg alig 59 évesen rákban.

Fawaz azt állítja, hogy másnap, ebédidő körül fedezte fel a popsztár holttestét házában, a dél-angliai Goringban, és hogy előző éjjel George autójában aludt.

Fadi jelenleg az énekes 105 millió fontos vagyonának őt megillető részéért pereskedik, és jelenleg is abban a londoni, Regent Park-beli házban lakik, amit egykor George Michaellel osztott meg.

A görög származású, londoni születésű Georgios Kyriacos Panayiotou a 80-es évek elején tűnt fel Andrew Ridgeley-vel duóban. A Wham!-nek olyan slágerei voltak, mint a Young Guns, a Wake Me Up Before You Go-Go, az Everything She Wants és Careless Whisper, amely 25 országban volt listavezető. Szólóban legnagyobb sikereit 1987-ben aratta, amikor a soul-királynő Aretha Franklinnel énekelt duót, és amikor megjelent a Faith című albuma, amelyről különösen a címadó dal, vagy a botrányosnak tartott I Want Your Sex vált nagy slágerré.

Ugyancsak nagy visszhangja volt az 1990-ben megjelent Listen Without Prejudice című albumának, amelynek nem titkolt szándéka volt, hogy George Michaelt végre komoly művészként értékeljék. Ezeket a sikereket azonban soha többé nem tudta megismételni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk