hirdetés

SZTÁRVILÁG

Néhány hónap alatt többször is hajszálon múlt Brian May élete

Szívrohamon, érelzáródáson, gyomorvérzésen van túl a Queen alapítója.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 28.

hirdetés

Kijutott az idén a bajból Brian May-nek. A Queen együttes 73 éves alapító-gitáros zeneszerzője már májusban elárulta, hogy súlyos szívrohamot kapott, de október elején megint hajszálon múlt az élete. Kertészkedés közben elesett, és a kórházban derült ki, hogy sokkal nagyobb a baj, mint egy egyszerű farpofa-sérülés. Három verőere is elzáródott, ezért életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Három stentet ültette be neki, amelyek révén kinyíltak az artériái.

És még ezzel sem volt vége a legendás angol muzsikus hányattatásainak: a szívére kapott gyógyszerek különböző komplikációkat okoztak neki, köztük egy gyomorvérzést.

„Nagyon sok vért vesztettem, elszállt minden erőm, szinte mozdulni sem tudtam – nyilatkozta May a Good Morning Britain című tv-műsorban – és emellett még isiászom is lett, amelyhez képes a szívműtét semmiség volt”.

Mindezek után May még azt is elképzelhetőnek tartja, hogy elkapta a koronavírust és ezt kardiológusa sem zárja ki – írta CNN

Brian May 1970-ben alapította meg Freddie Mercury-vel a Queen együttest, amely egyedülálló hangzásvilágával, amelyet egyfelől Mercury éneke és a tökéletesen kidolgozott vokálok, másfelől Brian saját kezűleg készített gitárjának már-már szimfonikus hangfűzérei adtak, a rock-történet egyik meghatározó együttese volt. Freddie 1991-ben bekövetkezett halála után May és a dobos Roger Taylor próbálják életben tartani az együttest különböző énekesekkel.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk