hirdetés

SZTÁRVILÁG

Megszólalt Woody Allen felesége: megvédte férjét, és szerinte Mia Farrow kegyetlen, szívtelen, nemtörődöm anya volt

Évtizedes hallgatását törte meg Soon-Yi Previn, Mia Farrow fogadott lánya.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. szeptember 17.

hirdetés

A 47 éves, koreai származású hölgy a New York Magazine Vulture mellékletének adott interjúban nem csupán férjét vette védelmébe az ellene és örökbe fogadott lánya, Dylan elleni állítólagos erőszak ügyében, hanem nevelőanyjáról, Mia Farrow-ról, Allen korábbi élettársáról is alaposan leszedte a keresztvizet.

Soon-Yi és az amerikai író-rendező viszonya 26 évvel ezelőtt kezdődött, amikor Allen még Farrow-val élt együtt. Korábban soha nem nyilatkozott múltjukról. Most Dylan újra előhozott vádjai miatt döntött a megszólalás mellett. A beszélgetést Daphne Merkin újságírónő dolgozta fel, aki cikkében Allen és Soon-Yi mellett foglal állást, és nem is tagadja, hogy Woodyval negyven éve jó barátok.

A kislányt a színésznő 1978-ban adoptálta. Az akkor ötéves Soon-Yit az utcáról szedték fel. Farrow azt kérte tőle, hogy mondja magnóra, hogy egy koreai prostituált lánya, és hogy az anyja verte őt. Ő azonban erre nem volt hajlandó. Már az első fürdetése is durvára sikerült, Mia egyszerűen beledobta őt a vízbe. Később az is sokkot okozott neki, hogy minden empátia nélkül akarta beleszoktatni őt egy idegen ország életébe és annak nyelvébe. „Fakockákra írt betűkkel akarta nekem megtanítani az ABC-t. Ha nem feleltem helyesen, hozzám vágta őket. Hogy lehet tanulni ilyen nyomás alatt?” Egyébként is gyakran verte őt, pofozta, vagy hajkeféjével fenekelte el. Amikor Allen randevúzni kezdett Farrow-val, kezdetben gyűlölte őt, mert nem tudta elképzelni, hogy egy ilyen gonosz nőt hogyan lehet szeretni, és azt hitte róla, hogy ő is olyan. Aztán meg azért gyűlölte, mert a férfi megállapította, hogy a kislány „rendellenesen félénk”, és pszichiáterhez akarta küldeni.

Previn szerint Mia elhanyagolta anyai teendőit, hogy amikor ő összejött Woody-val, semmi más nem vezérelte, csak a bosszúállás. A színésznő, aki Allen több filmjének is főszereplője volt, 1992-ben fedezte fel a lányról készült meztelen Polaroid-fotókat a rendező otthonában. Merkin még azt is felidézi, hogy Farrow egy olyan Valentin-napi üdvözletet küldött élettársának, amelyen egy családi fotót helyezett el egy virágokkal díszített szíven, és a virág tövisei átszúrták a gyerekek szívét, saját szívébe pedig a képen egy valódi kést döfött.

Allen és Farrow, akkoriban három gyermeket neveltek: az örökbe fogadott Dylant és Mosest, valamint közös gyermeküket, az azóta neves újságíróvá vált Ronant. Miának volt az előző, André Prévin karmesterrel kötött házasságából három saját gyermeke, valamint két örökbe fogadott, akik közül az egyik Soon-Yi volt.

hirdetés

„Mia kiszámíthatatlan volt. Megértem, hogy dühös lett, minden oka megvolt rá. De olyan volt, mint egy örvény, ami magával ránt mindent” – mondta Soon-Yi.

A Dylannel szembeni erőszak állítólag ugyanezen év augusztusában történt. Az ügyet kivizsgálták, és nem találták bizonyítottnak a vádat, a vizsgálóbíró azonban eltiltotta Allent a gyermek felügyeletétől, sőt, még a láthatási jogtól is. Később a New York-i állami gyermekvédelmi hatóságok egy második vizsgálatot is végrehajtottak, de bizonyítékot az erőszakra vagy a bántalmazásra ezúttal sem találtak. Az elmúlt hónapokban a #MeToo kampány ismét felszínre hozta esetét.

Soon-Yi és Woody szerelme akkor kezdett el bimbózni, amikor a lány 11.osztályos lett, és elkezdett nevelőapjával a New York Knicks kosárlabda-meccseire járni. A rendező azonban csak akkor fedte fel igazi érzelmeit, amikor a molesztálás-ügy miatt 1992 augusztusában sajtókonferenciát tartott.

A cikkben maga Allen is megszólalt: „Pária vagyok. Az emberek azt gondolják tólam, hogy Soon-Yi apja vagyok, aki megerőszakolta, majd feleségül vette kiskorú, fejlődésben visszamaradt lányát”.

Ugyancsak nyilatkozott a pszichológussá lett Moses Previn, aki szerint Farrow nevelési stílusára jellemző volt, hogy csak azt tehették, amit nevelőanyjuk akart, hogy az „örökbefogadás mézeshetei után hamar lehullt a fátyol.”

Dylan Farrow viszont dühödten válaszolt a cikkre, amely szerint tele van szándékos hamisításokkal, és ismét azt állította, hogy Allen molesztálta őt annak idején.

A lányt különösen a cikk szerzőjének egyoldalú elfogultsága háborította fel, amellyel kétségbe vonta az áldozat szavahihetőségét.

Dylan mellé állt Ronan is. „Mindent Mia Farrow-nak köszönhetek, az odaadó anyának, aki pokolra ment a családjáért, miközben szeretetteli otthont teremtett nekünk. De ez sosem állította meg Woody Allent és szövetségeseit, hogy kitaláljanak történeteket anyám megalázására, hogy eltereljék a figyelmet a nővérem elleni erőszakról” - írta, külön kárhoztatva a New York Magazine-t, hogy partner lett a tények meghamisításában és hogy nem közölték Dylan válaszát. „Az erőszak túlélői ennél többet érdemelnek” - idézte a a Daily Mail .

.

.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk