hirdetés

SZTÁRVILÁG

Meghan Markle-nél csak a szexbotrányba keveredett András herceget kedvelik kevésbé a britek a királyi családból

Továbbra is Erzsébet királynő a legnépszerűbb, Harry hercegék jócskán lecsúsztak a listán a közvéleménykutatás szerint.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 29.

hirdetés

II. Erzsébet népszerűsége továbbra is töretlen a britek körében, Harry herceg és Meghan Markle azonban egyre népszerűtlenebb - derült ki egy új felmérésből.

A YouGov időről időre elkészíti a brit királyi család népszerűségi statisztikáit, amely most az eddigi időszakokhoz képest nagy változáson ment át.

Nem az élen történt változás -

II. Erzsébet királynőtől elvehetetlen az első helyezés, a britek 83 százaléka vélekedik pozitívan a jelenlegi uralkodóról, amely a márciusi 79-ről nőtt négy százalékot.

Nem meglepő módon Harry herceget és Meghan Markle-t érinti a népszerűség-csökkenés: Vilmos öccse kifejezetten népszerű volt még tavaly - a britek 71 százaléka kedvelte a másodszülött herceget -, azonban a tavaly év végi bejelentés, miszerint feleségével visszavonulnak a királyi családtól nagyban csökkentette népszerűségét, a bejelentés után közvetlenül 55 százalékon állt, most már csak 47-en.

hirdetés

Feleségét még kevésbé kedvelik: Meghan Markle népszerűsége 55 százalékról zuhant 38-ra. Nála már csak egy személyt kedvelnek kevésbé a britek a királyi családból: a szexuális zaklatásos botrányban nyakig benne ülő András herceget, akit érhető módon a britek 80 százaléka negatívan ítél meg.

A királynőt egyébként Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegné követi a népszerűségi sorban (80 és 76 százalék), amely eddig is nagyjából ugyanilyen magas volt. Ráadásul róluk véli a legtöbb brit, hogy ők lesznek az elkövetkező étvizedekben a legfontosabb tagjai a királyi családnak. Károly herceg népszerűsége stagnált (a britek 59 százaléka kedveli), a korábban meglehetősen népszerűtlen Camilláé viszont nőtt, jelenleg 44 százalékon áll.

A közvéleménykutatás során azt is megkérdezték a britektől, hogy ki kövesse II. Erzsébetet a trónon: a válaszadók többsége Vilmos szeretné (41%) apja, Károly helyett (37%).


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk