SZTÁRVILÁG

Majoros Hajni: „A mindennapokban házisárkány vagyok”

Majka felesége őszintén beszélt a gyereknevelésről, az elveiről és arról, mi történik, ha az édesapa este hazaér.

Link másolása

Mint arról mi is írtunk, Majka és családja egy egzotikus helyen búcsúztatta az óévet.

A rapper felesége, Hajni a HOT! Magazinnak elárulta, hogy most ébredt rá arra, hogy a gyerekei már nem igényelnek akkora odafigyelést.

„Nem telt el úgy nap, hogy ne gondoltam volna arra, mennyire jó érzés. Ez volt az első olyan utazásunk, ahol már nem kellett mindenben alkalmazkodnom a gyerekekhez, már nem én voltam az utolsó helyen.

Míg korábban egy vacsorához például először mindenkit felöltöztettem, rám pedig a legvégén került sor, és csak sebtében felkaptam egy ruhát és feltűztem a hajamat, most azt vettem észre: van időm sminkre, frizurára, fel tudok szépen öltözni"

- mesélte a lapnak. Az is örömmel tölti el, hogy:

"Nem kell egész nap azon aggódnom, hogy a fiúk meddig mehetnek be a vízbe, már a kisebbik, Olivér után sem kellett rohangálnom.

Hirtelen rájöttem: egy korszak véget ért!

A hatéves Oli is egész nap focizott a parton a bátyjával és a nagyobb gyerekekkel, nem messze a szállástól, nem volt már szükség arra, hogy vigyázzak rá"

– mesélte.

Hajni ugyan örül annak, hogy jut már idő magára is, de azért néha elfogja a nosztalgia, hogy milyen volt, mikor még picik voltak a fiai.

„Marcit sokat kellett altatnom, ringatnom, ötéves koráig bebújt mellénk. Ezért kialakult egy meseolvasós, összebújós, mondókás rituálénk, ami Olinak is megtetszett, és egy idő után ő is kérte. Az utóbbi évben ezek az édes »énidők« heti három alkalomra korlátozódtak, a mostani utazással azonban felborult a rituálénk, a gyerekek nem szóltak, hogy menjek... Először örültem, de bevallom, egy kicsit hiányzik is” – árulta el.

De azért van, ami nem változott meg köztük:

"Marci már 11 éves múlt, de a mai napig jön és megölel, puszit ad, ami az ő korosztályában már nem annyira jellemző. A kicsi látja, és ő is jön. A mindennapokban »házisárkány« vagyok ugyan, mégis a mai napig hozzám bújnak a fiaim"

– árulta el. Mesélt arról is, hogy azért vannak szabályok is az életükben:

„Szabályok vannak, ezek betartását megkövetelem a gyerekektől, amúgy eluralkodna a káosz. Alapvetően rend van, de amikor apa hazajön, előfordul, hogy borul minden, főleg, ha Peti este kilenckor érkezik. Olyankor apa káoszt csinál, mert a fiúk felpörögnek, én pedig alig tudom leállítani őket. Ha Peti tartósabb ideig otthon van, ő is ugyanúgy részt vesz a rend fenntartásában: fontos, hogy összedolgozzunk”.

A gyereknevelésről is őszintén beszélt:

„Egyikünk sem dúskált a pénzben gyerekkorában. Hála Istennek, most megtehetjük, hogy a gyerekeinknek megadjuk azt a pluszt, ami mindannyiunkhoz hozzáad és fontos tapasztalatokkal gazdagít: az utazást. Oli imád repülőre ülni, nagyobb boldogságot egyik játék sem ad ezeknél a közös kalandoknál. A gyerekeink pedig nem követelőznek: megértik, ha nemet mondunk.

Nem kapnak különösebb súlyt a márkák: én ugyanúgy megveszem a filléres cipőt is, csak jól nézzen ki és legyen kényelmes. Az apukája úgyis megveszi a menőt, azt viszont én mondom meg, mikor mit viseljenek”.

„Az újonnan felmerülő nevelési kérdéseket megbeszélem a baráti társaságban lévő szülőkkel, akiknek hasonló korú gyerekeik vannak. Ösztönösen csinálom, de úgy látom, működik!

Próbálom úgy nevelni őket, hogy együtt is legyenek, de külön is. Hangsúlyozom, hogy adjanak teret egymásnak. Annak idején én voltam a legidősebb testvér, nekem ez nem adatott meg: mindig rám voltak bízva a kisebbek.

Olit tanítom, hogy ne provokálja Marcit, aki már nagyobb, nyugodtabb. Neki már megengedek bizonyos dolgokat, például tízéves kora óta van telefonja. Olinak erre még várnia kell. A nagyobb már elvonul, olvas, szüksége van az egyedüllétre. Ugyanakkor sok mindent tudnak együtt is csinálni. Marcinak figyelnie kell arra, hogy ha a nagyobbakkal van, ne közösítse ki az öccsét. A foci mindkettőjük hobbija. Olit is leigazolták a kisebb korosztályba. Szüksége is van rá, mert – akárcsak az apukája – nem tud megülni a fenekén. Külsőre ugyan rám hasonlít, de belsőre tiszta apja, Marci pedig fordítva” – mesélte Hajni.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
Fordulat! Mégsem válik Peller Mariann és férje?
A műsorvezető és Juni György a hivatalos válási procedúrát mindenesetre még nem indította meg.

Link másolása

Nemrégiben mi is hírt adtunk róla, hogy testvére, Anna után Peller Mariann is bejelentette, hogy véget ér házassága. A műsorvezető-színésznő és férje, Juni György 12 év házasság után döntöttek úgy, hogy külön utakon folytatják.

Legalábbis eddig így tűnt. Most azonban fordulat állhatott be kapcsolatukban. A Blikk információi szerint

úgy tűnik, sikerült túllépniük a sérelmeken, hiszen újra közelednek egymáshoz, sőt, talán még arra is van remény, hogy újrakezdjék a házasságukat.

A lap egyik olvasója együtt látta kirándulni a házaspárt és két fiukat pünkösdvasárnap Esztergomban.

„Nagyon meglepődtem, amikor megláttam őket, mert már hónapokkal ezelőtt arról olvastam, hogy nem élnek együtt. Ehhez képest olyanok voltak, mint egy igazi család. Jókedvűnek tűntek, Mariann és a férje között sem volt érezhető a feszültség, pedig korábban lehetett arról hallani, hogy nem volt békés az elválás. Talán követik a nővéréék, Peller Anna és Lukács Miki válásának példáját, és ők is hasonlóan jó viszonyra törekszenek” – fogalmazott az „olvasóriporter”.

A Blikk nem érte utol sem Pellert, sem Junit, de azt megtudták: a pár még nem indította el a hivatalos válási procedúrát, hiába élnek hónapok óta külön.

„Mariannék megpróbálják megmenteni a házasságukat. Az az igazság, hogy a szakítás is eleve egy hosszú folyamat volt náluk. Semmit sem kapkodnak el, ezt jól példázza, hogy még a válókeresetet sem nyújtották be, pedig tavaly októberben jelentették be, hogy külön utakra lépnek”

– nyilatkozta a lapnak egyik barátjuk.

„Mostanában egyre több a közös családi programjuk a gyerekekkel négyesben, amely mindenképpen biztató. [...] Bízom benne, hogy sikerül nekik, vannak jelek, amelyek azt mutatják, lehet esély a békülésre. Szurkolok nekik” – tette hozzá.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
SZTÁRVILÁG
Vitézzé avatták Varga Viktort, elárulta, mivel érdemelte ki a címet
„Büszke vagyok, és boldog” – írta a zenész, aki egy videót is közzétett a nagy eseményről.

Link másolása

Varga Viktort vitézzé avatták – erről a közösségi oldalán számolt be a zenész.

Bejegyzésében azt írja, június 3-án, Budapesten, a Szent Flórián templomban volt az esemény.

„Végig extatikus élményben volt részem, de mikor a

-Vitézzé avatlak!

-Hazámat szolgálom! - mondatot kiejtettem, valami igazán erős áhitat lett úrrá rajtam” – mesélte.

Azt is lemagyarázta, mióta ilyen fontos neki a magyarságérzés:

„Eddig is foglalkoztam a magyarsággal, a hagyományainkkal, a nemzeti érzésekkel és identitással, de mióta saját szeletem van a magyar földből, még inkább érzem fontosságát, hiszen igazán összefonódtam vele. Hatalmas megtiszteltetés, hogy a rend tagjai tudtom nélkül figyelemmel kisérték munkásságomat és bizalmukkal megajándékoztak, tudtom nélkül.”

Úgy érzete, hogy bárhol a világban, ahol eddig járt, az ott élők „Ismerik, tisztelik, szeretik, és használják a hagyományaikat és jellegzetességeiket, mi több benne élnek… mindig mikor hazatértem, inspirált voltam és kerestem, keresem a mi elfeledett értékeinket, s próbálom felidézni, amiket generációkon át feledtettek nagyszüleinkkel, szüleinkkel.

Rendkívül régre visszanyúló őskultúránk van.”

A zenészt éppen ezért tette boldoggá a Nemzeti Lovasszínház felkérése, hogy írja meg a Fehérlófia című musicalt. Ehhez „összevásárolva ősi magyar hangszereket, felkutatva és feljátszva régi dallamokat. Valahogy így indult el bennem a nemzeti öntudat… ezt követve az élet számtalan hasonló építő lehetőség elé állított:

- Trianon Múzeum felkérésére dalszerzés

- Nemzeti Cirkusz Himnuszának megírása

- Terror Háza tárlat vezetés

- Himnusz újra éneklése

- Hazám, Hazám újraéneklése

- Otp Oktatási központ felkérésére előadások középiskolásoknak

- Totem, magyar tv műsor ősközösség építés szociológiai kísérlet első helyezettje lettem @tv2official

- Hagyomány őrző életmód jurtában

- Lovas akrobata képzés és előadások a Nemzeti Lovas Színházban.

És azt hiszem feladatom lett minden más mellett értékeink megmutatása és életben tartása! Büszke vagyok, és boldog!”

- írta Varga Viktor.

VIDEÓ: Az avatásról

Varga Viktor nemrégiben komoly sikert ért el a Bank bán híres áriájának elénkelésével:

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SZTÁRVILÁG
Kiszel Tünde teljesen elérzékenyült lánya, Donatella diplomakoncertjétől
Meghatódva, könnyes szemmel hallgatta gyermeke különleges előadását.

Link másolása

A minden évben kiadott naptárjairól ismert Kiszel Tünde a lánya diplomakoncertjéről mutatott meg néhány fotót az Instagram-oldalán.

Donatella modell karrierje után kezdett el operaénekesnek tanulni, és mint azt korábban megírtuk, felvételt is nyert a Zeneakadémiára.

Hunyadi Donatella 2020 óta tanul a Zeneakadémián, azóta több komolyzenei koncertet adott már és most eljutott a diplomakoncertjéig is - írta meg a 24.hu.

Donatellát Kiszel Tünde is gyakran elkíséri az előadásaira, múlt hétvégén is ott volt a diplomaelőadásán.

"Tegnap volt Donatella diplomakoncertje a Zeneakadémián! Leírhatatlan, amit most érzek! Köszönöm, Istenem, hogy ezt megérhettem! Meghatódva, könnyes szemmel hallgattam Donatellát…"

- írta bejegyzésében Kiszel Tünde.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SZTÁRVILÁG
Galambos Lajos betegsége miatt szabadulhat a börtönből, ügyvédje szerint otthon töltheti le büntetését
A zenész jogi képviselője úgy véli, hogy Lajcsi környezete tudná biztosítani a szükséges feltételeket a házi ápoláshoz.

Link másolása

Elképzelhető, hogy a börtön helyett az otthonában tölthesse le a büntetése hátralévő részét Galambos Lajos - ezt a zenész ügyvédje mondta el hétfőn reggel Sebestyén Balázséknak a rádióban.

A zenész - egészségi állapota miatt - ugyanis speciális ellátásra szorul. A most - 3 év 6 hónapos - büntetését töltő Lajcsi nem tud szilárd ételt enni, és egyre inkább magába fordul.

Az állapotára hivatkozva kérte ügyvédje, hogy lakásában ápolhassák:

"Benyújtottam az otthonápolási őrizetre a kérelmet. Ez egyébként egy viszonylag új jogintézmény és várjuk, hogy a büntetés-végrehajtás ezzel kapcsolatban elkészítse a saját álláspontját. A BV orvosának kell megállapítania, hogy a fogvatartott megfelel-e a jogszabályi előírásoknak és fontos, hogy legyen egy olyan személy, aki írásban vállalja, hogy gondozza a beteget, ha kikerül. Ügyfelem esetében álláspontunk szerint a feltételek maradéktalanul teljesülnek"

– mondta el Dr. Csontos Zsolt ügyvéd.

Hozzátette:

"Laikusként pedig mindenki beláthatja, hogy nem szolgál büntetési célt, ha valaki folyamatosan egy betegszobám van elhelyezve a börtönben"

- írja a Borsonline.

"Tegyük ezt tisztába. Lajcsi nem a saját döntése alapján nem eszik rendesen, vagyis nem sztrájkol. Arról van szó, hogy az egyik betegsége miatt, szilárd táplálékot nem tud fogyasztani. A szabad életben volt egy speciális étrendje, amit speciális eszközökkel készítettek el, vagyis pépesítették az ételt. Ez a lehetőség bent nem adott. Egy ideig küzdött a benti ételek leturmixolt változataival, de elég gyomorforgató így a lebbencsleves, vagy a mákostészta. Feladta és azóta próbálja eredeti állagában fogyasztani az ételeket".

A lap szerint a zenész eddig "gyakorlatilag egyetlen percet sem töltött a számára kijelölt körletben, mióta bevonult a baracskai büntetésvégrehajtási intézetbe".


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk