SZTÁRVILÁG
A Rovatból
hirdetés

Kiderült, milyen szót tilos kimondania a Vilmos herceg gyerekeivel foglalkozó dadának a palotában

Arra is fény derült, hogy milyen szigorú szabályai és hasznos trükkjei vannak a hercegi párnak a gyereknevelésben.

Link másolása

Vilmos herceg családjának kis létszámú személyzetének elengedhetetlen részévé vált Maria Borrallo, akit a hercegi pár azért fogadott fel, hogy segítsen vigyázni a gyerekeikre, Györgyre, Saroltára és Lajosra - írja a Mirror.

Ő az ország egyik legjobb dadája, aki segít a cambridge-i hercegnek és hercegnének a következő királyi generáció felnevelésében. Katalin és Vilmos akkor vette fel Mariát, amikor György alig néhány hónapos volt.

Úgy tűnik, azóta jól beilleszkedett a királyi család életébe. A családdal él a Kensington-palotában, elkíséri a családot a királyi utakra és nyaralásokra.

Van azonban egy szó, amit Marianak tilos kimondania, amikor a munkahelyén van, mindez a kiképzése miatt van. Maria a híres Bath-i Norland College-ban tanult, amely az ország egyik legjobb gyermekgondozói képzőhelye.

A Mirrornak nyilatkozott Louise Heren író, aki egy évet töltött a főiskolán egy dokumentumfilmhez kapcsolódó kutatás miatt, így pontosan tudja, mit tanítanak a jövő elitjének nevelőnőinek.

Elárulta, hogy van egy szó, amit a dadusoknak megtanítanak, hogy soha ne mondjanak ki: kölykök (angolul kids). Ehelyett a fiatal királyi utódokat mindig gyerekként vagy a nevükön kell említeni.

Louise így fogalmazott: "A kölyök szót betiltották. Ez a gyerekek, mint egyének iránti tisztelet jele".

Annak ellenére, hogy ők a világ három leghíresebb gyermeke, Louise úgy véli, György, Sarolta és Lajos normális életet élnek otthon.

Így nyilatkozott: "Abból kiindulva, amit Katalintól láttunk, amikor a nyilvánosság előtt van, nagyon is kézben tartja a gyerekeket. Nagyon szoros a kapcsolata Mariával, és nagyban együttműködnek a gyerekek gondozásában."

Louise kutatása közben megismerte, hogy a királyi családokban is törekednek a gyerekek hétköznapi életére. Felkelnek, reggeliznek és elmennek iskolába, mint minden átlagos brit gyerek.

Katalinnak és Vilmosnak van néhány hasznos szülői trükk a tarsolyában, amikor György, Sarolta és Lajos neveléséről van szó. Van néhány szigorú szabályuk, a kiabálás állítólag tabu. A sarokba állítás vagy lépcsőre ültetés helyett pedig - ami egy népszerű tanítási módszer - a királyi pár leülteti a gyerekeiket egy "kanapé-beszélgetésre".

Egy forrás a Sunnak elmondta: "A rosszalkodó gyereket elviszik a veszekedés vagy a rendbontás helyszínéről, és Katalin vagy Vilmos nyugodtan elbeszélget vele. Elmagyarázzák a dolgokat és a következményeket, de soha nem kiabálnak velük."

A hercegné már többször beszélt az anyai életről, de a legnyíltabb interjúja Giovanna Fletcher, a Happy Mum, Happy Baby (Boldog Anya, Boldog Baba) podcastjában volt.

Arra a kérdésre, hogy érez-e anyai bűntudatot, akkor így válaszolt: "Igen, abszolút - és aki nem érzi ezt anyaként, az valójában hazudik. Állandóan, még ma reggel is éreztem. György és Sarolta azt mondták: "Anyu, hogy lehet, hogy ma reggel nem viszel el minket iskolába?"

"Ez egy állandó kihívás - ezt újra és újra hallani anyáktól, még azoknak is kihívás, akik nem feltétlenül dolgoznak, és így nem kell zsonglőrködniük a családi élet és a munka között."

Azt is mondta: "(Az ember) mindig megkérdőjelezi a saját döntéseit, a saját ítélőképességét és az ehhez kapcsolódó dolgokat. Azt hiszem, ez attól a pillanattól kezdődik, hogy megszületik a baba."


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
Jada Pinkett Smith „soha” nem akart feleségül menni Will Smith-hez, még sírt is az esküvőn
Annyira mérges volt a helyzetre a színésznő, hogy zokogva vonult az oltár elé. A násznép nem értette, hogy mi történik.

Link másolása

Jada Pinkett Smith-nek esze ágában sem volt feleségül menni Will Smith-hez, írja a New York Post. A színésznő erről a facebookos Red Table Talk című talkshowban beszélt még 2018-ban.

„Olyan nagy nyomás nehezedett rám fiatal színésznő létemre, és még terhes is voltam, egyszerűen nem tudtam, mit tegyek. Soha nem akartam férjhez menni”

– mondta három beszélgetőtársának, vagyis a férjének, az anyukájának és lányának Jada Pinkett Smith.

A négy évvel ezelőtti műsorban a 21 éves Willownak elárulja azt is, hogy édesanyja erőltette rájuk az esküvőt, miután Jada teherbe esett azóta 23 éves fiukkal, Jadennel. Adrienne Banfield-Norris némileg másképp emlékszik a történtekre. A 68 éves színésznő szerint Jada valóban nem akart akkor még feleségül menni Willhez, de emlékei szerint szóba sem került, hogy lánya a házasság gondolatát általában véve is elutasítja.

Jada és Will végül az anyuka nyomására 1997-ben házasodtak össze Baltimore egyik festői külvárosában. A csodás helyszín ellenére az örömanya emlékeiben is úgy él, hogy nem ez volt minden idők legjobb hangulatú lagzija.

„Az esküvő szörnyű volt” – ismerte el Banfield-Norris. A lánya megbetegedett, ráadásul nem volt hajlandó részt venni semmiben, emiatt komoly zűrzavar alakult ki. Jada Pinkett Smith erre úgy emlékszik, hogy rendkívül ideges volt az esküvő miatt. Egy idő után annyira mérges lett a helyzetre, hogy zokogva vonult az oltár elé a násznép szeme láttára.

Ezzel szemben Will Smith élete egyik legfontosabb napjának írja le az esküvőt. A friss Oscar-díjas filmsztár ötéves kora óta készült a családalapításra, minden vágya volt a házasság.

A beszélgetésben végül Will és Jada arra jutnak, hogy minden körülmény ellenére jó döntést hoztak aznap. Adrienne Banfield-Norris pedig bocsánatot kért, amiért nem tartotta tiszteletben lánya akaratát, és amiért rábeszélte az esküvőre.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZTÁRVILÁG
Szakított Sáfrány Emese és Hornyák Ádám: „Nem gondoltam volna, hogy előbb-utóbb idáig jutunk”
Egy ideje már különváltak útjaik, de a légtornász csak most közölte a hírt követőivel.

Link másolása

Sáfrány Emese Instagram-oldalán tudatta követőivel, hogy már egy ideje szétmentek párjával és kisfia édesapjával, Hornyák Ádámmal.

„Úgy látszik ez az év a szakítás éve… Nem gondoltam volna, hogy előbb-utóbb idáig jutunk és nyilvánossá kell tennem ezt a hírt, de sajnos Ádámmal már egy ideje különváltak útjaink. Egy közös célunk megmarad az életben, mégpedig az, hogy fiunkat szeretetteljes környezetben neveljük fel és a lehető legkevesebbet érzékeljen ebből a helyzetből. Valamiért így kellett alakulnia és most jött el az a pont, hogy lezárul egy fejezet a közös életünkben”

- írta bejegyzésében.

A légtornász megköszönte a közös éveiket Ádámnak és azt, hogy neki köszönhetően édesanya lett. Kisfiuk, Nolen tavaly júniusban született.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Összeházasodott Brooklyn Beckham és Nicola Peltz
Elképesztően drága esküvőt tartottak, becslések szerint 1,3 milliárd forintba kerülhetett.
Címkép: Instagram - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

David Beckham 23 éves fia, Brooklyn elvette Nicola Peltz színésznőt, most volt az esküvőjük - számolt be a Daily Mail. A hírek szerint hagyományos zsidó szertartással keltek egybe, a Peltz család felmenői miatt.

A férj, Brooklyn Beckham még egy szalvétába tekert poharat is összetört a sarka alatt, miután a rabbi összeadta őket.

A lap mutatott lesifotókat is, így kiderült, hogy az esküvőn jópár híresség jelen volt. Például a teniszező Serena Williams, Eva Longoria színésznő és Gordon Ramsay világhírű séf is. Egyébként Brooklyn Beckham is séfként próbál érvényesülni, de a Wikipedia szerint nincs igazán tapasztalata a főzésben, és semmilyen, ilyen irányú oktatásban nem vett részt.

Az esküvőn hat koszorúslány volt, köztük a 10 éves Harper Beckham is. A Daily Mail úgy számolt, hogy 1,3 milliárd forintnak megfelelő összeget költhettek az esküvőre.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Tóth Andi videón is megmutatta, milyen a jó asszony: fát vág
Az énekesnő kis nyári toppban, bakancsban állt neki, hogy megmutassa mire képes egy fejszével.

Link másolása

Fejszével a kezében pózolt Tóth Andi legújabb posztjában. Az énekesnő ennyit írt hozzá:

"Egy jó asszony. Fát vág."

Majd két képet és egy videót is mutatott arról, hogy kell "jó asszonynak" lenni:


Link másolása
KÖVESS MINKET: