hirdetés

SZTÁRVILÁG

Ivanka Trump és férje elképesztően meggazdagodott az utóbbi 3 évben

Az elnök lányának még úgy is óriásit nőtt a vagyona, hogy három éve megszüntette a saját divatmárkáját.
Fotó: Northfoto/ZUMA Press - szmo.hu
2021. február 09.

hirdetés

Ivanka Trump és Jared Kushner 172 és 640 millió dollár (51-190 milliárd forint) között kereshetett, amíg a Fehér Ház alkalmazásában álltak, írja az Independent egy amerikai kormányzati felügyeleti csoport elemzése alapján.

Miközben Donald Trump lánya és veje hivatalosan nem kaptak állami jövedelmet, a család hirtelen gazdagodása még a törvényhozóknak és etikai csoportoknak is szemet szúrt. A jelentés szerint csak a washingtoni Trump Hotel 13 millió dollárt (3,8 milliárd forint) termelt 2017 óta Ivanka Trumpnak. Ezt a hotelt tartották egyébként a Trump-adminisztráció egyik befolyásos helyszínének, ahol több fontos döntés is születhetett az elmúlt négy évben.

Ezen felül további 1 millió dollárt (296 millió forint) keresett az elnök lánya a nevéhez kapcsolódó divatmárkából, bár ennek működése még 2018-ban megszűnt.

Ivanka Trump legnagyobb bevételei mégis külföldi védjegyekhez kapcsolódnak, melyek javarészt az elnöksége előtt üzletemberként dolgozó apja vállalkozásaihoz kötődnek. A külföldi védjegyek többsége Kínához és Oroszországhoz kapcsolódik.

Csak 2018 őszén 16 védjegyet kapott meg Kínában röviddel azután, hogy bejelentette a divatmárkája megszűnését. A kínai védjegyek között szerepelt többek között szavazást lebonyolító gépekre vonatkozó bejegyzés is.

Csak a Trump-adminisztráció utolsó évében 24 millió dollárt (7 milliárd forint) keresett Ivanka és Jared, akik a jövőben Balin és Dubajban lehetnek érdekeltek golfpályák kialakításában, valamint egy New York-i szálloda felépítésében is szerepet vállalhatnak.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk