SZTÁRVILÁG
A Rovatból
hirdetés

"Igazi lájkvadász lettem!" – hírességeket kérdeztünk a Facebookról

Csonka Andrást, Trabarnát, Illényi Katicát és Gálvölgyi Dorkát is megszólaltattuk. Van, aki szinte folyamatosan fent lóg és igazi lájkvadász lett, és van, akinek még rajongói oldala sincsen.

Link másolása

Internetes életünk, sőt, a mindennapi életünk egyre nagyobb része zajlik a legnépszerűbb közösségi oldalon. Tudják ezt a sztárok, hírességek, véleményformálók és intézményvezetők is, és egymás után hozzák létre a hivatalos Facebook-oldalakat, hogy közvetlenül is elérhessék a rajongókat, felhasználókat. Persze, megvan ennek az árnyoldala is: a rossz szándékú trollok is könnyebben elérik a hírességeket. Arról kérdeztünk ismert embereket, nekik mi a véleményük a Facebookról, és ők maguk hogyan használják.

Illényi Katica, hegedű- és thereminművészillenyi-katica-fb

"A művészeknek mindenképp hasznos reklámfelület a Facebook, érdemes kihasználni minden erre alkalmas lehetőséget. Sokan megtalálnak a világ legkülönbözőbb tájairól, és én is fel tudom venni a kapcsolatot számomra értékes emberekkel. Ez fantasztikus lehetőség.

Mindemellett úgy gondolom, hogy a Facebookot ésszel és nagyon óvatosan kell használni. Sok bajt okozhatunk magunknak, ha nyilvános véleményt fogalmazunk meg bármivel kapcsolatban. Elég akár csak lájkolni valamit, ami esetleg megosztó lehet, máris jönnek a vélemények."

"Csak olyat szabad feltenni a Facebookra, amit a világon mindenki előtt és mindig vállalni tudunk."

"Egyszer hozzászóltam egy videóhoz, és másnap tele volt ezzel a mondatommal az internet. Azóta tudom, hogy figyelik az ismert emberek hozzászólásait, véleményeit. Semmi baj nem történt, mert nagyon kedves téma volt, de számomra vérfagyasztó volt a felismerés, hogy bármit felhasználhatnak, amit kiteszünk, egyszóval nagyon kell vigyázni!

Igen sokat tanultam az emberekről, szinte pszichológiai tanulmány a Facebook. Megdöbbenve olvasom egy-egy közéleti cikk után a hozzászólásokat, és soha nem gondoltam volna, hogy milyen különbözőek az emberek, neveltetésüknél, műveltségünknél vagy környezetüknél fogva mennyire máshogyan látnak dolgokat.

De jó, hogy nem látunk bele a fejekbe! Ezt sem árt, ha tudjuk, és még jobban meggondoljuk, hogy mit teszünk fel magunkról, és mihez szólunk hozzá."

(Illényi Katica hivatalos Facebook-oldalát itt nézhetitek meg.)

Csonka András, színművész, énekescsonka-andras

"Én inkább hasznosnak tartom a Facebookot. 20 évvel ezelőtt akkor tudtunk meg valakiről valamit, ha beszéltünk vele telefonon, vagy levelet írtunk neki. Elszigeteltebbek voltunk minden szempontból a világ történéseitől, és az olyan emberektől, akik az életünk részei, csak nem vagyunk velük napi kapcsolatban. Például most tudok azokról, akikkel akár 10-15 éve nem találkoztam, de valamikor volt egy közös munkánk, vagy van valami szép emlékünk. Ez az egyik. A másik, hogy rengeteg olyan dolgot láthatok, ami egyébként soha nem kerülne elém – legyenek ezek cikkek vagy videók. Kicsit veszélyes persze, mert könnyen függővé tesz, én magam is majdnem mindig a Facebookon vagyok, nézem, történt-e valami.

A privát oldalam mellett van egy hivatalos oldalam is, amit ugyancsak én kezelek, és ez is nagyon fontos, mert a közönséggel való kapcsolattartást egészen más szinten lehet tartani. Az életembe annyira engedek betekintést, amennyire én akarom, ezért nem tartom veszélyesnek. Persze a közönség szereti azokat a privát pillanatokat, amiket másként nem kap meg, és igyekszem kielégíteni ezt az igényüket. Ezt is nagyon élvezem."

"Igazi lájkvadász lettem. És nem csak a Facebookon, az Instagramon is. Ez nyilván nem az én generációm játéka, de próbálom habzsolni,

és a lemaradásomat pótolni. Bevallom, én nagyon szeretem. El sem tudnám már képzelni az életemet a Facebook nélkül."

Gálvölgyi Dorka, a Hatszín Teátrum vezetőjegalvolgyi-dorka-fb

"Mivel nekem nem rajongói oldalam van, hanem privát, ezért oda nem engedek be idegeneket, újságírókat, mert nem tartozik rájuk a fiam bizonyítványa, a kutyám szülinapja, de a férjem főztje sem.

A Hatszín Teátrum Facebook-oldalát nagyon hasznosnak tartom, mert viszonylag gyorsan és egyszerűen tudok elérni célzottan embereket. Az oldal interaktív lehet, ami szerintem nagyon jó.

Akinek rajongói oldala van, biztosan tudatosan tudja építeni, hogy mit szeretne megosztani rajongóival."

"Egy színésznek szerintem hasznos, hogy megoszthatja, hogy az adott időszakban hol láthatja a közönség, milyen feladatok várnak rá az évadban és néha egy-két pletyka vagy privát fotó is belefér, így a rajongók is megkapják, amire vágynak."

Lorán Barnabás „Trabarna”, humorista loran-barnabas

"Hasznosnak tartom, hiszen a Facebookon a rajongói oldalam tulajdonképpen nem más, mint egy honlap. A saját honlapomat már nem is fejlesztem, mert minek. Azoknak az embereknek, akiket érdekel, információt és tartalmat szolgáltathatsz magadról, de ehhez nem kell külön fenntartanod egy honlapot, programozókat fizetni."

"Ami pedig a magánoldalamat illeti, Rekop Gyuri kedves barátom elvét alkalmazom: akit nem ismerek, és szülinapja van, kitörlöm. "

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
Jada Pinkett Smith „soha” nem akart feleségül menni Will Smith-hez, még sírt is az esküvőn
Annyira mérges volt a helyzetre a színésznő, hogy zokogva vonult az oltár elé. A násznép nem értette, hogy mi történik.

Link másolása

Jada Pinkett Smith-nek esze ágában sem volt feleségül menni Will Smith-hez, írja a New York Post. A színésznő erről a facebookos Red Table Talk című talkshowban beszélt még 2018-ban.

„Olyan nagy nyomás nehezedett rám fiatal színésznő létemre, és még terhes is voltam, egyszerűen nem tudtam, mit tegyek. Soha nem akartam férjhez menni”

– mondta három beszélgetőtársának, vagyis a férjének, az anyukájának és lányának Jada Pinkett Smith.

A négy évvel ezelőtti műsorban a 21 éves Willownak elárulja azt is, hogy édesanyja erőltette rájuk az esküvőt, miután Jada teherbe esett azóta 23 éves fiukkal, Jadennel. Adrienne Banfield-Norris némileg másképp emlékszik a történtekre. A 68 éves színésznő szerint Jada valóban nem akart akkor még feleségül menni Willhez, de emlékei szerint szóba sem került, hogy lánya a házasság gondolatát általában véve is elutasítja.

Jada és Will végül az anyuka nyomására 1997-ben házasodtak össze Baltimore egyik festői külvárosában. A csodás helyszín ellenére az örömanya emlékeiben is úgy él, hogy nem ez volt minden idők legjobb hangulatú lagzija.

„Az esküvő szörnyű volt” – ismerte el Banfield-Norris. A lánya megbetegedett, ráadásul nem volt hajlandó részt venni semmiben, emiatt komoly zűrzavar alakult ki. Jada Pinkett Smith erre úgy emlékszik, hogy rendkívül ideges volt az esküvő miatt. Egy idő után annyira mérges lett a helyzetre, hogy zokogva vonult az oltár elé a násznép szeme láttára.

Ezzel szemben Will Smith élete egyik legfontosabb napjának írja le az esküvőt. A friss Oscar-díjas filmsztár ötéves kora óta készült a családalapításra, minden vágya volt a házasság.

A beszélgetésben végül Will és Jada arra jutnak, hogy minden körülmény ellenére jó döntést hoztak aznap. Adrienne Banfield-Norris pedig bocsánatot kért, amiért nem tartotta tiszteletben lánya akaratát, és amiért rábeszélte az esküvőre.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZTÁRVILÁG
Szakított Sáfrány Emese és Hornyák Ádám: „Nem gondoltam volna, hogy előbb-utóbb idáig jutunk”
Egy ideje már különváltak útjaik, de a légtornász csak most közölte a hírt követőivel.

Link másolása

Sáfrány Emese Instagram-oldalán tudatta követőivel, hogy már egy ideje szétmentek párjával és kisfia édesapjával, Hornyák Ádámmal.

„Úgy látszik ez az év a szakítás éve… Nem gondoltam volna, hogy előbb-utóbb idáig jutunk és nyilvánossá kell tennem ezt a hírt, de sajnos Ádámmal már egy ideje különváltak útjaink. Egy közös célunk megmarad az életben, mégpedig az, hogy fiunkat szeretetteljes környezetben neveljük fel és a lehető legkevesebbet érzékeljen ebből a helyzetből. Valamiért így kellett alakulnia és most jött el az a pont, hogy lezárul egy fejezet a közös életünkben”

- írta bejegyzésében.

A légtornász megköszönte a közös éveiket Ádámnak és azt, hogy neki köszönhetően édesanya lett. Kisfiuk, Nolen tavaly júniusban született.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Összeházasodott Brooklyn Beckham és Nicola Peltz
Elképesztően drága esküvőt tartottak, becslések szerint 1,3 milliárd forintba kerülhetett.
Címkép: Instagram - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

David Beckham 23 éves fia, Brooklyn elvette Nicola Peltz színésznőt, most volt az esküvőjük - számolt be a Daily Mail. A hírek szerint hagyományos zsidó szertartással keltek egybe, a Peltz család felmenői miatt.

A férj, Brooklyn Beckham még egy szalvétába tekert poharat is összetört a sarka alatt, miután a rabbi összeadta őket.

A lap mutatott lesifotókat is, így kiderült, hogy az esküvőn jópár híresség jelen volt. Például a teniszező Serena Williams, Eva Longoria színésznő és Gordon Ramsay világhírű séf is. Egyébként Brooklyn Beckham is séfként próbál érvényesülni, de a Wikipedia szerint nincs igazán tapasztalata a főzésben, és semmilyen, ilyen irányú oktatásban nem vett részt.

Az esküvőn hat koszorúslány volt, köztük a 10 éves Harper Beckham is. A Daily Mail úgy számolt, hogy 1,3 milliárd forintnak megfelelő összeget költhettek az esküvőre.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Tóth Andi videón is megmutatta, milyen a jó asszony: fát vág
Az énekesnő kis nyári toppban, bakancsban állt neki, hogy megmutassa mire képes egy fejszével.

Link másolása

Fejszével a kezében pózolt Tóth Andi legújabb posztjában. Az énekesnő ennyit írt hozzá:

"Egy jó asszony. Fát vág."

Majd két képet és egy videót is mutatott arról, hogy kell "jó asszonynak" lenni:


Link másolása
KÖVESS MINKET: