SZTÁRVILÁG

Három hét alatt 7 kilót fogyott Kim Kardashian a Met-gála miatt, a dietetikus szerint ez veszélyes lehet

A szakértő szerint a heti fél-egy kiló fogyás egészséges és hosszú távon fenntartható, amit enyhe kalóriadeficittel könnyen elérhetünk.

Link másolása

Kim Kardashian állítása szerint mindössze három hét alatt több mint 7 kilótól szabadult meg, hogy a Met-gálán beleférjen Marilyn Monroe legendás estélyijébe. Nichola Ludlam-Raine dietetikus az Insidernek azt mondta, hogy a sztár kijelentései „veszélyesek”, és az ilyen drasztikus fogyás senkinek nem ajánlott.

Kardashian állítólag a diéta alatt nem éhezett, de teljesen lemondott a cukorról és a szénhidrátokról, csak a „legtisztább zöldségeket és fehérjéket” fogyasztotta, ezen felül napi kétszer izzasztó ruhában futott a futópadon.

A dietetikus szerint azonban túl azon, hogy ez a koplalás nem egészséges, semmi szükség sincs rá a fogyás érdekében: a szénhidrátcsökkentés valójában vízvesztést eredményhez, nem pedig zsírvesztést.

A szakember úgy véli, hogy a sztáréhoz hasonló kijelentések „veszélyesek lehetnek a kiszolgáltatott emberekre”, például az étkezési zavarban szenvedőkre. Nichola Ludlam-Raine szerint nem az ilyen hirtelen fogyás, hanem a lassabb, fenntarthatóbb súlyvesztéssel járó módszereket érdemes választani. A dietetikus hangsúlyozta: az egészséges fogyás heti fél-egy kiló körül van, amit enyhe, napi 500 kalóriás deficittel el lehet érni.

A dietetikus a lapnak elmondta, hogy testünk és agyunk a szénhidrátokat és a cukrot „használja üzemanyagként”, ezért nem fenntartható hosszú távon ezek teljes kiiktatása az étrendből. Testünk minden egyes gramm elfogyasztott szénhidráthoz 3-4 gramm vizet tart vissza. Ezért van az, hogy a szénhidrátmentes diéták során gyors és látványos a fogyás, de valójában ilyenkor nem zsírt, hanem vizet veszítenek az emberek, amit gyorsan pótol a szervezet, ahogy újra normálisan étkezünk.

Dr. Mike Molloy táplálkozási szakértő korábban elmondta az Insidernek, hogy

ha a zsírvesztés a cél, semmiképpen sem ajánlott a szénhidrátok drasztikus csökkentése.

Ilyenkor a szervezet elkezdi lebontani az izomzatot, hogy energiához jusson. Az Európai Kardiológiai Társaság egy korábbi tanulmánya felhívta a figyelmet arra, hogy a hosszú távú szénhidrátcsökkentés különféle egészségügyi kockázatokkal is összefüggésbe hozható, beleértve a korai halálozást is

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
Nyári Dia: „Én csak a gimis melleimet kértem vissza”
Korábban egy sztereotip kép élt a fejében a mellműtétről.
Címlap: Rtl.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Az Rtl Reggeli műsorának vendége volt Nyári Dia színésznő, influenszer.

Október hónapban a mellrák elleni küzdelem fontosságára hívják fel a figyelmet, ebből az apropóból mesélt magáról Nyári is, akinek fontos ez a téma. Neki mellműtétje is volt, így még jobban odafigyel a megelőzésre.

"Ez egy pozitív hozadéka volt a mellműtétnek. Azóta nagyobb figyelemmel követem, ami a testem azon területén történik."

Korábban egy sztereotip kép élt a fejében a beavatkozásról.

"Azt éreztem, a nőiességemen csorba esett. Megereszkedett a mellem. Nagy hezitálás volt. Én csak a gimis melleimet kértem vissza a doktor úrtól. Féltem az operáció előtt, engem sosem altattak még."

- idézte fel a műtét előtti hezitálását Dia.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
SZTÁRVILÁG
Kiderült, mi történik műsor után a Séfek Séfében megmaradt ételekkel
Egyik Instagram követője tette fel a kérdést Krausz Gábornak.
Címlap: TV2 - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Kérdezz-feleleket tartott Instagramján Krausz Gábor. A Séfek Séfében szereplő séfhez értelemszerűen a legtöbb kérdés a TV2 csatornáján futó műsor kapcsán érkezett.

Egyik követője például arra volt kíváncsi, mi történik azokkal az ételekkel, amiket nem kóstol meg a zsűri, pusztán csak bemutatják.

"Természetesen amit tudunk alapanyagot elhasználjuk, közel száz fős stáb dolgozik ezen a produkción, és nekik minden nap készít ebédet egy szakács kolléga. Amit pedig már nem használunk el, azt hazavihetik"

– írta a séf válaszként közösségi oldalán.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SZTÁRVILÁG
Marsi Anikó rendhagyó esküvőjén nem volt kötelező a családtagoknak megjelenni, de a gyűrűk is rézkábelből készültek
A műsorvezető nem hagyományos menyasszonyi ruhát viselt a nagy napon, a házasságkötésük után pedig egy másik lagzira mentek vendégként.

Link másolása

Marsi Anikó és Gyarmati Gábor szeptember elején kötötte össze életét egy nem hétköznapi szertartás során, aminek részleteiről a műsorvezető a Blikknek mesélt.

Mint mondta, a szeptember 9-i dátumot azért válaztották a nagy naphoz, mert férjének a 9-es a szerencseszáma, így már nyár elején megvolt a dátum. Erről akkor sem voltak hajlandóak lemondani, amikor kiderült, hogy ezen a napon egy másik esküvőre is hivatalosak:

„Megkaptam a főnököm, Szalai Vivien meghívóját, aki ugyanerre a napra tűzte ki a lagziját. Először megdöbbentem, de aztán gyorsan kimatekoztam, hogy igenis kivitelezhető a két esküvő egy nap alatt. Mivel alapból sem akartunk hét országra szóló lagzit csapni, az időbe pont belefért, hogy délelőtt összeházasodunk, majd ugyanabban a sminkben és hajban elmegyünk Vivien esküvőjére”

- idézte fel a műsorvezető.

Az esküvőjén nem hagyományos, fehér ruhát viselt. Lila felső és virágos szoknya volt rajta, míg a ceremóniára a családnak sem tették kötelezővé a részvételt.

„Alapvetően úgy gondoltuk, ez a nap nekünk fontos, nem tettük a családunknak kötelezővé a részvételt. A nagyobbik fiam, Vilmos nagy dilemmában volt, mivel felvették egy komoly, angol nyelvű nemzetközi érettségi programba, és láttam rajta, hogy nem szívesen hagyná ki a sulit. Mondtam neki, fontosabb az iskola, mint az én második esküvőm, és láttam, hogy nagy kő esett le a szívéről”

- indokolta Marsi, akinek a kisebbik fia jelen volt a szertartáson, sőt ő kísérte az anyakönyvvezető elé.

Akadtak még emellett érdekességek a nagy nap kapcsán, például, hogy a gyűrűk rézkábelekből készültek, melyeket a férje az egyik általuk felújított ház falaiból szedett ki korábban, majd vitte el egy ékszerkészítőhöz.

Nászút nem követte az esküvőt, de tervben van egy lakókocsis amerikai körút, vagy egy svédországi kirándulás, szintén lakóautóval.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SZTÁRVILÁG
Nyerő Páros: Young G felidézte első csókját feleségével, akinek folyt a nyála, ráadásul rosszul is csókolt
Egyszerűen nem volt jó, azóta mégsem tudják egymást „levakarni”.

Link másolása

A Nyerő Páros hétfői adásában Young G arról sztorizott, hogyan ismerkedtek meg a feleségével, akinek nevét – Mészáros Norina – a közös barátaiktól sokszor hallotta.

Végül a leendő nejének a születésnapi buliján találkoztak, emlékezete szerint

„egy asztal mellett ültünk, csak beszélgettünk és ittuk egymás szavát, borozgattunk, röhögtünk, beszéltünk, beszéltünk. És akkor a végén, mint a tinifilmekben, amikor becsukod az ajtót, és az az idétlen csók... rosszul is csókolt, folyt is a nyála, minden baj volt, tudod, nem volt jó. Á, mondom, itt vége mindennek. És azóta nem tud levakarni magáról. Mondjuk én se őt.”

Ajánljuk