SZTÁRVILÁG
A Rovatból
hirdetés

Gubás Gabi úgy akarta eljátszani Dobrev Klárát az Elk*rtukban, hogy „ne legyen minden ízében negatív karakter”

A színésznő úgy véli, olyan volt neki Gyurcsány Ferenc feleségének szerepe, mint Meryl Streepnek Margaret Thatcher megformálása.

Link másolása

Egy hete mutatták be a mozikban az Elk*rtuk című politikai krimit, amely igencsak megosztónak tűnik a közönség számára. A film egyik főszerepét Gubás Gabi játssza, aki Dobrev Klárát, Gyurcsány Ferenc feleségét alakítja, az Indexnek adott interjújában pedig elmondta, milyen érzés volt ez számára.

"Klára szerepe az én pályámon talán egy kicsit olyan, mint amikor Meryl Streep eljátszhatta a Vaslady, Margaret Thatcher szerepét, vagy gondoljunk A koronában az Erzsébet királynőt játszó Olivia Colmanre, vagy a Coco Chanelt alakító Marion Cotillard-ra. Bár soha nem volt közöm a politikához, nem követtem szorosan az eseményeket, főleg nem folytam bele semmiféle politikához kapcsolható dologba, abszolút objektíven, előítéletek nélkül tudtam megformálni ezt a szerepet is. Az emberi oldalt, a motivációt igyekeztem megfogni."

A színésznő azt mondta, a "nagyon erős emberi lojalitást" és a férje melletti kitartást találta a legmotiválóbbnak Dobrev Klárában, az ő határozott, erős jelleme volt a kapcsolódási pontja a szerephez, ezzel tudott azonosulni. "Amint ezt megtaláltam, életre kelt bennem a figura" - mondta.

Elmondása szerint egy pillanatig sem törekedett arra, hogy az általa megformált karakter külsőségekben vagy gesztusaiban hasonlítson a valódi Dobrev Klárára, de fontos volt számára, hogy a mozgatórugót megértse. Nemcsak benne, hanem a rendező Keith Englishben is az fogalmazódott meg, hogy amennyire lehetséges, emberileg mutassák meg a filmben Gyurcsány Ferenc feleségének figuráját. A színésznő pedig arra is törekedett, hogy Klára "ne legyen sematikus figura, ne legyen minden ízében negatív karakter".

"Az volt a célom, hogy megmutassam, hogyan reagál, amikor elsodorják az események, miként hat rá mindez. Mert szerintem ez a történet is emberekről szól. Éljenek bárhol vagy álljanak bármely oldalon, gondolhatják, hogy a cél szentesíti az eszközt, de nem mindegy, mi a cél és mi az eszköz"

- mondta.

Mivel Dobrev Klára viszonylag kevésszer tűnik fel a filmben, Gubás Gabi csak három-négy napot forgatott. Éppen ezért az is kihívás volt számára, hogy viszonylag kevés lehetősége jutott a karakter jellemének kibontására.

Elárulta, hogy az utolsó jelenete a Parlamentben egy nagyon hosszú snitt, amit majdnem egy napon át forgattak. Ez az a jelenet, amikor a filmbéli Dobrev Klára közli, hogy járulékos veszteség, ha az ártatlanul arra járó emberek is veszélybe kerülnek, miután a rendőrök lecsapnak a tüntetőkre.

"Rengeteget vajúdtam azon, hogyan lehet kimondani egy ilyen mondatot. Ez egy nagyon kemény mondat, amelyet szerintem csak katatón állapotban képes kimondani egy ember – ha nem egy velejéig romlott és gonosz emberről van szó. Az az ember, akit én személyesítek meg, nem ilyen. Az ő döntését az eredményezte, hogy már fel se fogta, mi történik körülötte, úgy látta, hogy minden elveszett, végképp kicsúszott a gyeplő a kezükből"

- mondta.

Arra a kérdésre, hogy gyávaságnak érezte volna, ha visszautasítja a szerepet, azt válaszolta: "Magam számára igen, és én csak a saját gondolataimért vagyok felelős, a saját démonaimmal kellett szembenéznem".


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
Jada Pinkett Smith „soha” nem akart feleségül menni Will Smith-hez, még sírt is az esküvőn
Annyira mérges volt a helyzetre a színésznő, hogy zokogva vonult az oltár elé. A násznép nem értette, hogy mi történik.

Link másolása

Jada Pinkett Smith-nek esze ágában sem volt feleségül menni Will Smith-hez, írja a New York Post. A színésznő erről a facebookos Red Table Talk című talkshowban beszélt még 2018-ban.

„Olyan nagy nyomás nehezedett rám fiatal színésznő létemre, és még terhes is voltam, egyszerűen nem tudtam, mit tegyek. Soha nem akartam férjhez menni”

– mondta három beszélgetőtársának, vagyis a férjének, az anyukájának és lányának Jada Pinkett Smith.

A négy évvel ezelőtti műsorban a 21 éves Willownak elárulja azt is, hogy édesanyja erőltette rájuk az esküvőt, miután Jada teherbe esett azóta 23 éves fiukkal, Jadennel. Adrienne Banfield-Norris némileg másképp emlékszik a történtekre. A 68 éves színésznő szerint Jada valóban nem akart akkor még feleségül menni Willhez, de emlékei szerint szóba sem került, hogy lánya a házasság gondolatát általában véve is elutasítja.

Jada és Will végül az anyuka nyomására 1997-ben házasodtak össze Baltimore egyik festői külvárosában. A csodás helyszín ellenére az örömanya emlékeiben is úgy él, hogy nem ez volt minden idők legjobb hangulatú lagzija.

„Az esküvő szörnyű volt” – ismerte el Banfield-Norris. A lánya megbetegedett, ráadásul nem volt hajlandó részt venni semmiben, emiatt komoly zűrzavar alakult ki. Jada Pinkett Smith erre úgy emlékszik, hogy rendkívül ideges volt az esküvő miatt. Egy idő után annyira mérges lett a helyzetre, hogy zokogva vonult az oltár elé a násznép szeme láttára.

Ezzel szemben Will Smith élete egyik legfontosabb napjának írja le az esküvőt. A friss Oscar-díjas filmsztár ötéves kora óta készült a családalapításra, minden vágya volt a házasság.

A beszélgetésben végül Will és Jada arra jutnak, hogy minden körülmény ellenére jó döntést hoztak aznap. Adrienne Banfield-Norris pedig bocsánatot kért, amiért nem tartotta tiszteletben lánya akaratát, és amiért rábeszélte az esküvőre.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZTÁRVILÁG
Szakított Sáfrány Emese és Hornyák Ádám: „Nem gondoltam volna, hogy előbb-utóbb idáig jutunk”
Egy ideje már különváltak útjaik, de a légtornász csak most közölte a hírt követőivel.

Link másolása

Sáfrány Emese Instagram-oldalán tudatta követőivel, hogy már egy ideje szétmentek párjával és kisfia édesapjával, Hornyák Ádámmal.

„Úgy látszik ez az év a szakítás éve… Nem gondoltam volna, hogy előbb-utóbb idáig jutunk és nyilvánossá kell tennem ezt a hírt, de sajnos Ádámmal már egy ideje különváltak útjaink. Egy közös célunk megmarad az életben, mégpedig az, hogy fiunkat szeretetteljes környezetben neveljük fel és a lehető legkevesebbet érzékeljen ebből a helyzetből. Valamiért így kellett alakulnia és most jött el az a pont, hogy lezárul egy fejezet a közös életünkben”

- írta bejegyzésében.

A légtornász megköszönte a közös éveiket Ádámnak és azt, hogy neki köszönhetően édesanya lett. Kisfiuk, Nolen tavaly júniusban született.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Összeházasodott Brooklyn Beckham és Nicola Peltz
Elképesztően drága esküvőt tartottak, becslések szerint 1,3 milliárd forintba kerülhetett.
Címkép: Instagram - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

David Beckham 23 éves fia, Brooklyn elvette Nicola Peltz színésznőt, most volt az esküvőjük - számolt be a Daily Mail. A hírek szerint hagyományos zsidó szertartással keltek egybe, a Peltz család felmenői miatt.

A férj, Brooklyn Beckham még egy szalvétába tekert poharat is összetört a sarka alatt, miután a rabbi összeadta őket.

A lap mutatott lesifotókat is, így kiderült, hogy az esküvőn jópár híresség jelen volt. Például a teniszező Serena Williams, Eva Longoria színésznő és Gordon Ramsay világhírű séf is. Egyébként Brooklyn Beckham is séfként próbál érvényesülni, de a Wikipedia szerint nincs igazán tapasztalata a főzésben, és semmilyen, ilyen irányú oktatásban nem vett részt.

Az esküvőn hat koszorúslány volt, köztük a 10 éves Harper Beckham is. A Daily Mail úgy számolt, hogy 1,3 milliárd forintnak megfelelő összeget költhettek az esküvőre.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Tóth Andi videón is megmutatta, milyen a jó asszony: fát vág
Az énekesnő kis nyári toppban, bakancsban állt neki, hogy megmutassa mire képes egy fejszével.

Link másolása

Fejszével a kezében pózolt Tóth Andi legújabb posztjában. Az énekesnő ennyit írt hozzá:

"Egy jó asszony. Fát vág."

Majd két képet és egy videót is mutatott arról, hogy kell "jó asszonynak" lenni:


Link másolása
KÖVESS MINKET: