/sztarvilag/grease-kinickie-musical-forgatas-baleset/
hirdetés

Nyolc év után derülhet ki az igazság, miért halt meg valójában a Grease sztárja

Egy most készülő dokumentumfilm szerint Jeff Conaway halála összefügghet a musical forgatásán szenvedett balesetével.
Mirror - szmo.hu
2019. március 17.

hirdetés

Várhatóan egy különösen tragikus művészsorsot tár elénk az Autopsy: The Last Hours Of… című, tényfeltáró dokumentumfilm, amelyet még ebben az évben mutatnak be. A film a Grease sztárjának, Jeff Conaway amerikai színésznek az életéről szól. A színészt kétségtelenül az 1978-ban forgatott, ikonikus musical tette világhírűvé, amelyben John Travolta legjobb barátját, Kenickie-t alakította.

Conaway 2011-ben, mindössze hatvan évesen halt meg. Az orvosok szerint évek óta komoly drogfüggő volt, de a dokumentumfilm szerint más probléma is volt: gyakorlatilag egész életében fájdalomcsillapítókon élt, a halála előtt már összesen tizenkét féle, csak receptre kapható, ópiát-tartalmú gyógyszert szedett.

A dokumentumfilmben az az állítás is elhangzik, hogy a sztárt épp a Grease forgatása indította el a lejtőn. A híres "Greased Lightning" táncjelenetben sérült le a háta, méghozzá elég komolyan. A helyzetet súlyosbította, hogy a színész azon a forgatási napon hazament, és még elkezdett dobozokat pakolni, ezzel csak súlyosbítva a sérülését.

Mivel erős fájdalmai voltak, akkor kezdett erősebb gyógyszereket szedni, és ezekkel sajnos már nem is tudott leállni. A későbbi drogfüggőségének természetesen már semmi köze a musicalhez, a dokumentumfilmben megszólaló orvos szerint Conaway hatvan éves korára egy emberi roncs volt. Végül tüdőgyulladással és szepszissel szállították kórházba, ahol mesterséges kómában tartották, de abból már nem ébredt fel.

Conaway egyébként jóbarátja volt John Travoltának és a Grease női főszereplőjének, Olivia Newton-Johnnak. Olivia testvérét, Ronát feleségül is vette, de a házasságuk csak öt évig tartott, 1985-ben elváltak.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk