SZTÁRVILÁG

Felrúgott egyezségek a brit királyi családban – a BBC új filmje annak jár utána, mi okozta Vilmos és Harry csatáját a médiával

A kétrészes dokumentumfilmből kiderül, hányszor hallgatták le a hercegek és barátnőik mobilját, és mit gondol most minderről az akkori magánnyomozó.

Link másolása

A BBC új dokumentumfilje, a The Princes And The Press a brit királyi család hercegeinek és a sajtónak a kapcsolatát járja körbe.

A kétrészes film a királyi családban ellenérzést váltott ki. Mint a BBC.com írja, a cég kiállt a dokumentumfilmje mellett, annak ellenére, hogy

a Buckingham-palota, a Kensington-palota és a Clarence House szerint is "túlzott és megalapozatlan állításokat" mutattak be. Úgy vélekedtek, hogy "kiábrándító" az, ha ilyen állítások hitelességét elfogadják.

Közös nyilatkozatuk szerint "a szabad, felelősségteljes és nyílt sajtó létfontosságú az egészséges demokráciához. Azonban túl gyakran túlzott és megalapozatlan, meg nem nevezett forrásokból származó állításokat adnak elő tényként, és kiábrándító, ha bárki, beleértve a BBC-t is, hitelesnek fogadja el ezeket".

A kétrészes dokumentumfilm a média, valamint Cambridge hercege és Sussex hercege kapcsolatát vizsgálta. Körbejárták a két királyi család közötti feszültséget, a nyilvánosság előnyeit és árnyoldalait, illetve azt, hogy hogyan próbálták kezelni a sajtót.

Újságírók és kommentátorok vallottak arról, hogy időnként hogyan jutottak információkhoz, akár kiszivárogtatással, akár tisztességtelen eszközökkel, például telefonlehallgatással.

A film azt is bemutatta, hogy a hercegi családok történeteire éhes sajtó milyen mértékben fenyegette a magánéletüket.

Ilyen többek között Gavin Burrows magánnyomozó működése is, aki most úgy nyilatkozott, hogy megbánta, hogy részt vett Harry hercegről és volt barátnőjéről, Chelsy Davyról szóló újsághírek létrejöttében. "Amint azt néhány szerkesztő elmagyarázta nekem, alapvetően Harry lett az új Diana" - mondta Burrow.

A dokumentumfilm elején szó van arról is, hogy Diana hercegné még a halála előtt megkérte a sajtót, hogy tartsák tiszteletben a gyerekei magánéletét, amíg azok iskolába járnak. Ennek volt köszönhető, hogy évekig békén hagyták a két fiút. Vilmos és Harry mint fiatal, szingli hercegek később remek téma lettek, és ez a királyi család népszerűsége miatt is fontos lett - írja a 24.hu.

A portál több érdekességet is kiemel:

többek között egy "egyezséget" a sajtó és a királyi család között. Eszerint az érdekes információkért cserébe a média jó színben tűnteti fel a királyi család tagjait. Ezt végül Kate Middleton megjelenése rúgta fel,

mert a fiatal lány nem szívesen fordult a kamerák felé. Ugyanakkor Harry megharagudott a sajtóra, mert szerinte két kapcsolata is miattuk - az állandó lesifotósok és hírhajhászok miatt - ment tönkre.

Egy lehallgatásos eset is kiderült: a News of the World című újság főszerkesztője bérelt fel egy magánnyomozót, aki lehallgatta a királyi család tagjainak mobiljait. 2005-ben Kate Middleton hangpostáját 155, Vilmosét 35, Harry herceg telefonját pedig 9 alkalommal hallgatták le. Egy másik magánnyomozó, Gavin Burrows feladata pedig az volt, hogy nézzen utána Harry akkori barátnőjének, Chelsy Davy-nek.

Meghan Markle-t sem kímélték, eleinte amerikai származása és bőrszíne miatt foglalkoztak vele kiemelten. Sőt, a Sun magazin azt írta róla, hogy szerepelt egy pornóoldalon, de ezért végül bocsánatot kértek tőle. A sajtó emellett megpróbálta egymás ellen fordítani Meghan-t és Kate-et, az okokat kérdezve a BBC riportere azt a választ kapta, hogy "ilyen az emberi természet".

A filmből kiderült például az is, hogy Harry megsértette az udvari protokollt, mikor apja, Károly herceg külföldi utazásakor kérte meg a sajtót, hogy hagyják békén a párját. Addig ugyanis tilos volt a családon belül bármi hírértékűt tenni, amíg a másik családtag állt a reflektorfényben.

Végül szóba került Harry és Meghan eljegyzése, esküvője is, többek között a híressé vált mondat, amikor a herceg egy tiara kapcsán közölte: "bármit is akar Meghan, megkapja".

A cikk megjegyzi, hogy nagy újdonságok nem derültek ki, de az igen, hogy akik részt vettek a Markle-ék elleni hadjáratban, és nem etikusan közöltek cikkeket, már mindannyian megbánással tekintenek vissza a történtekre - írja a 24.hu.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
Nyári Dia: „Én csak a gimis melleimet kértem vissza”
Korábban egy sztereotip kép élt a fejében a mellműtétről.
Címlap: Rtl.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Az Rtl Reggeli műsorának vendége volt Nyári Dia színésznő, influenszer.

Október hónapban a mellrák elleni küzdelem fontosságára hívják fel a figyelmet, ebből az apropóból mesélt magáról Nyári is, akinek fontos ez a téma. Neki mellműtétje is volt, így még jobban odafigyel a megelőzésre.

"Ez egy pozitív hozadéka volt a mellműtétnek. Azóta nagyobb figyelemmel követem, ami a testem azon területén történik."

Korábban egy sztereotip kép élt a fejében a beavatkozásról.

"Azt éreztem, a nőiességemen csorba esett. Megereszkedett a mellem. Nagy hezitálás volt. Én csak a gimis melleimet kértem vissza a doktor úrtól. Féltem az operáció előtt, engem sosem altattak még."

- idézte fel a műtét előtti hezitálását Dia.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZTÁRVILÁG
Kiderült, mi történik műsor után a Séfek Séfében megmaradt ételekkel
Egyik Instagram követője tette fel a kérdést Krausz Gábornak.
Címlap: TV2 - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Kérdezz-feleleket tartott Instagramján Krausz Gábor. A Séfek Séfében szereplő séfhez értelemszerűen a legtöbb kérdés a TV2 csatornáján futó műsor kapcsán érkezett.

Egyik követője például arra volt kíváncsi, mi történik azokkal az ételekkel, amiket nem kóstol meg a zsűri, pusztán csak bemutatják.

"Természetesen amit tudunk alapanyagot elhasználjuk, közel száz fős stáb dolgozik ezen a produkción, és nekik minden nap készít ebédet egy szakács kolléga. Amit pedig már nem használunk el, azt hazavihetik"

– írta a séf válaszként közösségi oldalán.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Marsi Anikó rendhagyó esküvőjén nem volt kötelező a családtagoknak megjelenni, de a gyűrűk is rézkábelből készültek
A műsorvezető nem hagyományos menyasszonyi ruhát viselt a nagy napon, a házasságkötésük után pedig egy másik lagzira mentek vendégként.

Link másolása

Marsi Anikó és Gyarmati Gábor szeptember elején kötötte össze életét egy nem hétköznapi szertartás során, aminek részleteiről a műsorvezető a Blikknek mesélt.

Mint mondta, a szeptember 9-i dátumot azért válaztották a nagy naphoz, mert férjének a 9-es a szerencseszáma, így már nyár elején megvolt a dátum. Erről akkor sem voltak hajlandóak lemondani, amikor kiderült, hogy ezen a napon egy másik esküvőre is hivatalosak:

„Megkaptam a főnököm, Szalai Vivien meghívóját, aki ugyanerre a napra tűzte ki a lagziját. Először megdöbbentem, de aztán gyorsan kimatekoztam, hogy igenis kivitelezhető a két esküvő egy nap alatt. Mivel alapból sem akartunk hét országra szóló lagzit csapni, az időbe pont belefért, hogy délelőtt összeházasodunk, majd ugyanabban a sminkben és hajban elmegyünk Vivien esküvőjére”

- idézte fel a műsorvezető.

Az esküvőjén nem hagyományos, fehér ruhát viselt. Lila felső és virágos szoknya volt rajta, míg a ceremóniára a családnak sem tették kötelezővé a részvételt.

„Alapvetően úgy gondoltuk, ez a nap nekünk fontos, nem tettük a családunknak kötelezővé a részvételt. A nagyobbik fiam, Vilmos nagy dilemmában volt, mivel felvették egy komoly, angol nyelvű nemzetközi érettségi programba, és láttam rajta, hogy nem szívesen hagyná ki a sulit. Mondtam neki, fontosabb az iskola, mint az én második esküvőm, és láttam, hogy nagy kő esett le a szívéről”

- indokolta Marsi, akinek a kisebbik fia jelen volt a szertartáson, sőt ő kísérte az anyakönyvvezető elé.

Akadtak még emellett érdekességek a nagy nap kapcsán, például, hogy a gyűrűk rézkábelekből készültek, melyeket a férje az egyik általuk felújított ház falaiból szedett ki korábban, majd vitte el egy ékszerkészítőhöz.

Nászút nem követte az esküvőt, de tervben van egy lakókocsis amerikai körút, vagy egy svédországi kirándulás, szintén lakóautóval.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Nyerő Páros: Young G felidézte első csókját feleségével, akinek folyt a nyála, ráadásul rosszul is csókolt
Egyszerűen nem volt jó, azóta mégsem tudják egymást „levakarni”.

Link másolása

A Nyerő Páros hétfői adásában Young G arról sztorizott, hogyan ismerkedtek meg a feleségével, akinek nevét – Mészáros Norina – a közös barátaiktól sokszor hallotta.

Végül a leendő nejének a születésnapi buliján találkoztak, emlékezete szerint

„egy asztal mellett ültünk, csak beszélgettünk és ittuk egymás szavát, borozgattunk, röhögtünk, beszéltünk, beszéltünk. És akkor a végén, mint a tinifilmekben, amikor becsukod az ajtót, és az az idétlen csók... rosszul is csókolt, folyt is a nyála, minden baj volt, tudod, nem volt jó. Á, mondom, itt vége mindennek. És azóta nem tud levakarni magáról. Mondjuk én se őt.”


Link másolása
KÖVESS MINKET: