SZTÁRVILÁG
A Rovatból
hirdetés

Felrúgott egyezségek a brit királyi családban – a BBC új filmje annak jár utána, mi okozta Vilmos és Harry csatáját a médiával

A kétrészes dokumentumfilmből kiderül, hányszor hallgatták le a hercegek és barátnőik mobilját, és mit gondol most minderről az akkori magánnyomozó.

Link másolása

A BBC új dokumentumfilje, a The Princes And The Press a brit királyi család hercegeinek és a sajtónak a kapcsolatát járja körbe.

A kétrészes film a királyi családban ellenérzést váltott ki. Mint a BBC.com írja, a cég kiállt a dokumentumfilmje mellett, annak ellenére, hogy

a Buckingham-palota, a Kensington-palota és a Clarence House szerint is "túlzott és megalapozatlan állításokat" mutattak be. Úgy vélekedtek, hogy "kiábrándító" az, ha ilyen állítások hitelességét elfogadják.

Közös nyilatkozatuk szerint "a szabad, felelősségteljes és nyílt sajtó létfontosságú az egészséges demokráciához. Azonban túl gyakran túlzott és megalapozatlan, meg nem nevezett forrásokból származó állításokat adnak elő tényként, és kiábrándító, ha bárki, beleértve a BBC-t is, hitelesnek fogadja el ezeket".

A kétrészes dokumentumfilm a média, valamint Cambridge hercege és Sussex hercege kapcsolatát vizsgálta. Körbejárták a két királyi család közötti feszültséget, a nyilvánosság előnyeit és árnyoldalait, illetve azt, hogy hogyan próbálták kezelni a sajtót.

Újságírók és kommentátorok vallottak arról, hogy időnként hogyan jutottak információkhoz, akár kiszivárogtatással, akár tisztességtelen eszközökkel, például telefonlehallgatással.

A film azt is bemutatta, hogy a hercegi családok történeteire éhes sajtó milyen mértékben fenyegette a magánéletüket.

Ilyen többek között Gavin Burrows magánnyomozó működése is, aki most úgy nyilatkozott, hogy megbánta, hogy részt vett Harry hercegről és volt barátnőjéről, Chelsy Davyról szóló újsághírek létrejöttében. "Amint azt néhány szerkesztő elmagyarázta nekem, alapvetően Harry lett az új Diana" - mondta Burrow.

A dokumentumfilm elején szó van arról is, hogy Diana hercegné még a halála előtt megkérte a sajtót, hogy tartsák tiszteletben a gyerekei magánéletét, amíg azok iskolába járnak. Ennek volt köszönhető, hogy évekig békén hagyták a két fiút. Vilmos és Harry mint fiatal, szingli hercegek később remek téma lettek, és ez a királyi család népszerűsége miatt is fontos lett - írja a 24.hu.

A portál több érdekességet is kiemel:

többek között egy "egyezséget" a sajtó és a királyi család között. Eszerint az érdekes információkért cserébe a média jó színben tűnteti fel a királyi család tagjait. Ezt végül Kate Middleton megjelenése rúgta fel,

mert a fiatal lány nem szívesen fordult a kamerák felé. Ugyanakkor Harry megharagudott a sajtóra, mert szerinte két kapcsolata is miattuk - az állandó lesifotósok és hírhajhászok miatt - ment tönkre.

Egy lehallgatásos eset is kiderült: a News of the World című újság főszerkesztője bérelt fel egy magánnyomozót, aki lehallgatta a királyi család tagjainak mobiljait. 2005-ben Kate Middleton hangpostáját 155, Vilmosét 35, Harry herceg telefonját pedig 9 alkalommal hallgatták le. Egy másik magánnyomozó, Gavin Burrows feladata pedig az volt, hogy nézzen utána Harry akkori barátnőjének, Chelsy Davy-nek.

Meghan Markle-t sem kímélték, eleinte amerikai származása és bőrszíne miatt foglalkoztak vele kiemelten. Sőt, a Sun magazin azt írta róla, hogy szerepelt egy pornóoldalon, de ezért végül bocsánatot kértek tőle. A sajtó emellett megpróbálta egymás ellen fordítani Meghan-t és Kate-et, az okokat kérdezve a BBC riportere azt a választ kapta, hogy "ilyen az emberi természet".

A filmből kiderült például az is, hogy Harry megsértette az udvari protokollt, mikor apja, Károly herceg külföldi utazásakor kérte meg a sajtót, hogy hagyják békén a párját. Addig ugyanis tilos volt a családon belül bármi hírértékűt tenni, amíg a másik családtag állt a reflektorfényben.

Végül szóba került Harry és Meghan eljegyzése, esküvője is, többek között a híressé vált mondat, amikor a herceg egy tiara kapcsán közölte: "bármit is akar Meghan, megkapja".

A cikk megjegyzi, hogy nagy újdonságok nem derültek ki, de az igen, hogy akik részt vettek a Markle-ék elleni hadjáratban, és nem etikusan közöltek cikkeket, már mindannyian megbánással tekintenek vissza a történtekre - írja a 24.hu.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
Jada Pinkett Smith „soha” nem akart feleségül menni Will Smith-hez, még sírt is az esküvőn
Annyira mérges volt a helyzetre a színésznő, hogy zokogva vonult az oltár elé. A násznép nem értette, hogy mi történik.

Link másolása

Jada Pinkett Smith-nek esze ágában sem volt feleségül menni Will Smith-hez, írja a New York Post. A színésznő erről a facebookos Red Table Talk című talkshowban beszélt még 2018-ban.

„Olyan nagy nyomás nehezedett rám fiatal színésznő létemre, és még terhes is voltam, egyszerűen nem tudtam, mit tegyek. Soha nem akartam férjhez menni”

– mondta három beszélgetőtársának, vagyis a férjének, az anyukájának és lányának Jada Pinkett Smith.

A négy évvel ezelőtti műsorban a 21 éves Willownak elárulja azt is, hogy édesanyja erőltette rájuk az esküvőt, miután Jada teherbe esett azóta 23 éves fiukkal, Jadennel. Adrienne Banfield-Norris némileg másképp emlékszik a történtekre. A 68 éves színésznő szerint Jada valóban nem akart akkor még feleségül menni Willhez, de emlékei szerint szóba sem került, hogy lánya a házasság gondolatát általában véve is elutasítja.

Jada és Will végül az anyuka nyomására 1997-ben házasodtak össze Baltimore egyik festői külvárosában. A csodás helyszín ellenére az örömanya emlékeiben is úgy él, hogy nem ez volt minden idők legjobb hangulatú lagzija.

„Az esküvő szörnyű volt” – ismerte el Banfield-Norris. A lánya megbetegedett, ráadásul nem volt hajlandó részt venni semmiben, emiatt komoly zűrzavar alakult ki. Jada Pinkett Smith erre úgy emlékszik, hogy rendkívül ideges volt az esküvő miatt. Egy idő után annyira mérges lett a helyzetre, hogy zokogva vonult az oltár elé a násznép szeme láttára.

Ezzel szemben Will Smith élete egyik legfontosabb napjának írja le az esküvőt. A friss Oscar-díjas filmsztár ötéves kora óta készült a családalapításra, minden vágya volt a házasság.

A beszélgetésben végül Will és Jada arra jutnak, hogy minden körülmény ellenére jó döntést hoztak aznap. Adrienne Banfield-Norris pedig bocsánatot kért, amiért nem tartotta tiszteletben lánya akaratát, és amiért rábeszélte az esküvőre.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZTÁRVILÁG
Szakított Sáfrány Emese és Hornyák Ádám: „Nem gondoltam volna, hogy előbb-utóbb idáig jutunk”
Egy ideje már különváltak útjaik, de a légtornász csak most közölte a hírt követőivel.

Link másolása

Sáfrány Emese Instagram-oldalán tudatta követőivel, hogy már egy ideje szétmentek párjával és kisfia édesapjával, Hornyák Ádámmal.

„Úgy látszik ez az év a szakítás éve… Nem gondoltam volna, hogy előbb-utóbb idáig jutunk és nyilvánossá kell tennem ezt a hírt, de sajnos Ádámmal már egy ideje különváltak útjaink. Egy közös célunk megmarad az életben, mégpedig az, hogy fiunkat szeretetteljes környezetben neveljük fel és a lehető legkevesebbet érzékeljen ebből a helyzetből. Valamiért így kellett alakulnia és most jött el az a pont, hogy lezárul egy fejezet a közös életünkben”

- írta bejegyzésében.

A légtornász megköszönte a közös éveiket Ádámnak és azt, hogy neki köszönhetően édesanya lett. Kisfiuk, Nolen tavaly júniusban született.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Összeházasodott Brooklyn Beckham és Nicola Peltz
Elképesztően drága esküvőt tartottak, becslések szerint 1,3 milliárd forintba kerülhetett.
Címkép: Instagram - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

David Beckham 23 éves fia, Brooklyn elvette Nicola Peltz színésznőt, most volt az esküvőjük - számolt be a Daily Mail. A hírek szerint hagyományos zsidó szertartással keltek egybe, a Peltz család felmenői miatt.

A férj, Brooklyn Beckham még egy szalvétába tekert poharat is összetört a sarka alatt, miután a rabbi összeadta őket.

A lap mutatott lesifotókat is, így kiderült, hogy az esküvőn jópár híresség jelen volt. Például a teniszező Serena Williams, Eva Longoria színésznő és Gordon Ramsay világhírű séf is. Egyébként Brooklyn Beckham is séfként próbál érvényesülni, de a Wikipedia szerint nincs igazán tapasztalata a főzésben, és semmilyen, ilyen irányú oktatásban nem vett részt.

Az esküvőn hat koszorúslány volt, köztük a 10 éves Harper Beckham is. A Daily Mail úgy számolt, hogy 1,3 milliárd forintnak megfelelő összeget költhettek az esküvőre.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Tóth Andi videón is megmutatta, milyen a jó asszony: fát vág
Az énekesnő kis nyári toppban, bakancsban állt neki, hogy megmutassa mire képes egy fejszével.

Link másolása

Fejszével a kezében pózolt Tóth Andi legújabb posztjában. Az énekesnő ennyit írt hozzá:

"Egy jó asszony. Fát vág."

Majd két képet és egy videót is mutatott arról, hogy kell "jó asszonynak" lenni:


Link másolása
KÖVESS MINKET: