SZTÁRVILÁG

Extrém bicikliversenyen csapott össze Trokán Nóra, Tilla és Puskás Peti

A magaslati levegő oxigénhiányos állapotát imitálva mérték össze erejüket.

Link másolása

“Most, hogy tudom, hogy a Himalájára születtem, elgondolkoztam azon, hogy kipróbálom magam élesben is a csúcson”

- mondta nevetve Puskás Peti azon az eseményen, amelyen extrém erőpróbával startolt el a legfrissebb hazai online kerékpáros magazin, a WeLoveCycling.hu. A premieren

Trokán Nóra, Tilla és Peti a magaslati levegő oxigénhiányos állapotát imitálva biciklizésben mérte össze erejét. bicikli1

Bár Suhajda Szilárd hegymászó és Parti András háromszoros MTB olimpikon idejét nem döntötték meg, a nyertes Puskás Peti maga is meglepődött teljesítményén, amellyel mindenkit beelőzött az illusztris mezőnyben.

“Imádok a családdal akár hosszabb biciklitúrákat tenni, de sokszor már nehéz újabb és újabb útvonalakat találni, pedig a változatosságot mindannyian igényeljük. Most viszont végre lesz egy felület, ahol a srácok előre kinézhetik a jól kipróbált irányokat a We Love Cycling közösségi túratérképével és felkészülten indulhatunk a közös csatangolásokra”

- mesélte lelkesen Tilla, akiknél a kerékpár alap eszköz a családban, majd hozzátette:

“Gyerekkoromban kezdtem a bringázást és mivel nincs jogosítványom, kamaszkoromban sem csábítottak el az autók. Ma is tipikus városi bringás vagyok, szoktam járdán is bicajozni, de azért alapvetően szerintem minden bringás kalóz, megtaláljuk a járatlan utakat is, ha éppen arra van szükség.” bicikli3

A ŠKODA által hajtott WLC magazin nem csak támogatja, de új kihívások elé is állítja a bringázás szerelmeseit. A nemzetközi oldal szervezésében nemrég új csúcs született a Himaláján négy bátor résztvevő kitartó tekerésével. A nem mindennapi történetet bemutató dokumentumfilm Catching Breath címmel debütált a megnyitón.

Ehhez kapcsolódóan az esemény résztvevői is kipróbálhatták, milyen a Himaláján oxigénhiányos állapotban tekerni. Talán a legtapasztaltabban Suhajda Szilárd hegymászó érkezett a helyszínre.

“Amikor 5300 méter magasságban vagy, akkor a légnyomás-különbség hatására az átlagos érték felének érzed a belélegzett levegőt, a csúcson pedig ez harmadára csökken”

- mesélte Szilárd, aki versenyen kívül a leggyorsabb időt tekerte az oxigénhiányos biciklin.

Trokán Nóra azért nem olyan bátor bringás, mint Tilla, ő a kijelölt kerékpárutakat részesíti előnyben. Éppen ezért örült annak, hogy most “csak” egy álló biciklin versenyeztek, persze a tekerés közben őt is meglepte a légszomj, ami a Himalája légköri viszonyait idézte az oxigénhiányos maszkban. Az extrém kerékpárversenyen Magyarósi Csaba is a helyszínen szurkolt a versenyzőknek, aki egyébként a WLC által megalapított Aranyvilla díj fővédnöke, amellyel mostantól a professzionális biciklisek munkáját ismerik el hazánkban. Az első díjat Parti András vehette át a helyszínen.bicikli2

Az izgalmas bicikliversenyt végül Puskás Peti nyerte, aki vérbeli bringás: “15 évesen kezdtem el tekerni és akkoriban ez egy igazi közösséghez való tartozást jelentett: még integettünk egymásnak.

Persze voltak kalandos élményeim, egyszer kiment a vállam, amikor telefonáltam bringázás közben, máskor meg egy kátyú okozta a balesetemet. Ennek ellenére soha nem adnám fel a biciklizést.

A legfontosabb szerintem csak az, hogy az embernek legyen közlekedéskultúrája, ha pedig az megvan, akkor nem lehet baj” - vélekedik Peti, aki bár régen figyelmetlenebb volt, sokat tanult a hibáiból és ma már szabálykövető bringás.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
Nyári Dia: „Én csak a gimis melleimet kértem vissza”
Korábban egy sztereotip kép élt a fejében a mellműtétről.
Címlap: Rtl.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Az Rtl Reggeli műsorának vendége volt Nyári Dia színésznő, influenszer.

Október hónapban a mellrák elleni küzdelem fontosságára hívják fel a figyelmet, ebből az apropóból mesélt magáról Nyári is, akinek fontos ez a téma. Neki mellműtétje is volt, így még jobban odafigyel a megelőzésre.

"Ez egy pozitív hozadéka volt a mellműtétnek. Azóta nagyobb figyelemmel követem, ami a testem azon területén történik."

Korábban egy sztereotip kép élt a fejében a beavatkozásról.

"Azt éreztem, a nőiességemen csorba esett. Megereszkedett a mellem. Nagy hezitálás volt. Én csak a gimis melleimet kértem vissza a doktor úrtól. Féltem az operáció előtt, engem sosem altattak még."

- idézte fel a műtét előtti hezitálását Dia.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
SZTÁRVILÁG
Kiderült, mi történik műsor után a Séfek Séfében megmaradt ételekkel
Egyik Instagram követője tette fel a kérdést Krausz Gábornak.
Címlap: TV2 - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Kérdezz-feleleket tartott Instagramján Krausz Gábor. A Séfek Séfében szereplő séfhez értelemszerűen a legtöbb kérdés a TV2 csatornáján futó műsor kapcsán érkezett.

Egyik követője például arra volt kíváncsi, mi történik azokkal az ételekkel, amiket nem kóstol meg a zsűri, pusztán csak bemutatják.

"Természetesen amit tudunk alapanyagot elhasználjuk, közel száz fős stáb dolgozik ezen a produkción, és nekik minden nap készít ebédet egy szakács kolléga. Amit pedig már nem használunk el, azt hazavihetik"

– írta a séf válaszként közösségi oldalán.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SZTÁRVILÁG
Marsi Anikó rendhagyó esküvőjén nem volt kötelező a családtagoknak megjelenni, de a gyűrűk is rézkábelből készültek
A műsorvezető nem hagyományos menyasszonyi ruhát viselt a nagy napon, a házasságkötésük után pedig egy másik lagzira mentek vendégként.

Link másolása

Marsi Anikó és Gyarmati Gábor szeptember elején kötötte össze életét egy nem hétköznapi szertartás során, aminek részleteiről a műsorvezető a Blikknek mesélt.

Mint mondta, a szeptember 9-i dátumot azért válaztották a nagy naphoz, mert férjének a 9-es a szerencseszáma, így már nyár elején megvolt a dátum. Erről akkor sem voltak hajlandóak lemondani, amikor kiderült, hogy ezen a napon egy másik esküvőre is hivatalosak:

„Megkaptam a főnököm, Szalai Vivien meghívóját, aki ugyanerre a napra tűzte ki a lagziját. Először megdöbbentem, de aztán gyorsan kimatekoztam, hogy igenis kivitelezhető a két esküvő egy nap alatt. Mivel alapból sem akartunk hét országra szóló lagzit csapni, az időbe pont belefért, hogy délelőtt összeházasodunk, majd ugyanabban a sminkben és hajban elmegyünk Vivien esküvőjére”

- idézte fel a műsorvezető.

Az esküvőjén nem hagyományos, fehér ruhát viselt. Lila felső és virágos szoknya volt rajta, míg a ceremóniára a családnak sem tették kötelezővé a részvételt.

„Alapvetően úgy gondoltuk, ez a nap nekünk fontos, nem tettük a családunknak kötelezővé a részvételt. A nagyobbik fiam, Vilmos nagy dilemmában volt, mivel felvették egy komoly, angol nyelvű nemzetközi érettségi programba, és láttam rajta, hogy nem szívesen hagyná ki a sulit. Mondtam neki, fontosabb az iskola, mint az én második esküvőm, és láttam, hogy nagy kő esett le a szívéről”

- indokolta Marsi, akinek a kisebbik fia jelen volt a szertartáson, sőt ő kísérte az anyakönyvvezető elé.

Akadtak még emellett érdekességek a nagy nap kapcsán, például, hogy a gyűrűk rézkábelekből készültek, melyeket a férje az egyik általuk felújított ház falaiból szedett ki korábban, majd vitte el egy ékszerkészítőhöz.

Nászút nem követte az esküvőt, de tervben van egy lakókocsis amerikai körút, vagy egy svédországi kirándulás, szintén lakóautóval.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SZTÁRVILÁG
Nyerő Páros: Young G felidézte első csókját feleségével, akinek folyt a nyála, ráadásul rosszul is csókolt
Egyszerűen nem volt jó, azóta mégsem tudják egymást „levakarni”.

Link másolása

A Nyerő Páros hétfői adásában Young G arról sztorizott, hogyan ismerkedtek meg a feleségével, akinek nevét – Mészáros Norina – a közös barátaiktól sokszor hallotta.

Végül a leendő nejének a születésnapi buliján találkoztak, emlékezete szerint

„egy asztal mellett ültünk, csak beszélgettünk és ittuk egymás szavát, borozgattunk, röhögtünk, beszéltünk, beszéltünk. És akkor a végén, mint a tinifilmekben, amikor becsukod az ajtót, és az az idétlen csók... rosszul is csókolt, folyt is a nyála, minden baj volt, tudod, nem volt jó. Á, mondom, itt vége mindennek. És azóta nem tud levakarni magáról. Mondjuk én se őt.”

Ajánljuk