SZTÁRVILÁG

Dopeman a Nike plus-size próbababájáról: 'A túlsúly reklámozása ugyanolyan helytelen, mint a környezetszennyezés'

A rapper Facebookon fejtette ki a véleményét az új kollekcióról, közel 500-an kommenteltek a posztjára.

Link másolása

Korábban mi is írtunk a Nike újításáról: plus-size próbababákat állítottak ki egy londoni üzletükben, azzal a szlogennel, hogy a sport mindenkié. Erre reagált most Dopeman Facebook-posztban, méghozzá nem éppen pozitív felhanggal.

A rapper azt írta: bár a Nike az egyik kedvenc márkája, de ez az újdonság "kifejezetten rémisztő" számára. Szerinte a túlsúlyosság "nem bűn, hanem javítható és helyrehozható hiba", az pedig, hogy egy sportruházat gyártó így akar plusz vevőket szerezni, alantas és visszataszító üzletpolitika. Ennek értelmében a Nike a kapitalizmus leggonoszabb formájában nyilvánult meg.

A túlsúly reklámozása ugyanolyan helytelen, mint a környezetszennyezés

- jelentette ki.

"Nem azt mondom, hogy Superman és Supergirl alakúak legyenek a próbababák, megteszi a teljesen átlagos külsejű is, viszont ez a zabálj, dagadt, aztán öltözz be futónőnek, elfogadhatatlan. Olyan, mintha egy orvos azt mondaná, légy beteg nyugodtan, van rá gyógyszer. Azért, mert föl mered venni, még nem áll majd jól. A gyerekeink jövője a tét"

- zárta a posztot, amit persze rengetegen kommentáltak is. Szinte csak olyanok, akik nem értettek vele egyet:

"Szerintem nagy bajok vannak a fejben, ha valaki azt gondolja, hogy egy sportruházatot gyártó cég a túlsúlyt támogatja, reklámozza. Itt arról van szó, hogy felismerték azt, hogy a fogyni vágyók is szeretnének sportolni, amihez nyilván fel kell öltözni... Amikor kövér voltál, gondolom, te sem az s-es trikóba és nadrágba gyömöszölted bele magad edzéshez.. Én bírlak nagyon, de ez a poszt most mellé ment."

"Ja, mert ha egy molett sportolni szeretne, mert belátta, hogy szükséges, akkor jó lesz neki a kinyúlt póló is, nehogy már profi cuccot vehessen…"

"Te bántod az embereket. Pont te, akinek van beteg és sérült a családjában. Tudod te, hogy valaki miért kövér? Nem... Akkor nincs jogod ítélkezni. Azt hiszem, te vagy az egyik ember, akinek csendbe kellene maradni és nem ítélkezni."

"Úgy érzem, a Nike ezzel abszolút nem köpte szembe magát. Nem hinném, hogy ezzel alantas üzletpolitikát folytatna, csupán felismerték a piaci rést. Más oldalról megközelítve éppen így akarják a túlsúlyos embereket motiválni, hogy cimbora, rajtunk nem múlik, már cuccod is van a fogyáshoz, elég a kifogásokból."

Lakatos Márk, aki éppen a napokban jött ki a pozitív testképért küzdő fotóprojektjével, Instagramon reagált Dopeman véleményére:

Nektek mi a véleményetek?

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
Nyári Dia: „Én csak a gimis melleimet kértem vissza”
Korábban egy sztereotip kép élt a fejében a mellműtétről.
Címlap: Rtl.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Az Rtl Reggeli műsorának vendége volt Nyári Dia színésznő, influenszer.

Október hónapban a mellrák elleni küzdelem fontosságára hívják fel a figyelmet, ebből az apropóból mesélt magáról Nyári is, akinek fontos ez a téma. Neki mellműtétje is volt, így még jobban odafigyel a megelőzésre.

"Ez egy pozitív hozadéka volt a mellműtétnek. Azóta nagyobb figyelemmel követem, ami a testem azon területén történik."

Korábban egy sztereotip kép élt a fejében a beavatkozásról.

"Azt éreztem, a nőiességemen csorba esett. Megereszkedett a mellem. Nagy hezitálás volt. Én csak a gimis melleimet kértem vissza a doktor úrtól. Féltem az operáció előtt, engem sosem altattak még."

- idézte fel a műtét előtti hezitálását Dia.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
SZTÁRVILÁG
Kiderült, mi történik műsor után a Séfek Séfében megmaradt ételekkel
Egyik Instagram követője tette fel a kérdést Krausz Gábornak.
Címlap: TV2 - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Kérdezz-feleleket tartott Instagramján Krausz Gábor. A Séfek Séfében szereplő séfhez értelemszerűen a legtöbb kérdés a TV2 csatornáján futó műsor kapcsán érkezett.

Egyik követője például arra volt kíváncsi, mi történik azokkal az ételekkel, amiket nem kóstol meg a zsűri, pusztán csak bemutatják.

"Természetesen amit tudunk alapanyagot elhasználjuk, közel száz fős stáb dolgozik ezen a produkción, és nekik minden nap készít ebédet egy szakács kolléga. Amit pedig már nem használunk el, azt hazavihetik"

– írta a séf válaszként közösségi oldalán.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SZTÁRVILÁG
Marsi Anikó rendhagyó esküvőjén nem volt kötelező a családtagoknak megjelenni, de a gyűrűk is rézkábelből készültek
A műsorvezető nem hagyományos menyasszonyi ruhát viselt a nagy napon, a házasságkötésük után pedig egy másik lagzira mentek vendégként.

Link másolása

Marsi Anikó és Gyarmati Gábor szeptember elején kötötte össze életét egy nem hétköznapi szertartás során, aminek részleteiről a műsorvezető a Blikknek mesélt.

Mint mondta, a szeptember 9-i dátumot azért válaztották a nagy naphoz, mert férjének a 9-es a szerencseszáma, így már nyár elején megvolt a dátum. Erről akkor sem voltak hajlandóak lemondani, amikor kiderült, hogy ezen a napon egy másik esküvőre is hivatalosak:

„Megkaptam a főnököm, Szalai Vivien meghívóját, aki ugyanerre a napra tűzte ki a lagziját. Először megdöbbentem, de aztán gyorsan kimatekoztam, hogy igenis kivitelezhető a két esküvő egy nap alatt. Mivel alapból sem akartunk hét országra szóló lagzit csapni, az időbe pont belefért, hogy délelőtt összeházasodunk, majd ugyanabban a sminkben és hajban elmegyünk Vivien esküvőjére”

- idézte fel a műsorvezető.

Az esküvőjén nem hagyományos, fehér ruhát viselt. Lila felső és virágos szoknya volt rajta, míg a ceremóniára a családnak sem tették kötelezővé a részvételt.

„Alapvetően úgy gondoltuk, ez a nap nekünk fontos, nem tettük a családunknak kötelezővé a részvételt. A nagyobbik fiam, Vilmos nagy dilemmában volt, mivel felvették egy komoly, angol nyelvű nemzetközi érettségi programba, és láttam rajta, hogy nem szívesen hagyná ki a sulit. Mondtam neki, fontosabb az iskola, mint az én második esküvőm, és láttam, hogy nagy kő esett le a szívéről”

- indokolta Marsi, akinek a kisebbik fia jelen volt a szertartáson, sőt ő kísérte az anyakönyvvezető elé.

Akadtak még emellett érdekességek a nagy nap kapcsán, például, hogy a gyűrűk rézkábelekből készültek, melyeket a férje az egyik általuk felújított ház falaiból szedett ki korábban, majd vitte el egy ékszerkészítőhöz.

Nászút nem követte az esküvőt, de tervben van egy lakókocsis amerikai körút, vagy egy svédországi kirándulás, szintén lakóautóval.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SZTÁRVILÁG
Nyerő Páros: Young G felidézte első csókját feleségével, akinek folyt a nyála, ráadásul rosszul is csókolt
Egyszerűen nem volt jó, azóta mégsem tudják egymást „levakarni”.

Link másolása

A Nyerő Páros hétfői adásában Young G arról sztorizott, hogyan ismerkedtek meg a feleségével, akinek nevét – Mészáros Norina – a közös barátaiktól sokszor hallotta.

Végül a leendő nejének a születésnapi buliján találkoztak, emlékezete szerint

„egy asztal mellett ültünk, csak beszélgettünk és ittuk egymás szavát, borozgattunk, röhögtünk, beszéltünk, beszéltünk. És akkor a végén, mint a tinifilmekben, amikor becsukod az ajtót, és az az idétlen csók... rosszul is csókolt, folyt is a nyála, minden baj volt, tudod, nem volt jó. Á, mondom, itt vége mindennek. És azóta nem tud levakarni magáról. Mondjuk én se őt.”

Ajánljuk