SZTÁRVILÁG

Dopeman a Nike plus-size próbababájáról: 'A túlsúly reklámozása ugyanolyan helytelen, mint a környezetszennyezés'

A rapper Facebookon fejtette ki a véleményét az új kollekcióról, közel 500-an kommenteltek a posztjára.

Link másolása

Korábban mi is írtunk a Nike újításáról: plus-size próbababákat állítottak ki egy londoni üzletükben, azzal a szlogennel, hogy a sport mindenkié. Erre reagált most Dopeman Facebook-posztban, méghozzá nem éppen pozitív felhanggal.

A rapper azt írta: bár a Nike az egyik kedvenc márkája, de ez az újdonság "kifejezetten rémisztő" számára. Szerinte a túlsúlyosság "nem bűn, hanem javítható és helyrehozható hiba", az pedig, hogy egy sportruházat gyártó így akar plusz vevőket szerezni, alantas és visszataszító üzletpolitika. Ennek értelmében a Nike a kapitalizmus leggonoszabb formájában nyilvánult meg.

A túlsúly reklámozása ugyanolyan helytelen, mint a környezetszennyezés

- jelentette ki.

"Nem azt mondom, hogy Superman és Supergirl alakúak legyenek a próbababák, megteszi a teljesen átlagos külsejű is, viszont ez a zabálj, dagadt, aztán öltözz be futónőnek, elfogadhatatlan. Olyan, mintha egy orvos azt mondaná, légy beteg nyugodtan, van rá gyógyszer. Azért, mert föl mered venni, még nem áll majd jól. A gyerekeink jövője a tét"

- zárta a posztot, amit persze rengetegen kommentáltak is. Szinte csak olyanok, akik nem értettek vele egyet:

"Szerintem nagy bajok vannak a fejben, ha valaki azt gondolja, hogy egy sportruházatot gyártó cég a túlsúlyt támogatja, reklámozza. Itt arról van szó, hogy felismerték azt, hogy a fogyni vágyók is szeretnének sportolni, amihez nyilván fel kell öltözni... Amikor kövér voltál, gondolom, te sem az s-es trikóba és nadrágba gyömöszölted bele magad edzéshez.. Én bírlak nagyon, de ez a poszt most mellé ment."

"Ja, mert ha egy molett sportolni szeretne, mert belátta, hogy szükséges, akkor jó lesz neki a kinyúlt póló is, nehogy már profi cuccot vehessen…"

"Te bántod az embereket. Pont te, akinek van beteg és sérült a családjában. Tudod te, hogy valaki miért kövér? Nem... Akkor nincs jogod ítélkezni. Azt hiszem, te vagy az egyik ember, akinek csendbe kellene maradni és nem ítélkezni."

"Úgy érzem, a Nike ezzel abszolút nem köpte szembe magát. Nem hinném, hogy ezzel alantas üzletpolitikát folytatna, csupán felismerték a piaci rést. Más oldalról megközelítve éppen így akarják a túlsúlyos embereket motiválni, hogy cimbora, rajtunk nem múlik, már cuccod is van a fogyáshoz, elég a kifogásokból."

Lakatos Márk, aki éppen a napokban jött ki a pozitív testképért küzdő fotóprojektjével, Instagramon reagált Dopeman véleményére:

Nektek mi a véleményetek?

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
„Bármit választhatnak, én állok mindent” – Drága aranyékszerekkel lepte meg a táncosait G.w.M
A rapper szerint kemény volt az idei szezon, a fiúk megérdemlik az ajándékot.

Link másolása

Méregdrága arany ékszerekkel lepte meg két háttértáncosát és az unokaöccsét G.w.M. karácsony alkalmából - írja a Blikk. A rapper szerint kemény volt a szezon, a fiúk megérdemlik az ajándékot.

A zenész a kedvenc VIII. kerületi ékszerüzletébe vitte el a táncosokat és az unokatestvérét. Mint mondta, kemény szezon van mögöttük, több mint kétszázötven fellépéssel.

„A fiúk is nagyon odatették magukat egész évben, ezért úgy gondoltam, megérdemlik, hogy mindnyájukat meglepjem valami szép ékszerrel. Elhoztam hát őket ide, a kedvenc üzletembe, és szabad kezet adtam. Bármi választhatnak, ami megtetszik nekik, én állok mindent”

- mondta G.w.M. Szerinte a fiúk megérdemlik ezt, mert tényleg erőn felül teljesítettek mind a hárman.

„Én ezzel szeretném nekik mindezt megköszönni és boldog karácsonyt szerezni számukra.”

A zenész maga is rajong az arany ékszerekért, mint mondta,

mára egy egész gyűjteménye van, tele értékes darabokkal.

Hogy pontosan mennyi azt viszont nem tudja, mert nem otthon tartja az ékszereket, hanem egy titkos helyen, ahol „megfelelő felszereléssel és biztonsági rendszerrel őrzik”.

G.w.M. most is vásárolt magának egy szép gyűrűt és nyakláncot is, így összesen száznegyven grammnyi aranyat vettek meg az üzletben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
SZTÁRVILÁG
„Nálunk az ünnep összetört” – szomorúan telik a karácsony Várkonyi Andrásnál, aki máig gyászolja a lányát
Régebben 12-en ülték körbe az ünnepi asztalt, de már az édesapja, az öccse és szeretett lánya sem lehet velük.

Link másolása

Nem ugyanolyan már a karácsony Várkonyi András családjában, mint régen. A színész az elmúlt években az édesapját, a lányát és az öccsét is elvesztette.

„Sajnos egyre fogyatkozik a család. Éveken át Pilisvörösváron voltunk mindnyájan, kinyitottuk a nagy asztalt, és még el kellett mellé helyezni egy másikat is, hogy mindenki elférjen. Tizenketten vettük körbe”

- mondta Várkonyi András a Borsnak. Ahogy fogalmazott: régebben nagy családi összejövetel volt ilyenkor, de ez most már „mozaikszerűvé vált”, hol itt, hol ott vannak.

„Nálunk az ünnep összetört!” - mondta a színész.

Várkonyi András négy éve veszítette el a lányát: Andrea hosszú, súlyos betegség után 39 évesen halt meg.

„Nem múlik úgy el a karácsony sem, hogy ne emlékeznénk meg róla. Egyébként is rengeteget emlegetjük, nézegetjük a fényképeket és mécseseket gyújtunk ilyenkor.”

A színész számára így az ünnepi időszakot szeretett unokájuk, Balázs teszi széppé. Ahogy Várkonyi András fogalmazott: ilyenkor az egyik legfontosabb dolog számukra, hogy ő ott legyen velük.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SZTÁRVILÁG
Újra foglalt Csuti szíve
A rejtélyes barna hölgy állítólag több szépségversenyen is indult. Már ébredtek egymás mellett.

Link másolása

Újra szerelmes Szabó András Csuti – írta meg a Blikk.

Kulcsár Edina exférje és Szorcsik Viki színésznő november elején szakítottak, de a fiatalemberre azóta már újból rátalált a szerelem. A Blikk úgy tudja, Csuti új párja egy vidéki városban élő titokzatos barna szépség, aki korábban több szépségversenyen is feltűnt és került döntőbe.

„Nagyon szép párt alkotnak, a lány megtestesíti azt, amit Csuti keres egy nőben: okos, szép és sportos”

– mondta el a portálnak a kétgyerekes apuka egyik ismerőse.

Maga Csuti a lapnak nem kívánt nyilatkozni, azonban a Hajdú Péter Frizbi TV nevű YouTube-csatornáján holnap este látható videóban még képet is mutatott a hölgyről.

„Nem budapesti lány, fiatalabb nálam, sokkal, 26 éves lesz. Nagyon tetszik, hogy tanul, hogy a diplomája után a mesterképzését csinálja. Az Instagramon „dobtam egy tüzet” az egyik fotójára és írtam is, erre ő is visszaírt valamit. Az első találkozás egy vacsora volt félúton kettőnk otthona között”

– mesélte a celeb új barátnőjéről. Hozzátette azt is, kapcsolatuk túl van már első szakaszon: „Ébredtünk már egymás mellett reggel, Bécsben is együtt voltunk a karácsonyi vásáron”.

Csuti mesél új szerelméről


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SZTÁRVILÁG
Meztelenül, egy kádban fekve jelentette be Britney Spears, hogy nevet változtat
Az énekesnő Mexikóból posztolt, ahol a születésnapját ünnepelte. A bejegyzését már törölte is az Instagram.

Link másolása

Britney Spears december elején ünnepelte születésnapját, ennek örömére pedig Mexikóba utazott párjával. A popdíva most újra megjelent az Instagramon némi kihagyás után, és nem is akármilyen poszttal tért vissza a közösségi oldalra.

Az Instagram által már törölt videó Mexikóban készült, ahol meztelenül egy kádban ülve jelentette be a nagy hírt.

„Brooklynra változtattam a nevem! Psssz, ez azelőtt történt, hogy eláztam a zuhany alatt”

- szúrta ki a Daily Star.

A videóból aztán később egy képet is megosztott, ahol már nem látszik Britney meztelen teste.

„15 év kávézás nélkül... Anya, most már mehetünk együtt kávézni... Egyenrangúként kezelnek... Igyunk egy kávét és beszélgessünk róla”

- írta az énekesnő a bejegyzéshez.

Britney posztjai alatt a kommentelők általában a mentális egészségéért aggódnak, most azonban egyszerűen megoldotta ezt az énekesnő: kikapcsolta a hozzászólásokat.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk