/sztarvilag/dobrosi-laura-a-zero-waste-fagyizas-hive-tolcser-helyett-sajat-talkajaba-keri-a-gombocokat/
hirdetés

SZTÁRVILÁG

Döbrösi Laura a zero waste fagyizás híve: tölcsér helyett saját tálkájába kéri a gombócokat

A színésznő is szereti a nyár legkedveltebb édességét, ráadásul úgy eszi, hogy utána nem dob ki semmit a kukába.
hirdetés

Egyre több híresség száll be a Zero Waste kampányba, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy számos mindennapi tevékenységünket csinálhatjuk úgy is, hogy közben nem pazarolunk és nem termelünk felesleges szemetet.

Döbrösi Laura, az Aranyélet sztárja is igyekszik így élni és megmutatni követőinek, ő hogy csinálja.

Nemrég például részt vett egy olyan kihívásban, amely a lebomló konyhai hulladék elkerülését tűzte ki célul. Egy hónapig igyekezett ennek megfelelni a színésznő is, aki Instagram-oldalán meg is osztotta a tapasztalatait a rajongóival:

"Sokat tanultam a konyhámról és az étkezési szokásaimról. Ebben a hónapban megpróbáltam, és sikerült: a lefőzött teafüveken kívül nem dobtam ki semmilyen ételneműt! A zöldséghulladékot a mélyhűtőben gyűjtöm, a napokban alaplét főzök belőle, a kávézaccal a bőrömet radírozom, és NEM veszek meg olyat, amit nem eszek meg 2 napon belül!

Mai példa: a házi zabtej szűrése után megmaradt zab-zaccból reggel kekszet sütöttem. Ugyanazokat kevertem mellé, amit egy müzlibe tennék, meg egy kis lisztet és a zabtejből egy kortyot. Anyukám eperlekvárjával szuper reggeli volt, és a zacc se ment a kukába! Mert nem etetem a szemetesem" - írta alábbi posztjában.

hirdetés

°*WatchMyWaste*° #zerofoodwaste Véget ért a hónap, melyben a Felelős @gasztrohos Alapítvány a lebomló konyhai hulladék elkerülésére hívta fel a figyelmet. Sokat tanultam a konyhámról és az étkezési szokásaimról. Ebben a hónapban megpróbáltam, és sikerült: a lefőzött teafüveken kívül nem dobtam ki semmilyen ételneműt! A zöldséghulladékot a mélyhűtőben gyűjtöm, a napokban alaplét főzök belőle (majd mutatom), a kávézaccal a bőrömet radírozom, és NEM veszek meg olyat, amit nem eszek meg 2 napon belül! Mai példa: a házi zabtej szűrése után megmaradt zab-zaccból reggel kekszet sütöttem. Ugyanazokat kevertem mellé, amit egy müzlibe tennék, meg egy kis lisztet és a zabtejből egy kortyot. Anyukám eperlekvárjával szuper reggeli volt, és a zacc se ment a kukába! Mert #nemetetemaszemetesem :) #watchmywaste #zerofoodwaste #zerowaste #consciouscooking #felelosgasztrohos #kampány #konyha #actress #for #motherearth

615 Likes, 7 Comments - Laura Döbrösi (@dobrosilaurawerk) on Instagram: "°*WatchMyWaste*° #zerofoodwaste Véget ért a hónap, melyben a Felelős @gasztrohos Alapítvány a..."

Új képével pedig azt szeretné megmutatni, hogy úgy is lehet fagyizni, hogy közben nem szemetelünk.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk